In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

Waarom obstacle runners kiezen voor CrossFit Heerlen

Heb jij altijd al eens willen deelnemen aan een mud- en/of obstacle run? Obstacle runs zijn populair, en ook de leden van CrossFit Heerlen testen hun fitheid door deel te nemen aan deze uitdagende sportevenementen. Het integreren van CrossFit zal ervoor zorgen dat de obstacle runner in totaliteit een betere atleet zal worden. Hier kun je lezen wat de meerwaarde is van CrossFit voor mud- en obstacle runners, en vice versa.

Waarom obstacle runners kiezen voor CrossFit Heerlen (en CrossFitters voor mud- en/of obstacle runs)

CrossFit Heerlen - Cavemanrun 2016 -12
Foto: Niels van de Laatschot

Er zijn veel mensen die zich middels de CrossFit methode willen voorbereiden op hun eerste obstacle run. Obstacle runners zullen middels CrossFit beter en efficiënter gaan bewegen, met als gevolg blessure preventie en betere resultaten. De obstacle runner zal leniger en sterker worden en meer power output kunnen leveren. CrossFit Heerlen kan het fundament van de obstacle runner aanzienlijk vergroten waardoor de obstacle runner een completere atleet wordt. Daarnaast zijn er ook veel CrossFit atleten die het ook een uitdaging vinden om hun fitness-level te testen tijdens een mud- en/of obstacle run.

Obstacle Course Racing (OCR) versus CrossFit

Als we kijken naar de obstacle runner dan kunnen we stellen dat hij moet kunnen rennen, klimmen, duwen, trekken kruipen, springen en tillen. En dit alles bij voorkeur in een zo’n kort mogelijke tijd. Deze filosofie is niet veel anders dan de filosofie van CrossFit Heerlen. Want tijdens een obstacle run test je net als bij CrossFit de tien verschillende fitness domeinen.

Lees meer over de filosofie en trainingsvorm van CrossFit Heerlen door hier te klikken.

Cavemanrun 2016
Foto: Niels van de Laatschot

Het grootste verschil tussen een CrossFitter en een obstacle course racer zit hem in het feit dat een obstacle runner zich minder ontwikkeld heeft op het gebied van kracht en power (snelkracht). In veel obstacle races zitten onderdelen verwerkt waar dit wel van je gevraagd wordt, denk bijvoorbeeld aan het beklimmen van – en klauteren over – de modderige heuveltjes en het verplaatsen van sandbags. Een atleet, waarbij kracht en power beter ontwikkeld is, zal hier zeker een verschil kunnen maken.

Cavemanrun
Foto: Niels van de Laarschot

Zowel een CrossFit atleet als een obstacle runner is vaak op zoek naar avontuur, uitdagingen en fun. Beide zijn op zoek naar dezelfde beleving. Dus obstacle runners wacht niet langer en word een betere obstacle runner middels CrossFit. En mocht je een CrossFitter zijn, maar nog nooit hebben deelgenomen aan een obstacle run? Wacht dan ook niet langer en have some fun!

1 Response
 1. Monique

  Beste,

  Onze zoon van 14 jaar wil graag mee doen met de caveman run hij is fanatieke bokser traint 3 keer in de week 2,5 uur.
  Maar denk dat er voor de caveman run wel nog getraind moet worden.
  Kan hij bij jullie terecht hiervoor of doen jullie geen kids?

  Met vriendelijke groet,
  Monique

Leave a Reply