In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

De tiende editie van “The Test of Fitness” zit er alweer op. Na vijf dagen competitie weten wij eindelijk wie er de fitste man en fitste vrouw op aarde zijn. De atleten moesten in vijftien verschillende workouts laten zien wat zij in huis hadden. Skiën, zwemmen, rennen, gewichtheffen, ring handstand push-ups en klimmen op een pegboard is slechts een kleine greep uit de oefeningen die de atleten moesten doen. Nog nooit was de competitie zo zwaar en uitdagend als dit jaar. Je kunt hier alle evenementen terugzien.

Bij de mannen was het na zaterdag eigenlijk al bekend dat de favoriet, Matthew Fraser, zou gaan winnen. Tot het einde van de competitie bewees hij dat hij nagenoeg geen zwakke punten heeft. Hij mag zichzelf dit jaar (eindelijk) de fitste man op aarde noemen. De vrouwen hielden het langer spannend. Tot op de laatste workout was het niet duidelijk hoe het podium eruit zou gaan zien. Uiteindelijk was het Katrin Tanja Davidsdottir die als eerste vrouw voor de tweede keer op rij gekroond werd tot fitste vrouw op aarde.

Tot slot werd er bij de teams ook uitzonderlijke prestatie neergezet. Het team van Rich Froning, CrossFit Mayhem Freedom, won voor het tweede jaar de affiliate cup. Waar anderen atleten en teams zijn geëindigd kun je op deze pagina zien. Wij hebben in ieder geval genoten van de competitie en kunnen nu al niet wachten tot volgend jaar. The road to the CrossFit Games 2017 starts now!

Geniet hieronder nog even na met een terugblik op de CrossFit Games 2016 (video).

Leave a Reply