In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

Het succesverhaal van Nicolle: CrossFit Makes You Stronger

 

Soms krijg je van die verhalen te horen waar wij als coaches ook erg van onder de indruk zijn. Zo ook het verhaal van onze vrolijke Nicolle. Nicolle begon tijdens de vervelende coronaperiode bij ons te sporten, maar bleef ook tijdens de lockdowns onze (online / buiten-)lessen volgen. In de periode dat ze nu lid is hebben we haar fitter, sterker zien worden, en ook nog meer zien stralen, dus vroegen we aan Nicolle of we haar verhaal mochten delen. Maar dat vond ze spannend en niet perse nodig. Toen we haar vertelden dat ze met haar verhaal ook weleens andere vrouwen zou kunnen motiveren en inspireren geloofde ze daar niet direct in, maar het is ons toch gelukt. Lees haar verhaal hieronder en toon je waardering voor deze vrouw in de comments. #GirlPower #WeRiseByLiftingOthers

“Zwanger worden en kindjes krijgen is prachtig, maar het lichaam van een vrouw moet het soms flink ontgelden. Toen ik zwanger werd van mijn tweede kindje, waren mijn zwangerschapskwalen nog extremer. In het kwadraat zou je kunnen zeggen, want ik bleek zwanger van een tweeling. Gedurende deze tweede zwangerschap werd mijn buik zo enorm dat ik niet verder dan 20 meter kon lopen, niet meer van de bank kon opstaan en mij niet meer kon omdraaien in bed. Na 37 weken kreeg mijn dochter er twee gezonde broertjes bij. Omdat mijn tweede zoontje in een stuit lag, kreeg ik een episiotomie; de beruchte knip. In 1 seconde werd de schaar gebruikt om de huid, onderhuids weefsel en de verschillende spierlagen van mijn bekkenbodem door te knippen.

Het was eind maart 2021.

Het herstel was zwaar. Ik moest natuurlijk herstellen van die ellendige knip, maar daarnaast bleek mijn ‘core’ totaal geen ondersteuning meer te bieden. Ik kon niet meer rechtop staan, hoe hard ik ook probeerde! Ik viel als een pudding voorover. Ik had een diastase van ruim 4 centimer; een enorme ruimte tussen mijn rechte buikspieren. In paniek belde ik een bekende op, zij is (bekken)fysiotherapeut en kwam meteen langs. Mijn buik werd ingetaped voor iets van support en ik kreeg waardevol advies over hoe ik kon opstaan uit bed of van de bank kon komen.

Ik begon in de eerste week na mijn bevalling voorzichtig met oefeningen en heb de eerste maanden onder begeleiding van een bekkenfysiotherapeut gesport. Na een aantal maanden kon ik weer op mijn benen staan en stukjes wandelen. Direct daarna begon een nieuwe ‘challenge’; mijn relatiebreuk.

In deze periode, ongeveer 7 maanden na de bevalling, zocht ik een plek om te sporten, sterker te worden, verbondenheid te voelen, troost te vinden en welkom te zijn. Ik vond het bij CrossFit Heerlen! Daarvoor ben ik jullie dankbaar. Crossfit hield me op de been, en die benen zijn nu (14 maanden na de bevalling) sterker dan ooit 😉!

 

Liefs Nicolle”