In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

Voor wie is CrossFit geschikt?

CrossFit Quote 2In principe is CrossFit voor iedereen geschikt die iets goeds wil doen voor zijn gezondheid en zijn prestatievermogen wil verbeteren. Veel mensen denken dat ze eerst echt fit moeten worden om met CrossFit te kunnen starten. Het zijn immers uitsluitend superfitte sporters die deze sport beoefenen – dat is toch wat de diverse fitnessmagazines en YouTube-filmpjes ons wijsmaken? Dat is helaas de verkeerde manier van denken. Want ten eerste is zelfs de fitste persoon ooit bij nul begonnen en ten tweede kun je jezelf de vraag stellen hoe die sporters volgens jou zo fit geworden zijn. Juist! Doordat ze gestart zijn met trainen.

Daarbij speelt het volgens mij geen rol of je tot nu toe al sportief was of dat je nog nooit aan lichaamsbeweging gedaan hebt. Zolang je maar gemotiveerd bent en ervoor openstaat om nieuwe bewegingen te leren kennen, bij de work-outs de grens van je eigen kunnen op te zoeken en bereid bent om die te verleggen, dan zul je succes hebben.

Nog een persoonlijke opmerking over de vergelijking met de Top-CrossFit-atleten in de YouTube-filmpjes: veel mensen bekijken de video’s van bijvoorbeeld Rich Froning, de winnaar van de CrossFit Games van 2010 tot en met 2014, of van andere sterke CrossFitters. En dan denken ze dat ze dat ook moeten uitproberen of, nog slechter, dat ze hetzelfde trainingsprogramma moeten gebruiken. Dat is de snelste manier om je gezondheid te ruïneren!

CrossFit Quote 5Als winnaar van de CrossFit Games staat Froning op gelijke voet met wereldkampioenen of Olympisch kampioenen in andere sporttakken. Ter vergelijking: iemand die wil leren skiën en op de televisie naar een wereldkampioenschap kijkt, zal nooit op het idee komen om vervolgens naar Oostenrijk te rijden en zelf de moeilijkste helling in hurkzit naar beneden te skiën. Maar omdat het bij CrossFit wel om fitness gaat, geloven veel mensen dat ze het ook kunnen uitproberen. Ik hoop dat ik je duidelijk kan maken dat zo’n prestatieniveau alleen maar na jarenlang (!) hard en doelgericht trainen bereikt kan worden.

CrossFit Heerlen heeft als doel haar leden te verbeteren op alle tien aspecten waaruit fitness bestaat. Leeftijd en geslacht zijn niet van belang. Iedereen kan in zijn eigen tempo CrossFit beleven en zo fit worden. Je zult een grote sprong voorwaarts maken en je prestatievermogen verhogen.

Leave a Reply