In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

Nieuw: CrossFit Heerlen lanceert unieke zwangerschapstraining

CrossFit Heerlen biedt vanaf februari het PowerMama trainingsprogramma aan, speciaal voor vrouwen die verantwoord willen sporten tijdens en na de zwangerschap. Geen traditionele zwangerschapstraining, maar een uniek en nieuw concept: functionele fitness tijdens en na de zwangerschap.

De zwangerschapstraining is de eerste training die zich specifiek op CrossFit en (toekomstige) moeders richt. Tijdens de trainingen wordt er onder deskundige begeleiding gewerkt aan een sterke core, het versterken van de bekkenbodemspieren, balans, vergroten van kracht en uithoudingsvermogen (cardio) en ademhalingstechnieken. Meer informatie over ons PowerMama trainingsprogramma vind je op www.powermamaheerlen.nl en schrijf je direct in (slechts enkele plekken beschikbaar).

‘Veel vrouwen beseffen niet dat verkeerd trainen tijdens of na de zwangerschap kan leiden tot blijvende lichamelijke klachten. Gemiddeld één op de vier volwassen vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en drie op de tien vrouwen houdt na de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren). Een doorsnee personal trainer of coach heeft geen tot weinig kennis over een zwangerschap, simpelweg omdat reguliere sportopleidingen deze kennis niet aanbieden. De gecertificeerde PowerMama coaches Danny, Nadesch en Valerie van CrossFit Heerlen zijn gekwalificeerde trainers met een specialisatie in zwangerschap. Hierdoor weten ze precies wat je wel en niet moet trainen tijdens en na je zwangerschap. Het is geweldig om te zien hoe (toekomstige) moeders met plezier en zonder ongemakken kunnen trainen en fit kunnen blijven dankzij de trainingen’, aldus Josine Grafe en Yousra Jaddour (oprichtsters Core Academy).

De cursus duurt 8 weken en start vanaf 2 februari. De trainingen worden gegeven bij CrossFit Heerlen. Meer informatie over het trainingsprogramma en de trainers is te vinden op: www.powermamaheerlen.nl.