In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62
The future of Fitness
CrossFit Kids

CrossFit Heerlen is one of the few recognized CrossFit Kids Registered Programs in The Netherlands and the only one in Limburg. As a CrossFit Kids Registered Program our kids’ trainers are required to pass and maintain an annual background check, are at least Level 1 trainers and they all have taken the CrossFit Kids Course. We guarantee to have taken all steps to ensure the safety and best possible instruction for your children.

THE DEFAULT LANGUAGE FOR OUR CROSSFIT KIDS PROGRAM IS DUTCH

 

CrossFit Kids

CrossFit Kids is een fitness programma ontworpen voor de specifieke ontwikkelingsbehoeften van kinderen. De lessen zijn gericht op kinderen van 8-12 jaar en hebben vooral als doel kinderen het plezier in sporten te laten ontdekken. Team-spelletjes, obstakelroutes en leuke work-outs helpen de kinderen om de voordelen van bewegen te leren. Ook helpt het ze om andere essentiële levensvaardigheden te ontwikkelen en verbeteren ze hun zelfvertrouwen.

De nadruk ligt op kinderen sneller, sterker, fitter en vaardiger maken op een leuke manier. In ons CrossFit Kids programma laten wij kinderen meer bewegen, zelfvertrouwen opbouwen, (leren) samenwerken en – het belangrijkste – plezier hebben.

Momenteel draaien wij op volle capaciteit. Mocht u uw kind(eren) willen aanmelden voor CrossFit Kids, gelieve dan eerst contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

De contributie bedraagt €30. Een proefles is gratis en vrijblijvend!
De lessen duren ca. 45 minuten en draaien om het ontwikkelen van algemene fysieke vaardigheden.

* Helaas is het niet mogelijk om een proefles te boeken, omdat wij momenteel op volle capaciteit draaien. Wel kunt u uw kind(eren) aanmelden voor onze wachtlijst. Mocht u dit willen doen, neem dan gerust contact met ons op.

Fysieke voordelen
CrossFit is geweldig voor kinderen vanwege de grote verscheidenheid aan disciplines. Het gaat van gymnastiek tot atletiek. Kinderhersenen zijn als kleine sponzen, ze popelen om neurologische verbindingen en aanpassingen te maken. Deze verbindingen in de hersenen komen als reactie op de prikkels. Hoe meer kinderen worden blootgesteld aan allerlei dingen als ze jong zijn, des te meer neurologische aansluitingen kunnen ze ontwikkelen en behouden de rest van hun leven. Daarnaast kan het programma in combinatie met een gezonde levensstijl sterkere spieren en botten, een gezondere lichaamscompositie, minder kans op overgewicht, minder risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 en een gezondere bloeddruk en cholesterolgehalte opleveren.

Emotionele voordelen
CrossFit is qua emotionele ontwikkeling vergelijkbaar met andere sporten. In het programma werken we met kinderen aan sportiviteit, leiderschap, teamwork, luistervaardigheid, zelfdiscipline en omgangsvormen. Dit zijn allemaal vaardigheden die kinderen zullen helpen later in het leven succesvol te worden en een betere kijk op het leven te krijgen. Daarnaast is er een merkbaar verschil in het zelfvertrouwen van kinderen die CrossFit doen. Als hun lichamen fitter worden en zij hun capaciteiten uitbreiden, worden kinderen actiever en minder onzeker in andere atletische situaties.

Als kinderen opgroeien met de associatie dat sporten leuk is en ze de voordelen voor hun lichaam en gezondheid er duidelijk van inzien, dan is de kans groot dat fitness een prioriteit voor het leven blijft.

Fitness als levensstijl
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen plezier vinden in fitness. Verschillende gepubliceerde onderzoeken laten zien dat kinderen beweging net zo belangrijk vinden als hun ouders dat vinden. Als kinderen opgroeien met de associatie dat sporten leuk is en ze de voordelen voor hun lichaam en gezondheid er duidelijk van inzien, dan is de kans groot dat fitness een prioriteit voor het leven blijft. Gezond eten wordt een natuurlijke en normale keuze en actief zijn wordt iets wat ze “gewoon” doen.

CROSSFIT KIDS ROOSTER

CROSSFIT KIDS
Woensdag 15:30 – 16:15 uur
Zaterdag 9:00 – 9:45 uur

CROSSFIT PRE-TEENS
Woensdag 16:30 – 17:15 uur
Zaterdag 10:00 – 10:45 uur

CONTRIBUTIE
€30 per maand*

*Gebaseerd op een jaarabonnement. U betaalt doorlopend in maandelijkse termijnen. Tijdens schoolvakanties worden er geen CrossFit Kids, Pre-Teens en Teens lessen aangeboden.