In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62
Sporten tijdens en na de zwangerschap
PowerMama
onbezorgd en met plezier sporten tijdens en na de zwangerschap

Creating Powermamas

Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk
weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel wat van je lichaam. Het is dan ook
verstandig om voldoende rust te nemen en het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord
aan te pakken.

Hoe doe je dat? CrossFit Heerlen biedt in samenwerking met de Core Academy het PowerMama
trainingsprogramma aan, speciaal voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap en/of na
de bevalling.

Tijdens en na de zwangerschap sporten

Voor wie?

Het PowerMama programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die tot twee jaar na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Vrouwen die al aan CrossFit doen of al enige tijd sporten, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem, zijn ook welkom om mee te doen.

Wat houdt het in?

Het trainingsprogramma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. We starten met uitleg over houding, diastase en bewegingspatronen. Ook bespreken we de zwangerschap en bevalling en de gevolgen die je daar van kunt ondervinden. We bekijken wat jouw sterke en zwakke kanten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven. Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen. Ook maak je elke week kennis met CrossFit Fundamental Movements zoals de Air Squat, Front Squat, Shoulder Press en Deadlift.

Het PowerMama Programma is samengesteld in samenwerking met de Core Academy en is afgestemd met een verloskundige en een bekkenfysiotherapeut. De trainingen worden gegeven door een gecertificeerde trainer die gespecialiseerd is in sporten tijdens en na de zwangerschap.

Ook onbezorgd en met veel plezier sporten tijdens en na de zwangerschap? Schrijf je dan nu in!

Waarom meedoen?

Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan. Gemiddeld één op de vier volwassen vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en drie op de tien vrouwen houdt na de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren). Bij meerdere zwangerschappen neemt de kans op een diastase toe. Een verzakking of prolaps is ook een nare klacht die kan ontstaan door verkeerd trainen. Om dit te voorkomen hebben je buikspieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Als je buikspieren na de bevalling nog niet hersteld zijn of je bekkenbodemspieren nog niet sterk genoeg zijn is het van belang daar éérst aan te werken. Tijdens de trainingen van het Powermama Programma wordt hier door middel van verschillende oefeningen aandacht aan besteed.

Het doel van de trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je na de bevalling klaar te stomen om (weer) deel te nemen aan reguliere trainingsprogramma’s. Daarnaast laten we je kennismaken met CrossFit. Je hebt na afloop een goede basis opgebouwd op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen en je weet waar je op moeten letten tijdens het sporten. Zo beheers je een goede ademhaling, co-contractie spierkorset en heb je een goed bewegingspatroon.

WANNEER?

De cursus duurt 8 weken en wordt elke maandagavond gegeven van 20.00 uur – 21.00 uur. De volgende nieuwe groep start op maandag 6 januari. Neem contact met ons op als je je graag wilt aanmelden voor de volgende cursus! Je kunt je ook direct aanmelden door je in te schrijven en dan onze PowerMama rittenkaart aan te schaffen. Zodra je over een PowerMama rittenkaart beschikt kun je je via ons rooster aanmelden voor de lessen.

WAAR?

De trainingen worden gegeven bij CrossFit Heerlen op de In de Cramer 23A in Heerlen.

KOSTEN

Voor deze cursus betaal je € 140 voor 8 lessen.

Meet our PowerMama Coaches

Our trainers are the best of the best. They are qualified and certified to support you in becoming a PowerMama!
No personnel found, please create the personnel post to use the item.

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus kan online of via de CrossFit Heerlen app. Nadat je een persoonlijk account hebt aangemaakt kun je de cursus online betalen. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze cursus.