In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

Bij CrossFit Heerlen zijn we meer dan alleen een sportschool – we zijn een hechte gemeenschap van leden, gelijkgezinden en “from all walks of life”.

Onze leden werken uitzonderlijk hard, motiveren anderen en hebben inspirerende verhalen. Zo ook het verhaal van Babs. Ontdek hoe Babs aan de slag is gegaan, en wat CrossFit voor haar betekent door haar Member Story hieronder te bekijken:

Mijn naam is Babs.

Ik ben 40 jaar oud, ik werk als leerkracht in het speciaal onderwijs en ik ben moeder van Eline en Jesper die hier allebei ook bij de CrossFit Teens meesporten. Toen ik voor de eerste keer de box binnenkwam, toen kwam ik met een vriendin mee kijken. Ik had bij haar al wat foto’s en filmpjes gezien op internet, en ik was heel nieuwsgierig.

https://www.youtube.com/watch?v=QGqBQFUiwqA

Fundamentals

Ik heb in november 2016 mijn Fundamentals afgerond bij CrossFit Heerlen. Sindsdien merk ik dat ik veel fitter ben geworden, veel energieker, en mijn lichaam is ook veranderd. Ik vind dat ik een veel sterker lijf gekregen heb en daardoor ook veel mee aan kan in mijn leven. Daarbij heb ik ook heel veel doelen behaald die ik eigenlijk niet voor mogelijk had gehouden. De eerste keer een pull-up, de eerste keer een aantal push-ups, ik ben er heel trots op.

CrossFit Heerlen heeft mijn leven heel veel beïnvloed

CrossFit Heerlen heeft mijn leven wel degelijk heel veel beïnvloed. Voordat ik bij CrossFit Heerlen kwam deed ik wel ook al veel aan sport. Ik heb in maart 2012 een whiplash opgelopen bij een auto-ongeluk en heb toen gerealiseerd dat het nodig was voor mijn lichaam om te blijven bewegen. Ik ben toen gaan hardlopen en spinnen. Ik heb dat heel lang volgehouden, maar dat was heel erg beperkt in de spiergroepen die ik trainde.

Bij CrossFit Heerlen ben ik gaan merken dat ik ook heel veel spiergroepen nooit getraind had, en dat mijn lichaam er veel beter van werd als ik ook die spiergroepen ging trainen. Sinds ik dat ben gaan doen is mijn lijf dus veel sterker geworden, heb ik veel meer geleerd te doen met mijn lichaam, en heb ik ook beter leren luisteren naar mijn lichaam. Doordat ik dit nu allemaal ben gaan doen is mijn zelfvertrouwen zeker ook toegenomen en ben ik er vooral van overtuigd dat ik veel meer kan dat ik zelf altijd dacht.

Sinds twee jaar ben ik op mezelf gaan wonen, en het feit dat ik daar ben gaan wonen en alles zelf heb geregeld en alles zelf heb gedaan heeft voor mij ook wel weer bewezen dat CrossFit daaraan heeft bijgedragen. Daarnaast heb ik door CrossFit een heleboel vrienden gemaakt die ik ook echt buiten de box regelmatig zie, en waar ik echt mijn sociale leven opgebouwd heb. Dus CrossFit heeft wel degelijk heel veel veranderd in mijn leven, ja…

CrossFit Heerlen is meer dan een sportschool

Sporten bij CrossFit Heerlen is ontzettend leuk, omdat ik het heerlijk vind om vanuit mijn werk eerst een uurtje hierheen te komen, mijn hoofd leeg te maken, mijn dag kan verwerken, en daarna met een helemaal helder hoofd weer naar huis kan. Daarnaast is het ook zo dat je niet alleen gewone workouts doet. We doen ook bijvoorbeeld veel buddy workouts en er zijn ook allemaal speciale evenementen.

Hoe leuk is het om met Halloween met pompoenen te liften in plaats van met je dumbbells of met je kettlebells? Hoe gezellig is het om met een hele groep mensen die dezelfde interesses hebben ook andere dingen te doen; een avondje naar de bioscoop, een avondje bowlen met z’n allen, het is altijd een feestje…

Alle vertrouwen dat ik mijn doelen zal behalen

Als ik nu terugkijk naar mijn eerste weken bij CrossFit Heerlen en ik zie wat ik nu allemaal kan, dan had ik dat toen nooit kunnen denken. Als ik toen mensen bezig zag die pull-ups deden en toes-to-bars deden en allemaal andere handelingen deden, had ik nooit verwacht dat ik dat nu met mijn veertig jaar nog allemaal zou kunnen leren. Natuurlijk ben ik er nog lang niet. Er is nog een heel lijstje van dingen die ik nog wil leren, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik in ieder geval nog wel wat verder ga komen.

Doe waar je nooit van had durven dromen

Zit jij nou naar dit filmpje te kijken en denk jij nou “dat wil ik ook”, maar ben je bang dat je dat niet kan of dat je daar niet sterk genoeg voor bent. Je kunt bij elk doel beginnen waar je jezelf goed bij voelt. In CrossFit is alles in te schalen en alles op je eigen niveau te doen. Wie weet ga je wel beginnen en bereik je doelen waar je nooit van had durven dromen dat je ze zou halen. Net zoals ik…