In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFitter van de maand: Sigi van Galen

Sigi van Galen

Naam: Sigi van Galen
Nickname: Fantasigi
Leeftijd: 38
Beroep: Productiemedewerker bij Teranda (terrasoverkappingen en buitenleven)

Sinds wanneer ben je lid van CrossFit Heerlen?
Sinds 2017, maar ik heb een half jaar gemist vanwege een enkelblessure (skaten😜).

Waarom besloot je te gaan CrossFitten bij CrossFit Heerlen?
Ik heb eenzijdig werk, til altijd aan één kant van het lichaam en met skaten sta ik altijd met hetzelfde been voor. Dus ik dacht, doe iets goeds voor m’n hele lichaam, een beetje meer balans. Toen heb ik een WOD meegedaan. Twee dagen lang spierpijn in m’n benen en ik was over stag. Ik dacht, dit is het voor mij.

Deed je aan sport voordat je met CrossFit begon?
Ik heb in mijn jeugd aan fitness gedaan. Ik heb ook een paar jaar yoga gedaan. Overigens een aanrader voor iedereen. En natuurlijk longboarden. Liefst downhill met 50 tot 70 km/h de bocht in. Ook een super community.

Hoe kwam je in aanraking gekomen met CrossFit?
Ik was me aan het oriënteren op het gebied van fitness en sport, en ik kwam uit bij CrossFit Heerlen.

Welke doelen zou je in de komende zes maanden willen bereiken en hoe ga je dat doen?
Ik heb meerdere aandachtspunten om aan te werken, maar de twee die eruit springen zijn:
1. Mijn pull-ups en tegelijkertijd de kip. Dit komt m’n toes-to-bar ook ten goede. Hiervoor moet ik gewoon veel oefenen; strict pull-ups, negatives en de kip. Dit  doe ik voor of na WODs, tijdens de Open Gym uren of buiten de box in een calisthenix park (op de Kissel in Heerlen).
2. Een ander punt waaraan ik moet werken is m’n ademhaling. Vooral tijdens wall-balls en thrusters. Zodat ik m’n hartslag beter onder controle krijg en daarmee meer reps unbroken kan doen.

Wat is je minst favoriete CrossFit-oefening?
Easy… Double Unders en touwtje springen in het algemeen.

En… wat is je favoriete CrossFit-oefening?
Het is echt moeilijk om er één te kiezen, en veranderlijk. Maar op dit moment; alles met een box (box jumps, step-ups, burpee box jump overs, enzovoort. Allemaal leuk.

Verzin een WOD en geef hem een naam 😉
CardioControll (één van mijn eigen workouts die ik vaker doe om o.a. mijn wall ball shots te verbeteren):
4 Rounds For Time:
15 Wall Balls ( 30lbs slamball)
15 Ball Slams ( 30lbs)
15 Jump-up Box Jumps

Welk nummer (muziektrack) hoor je het liefst tijdens een WOD?
“Run The Jewels” van Blockbuster Night Part 1. Met je hartslag in je keel, en maar doorgaan…

Op welke CrossFit-prestatie ben je het meest trots?
Heb niet echt een bepaalde prestatie. Ik onderschat mezelf vaak waardoor ik aan het einde van de WOD vaak denk: “oh,, dat ging goed” of “…dat had ik best wat zwaarder kunnen doen”.

Wat is je favoriete moment bij CrossFit Heerlen?
Dat is makkelijk. Dit is na de WOD; chillen met de buddies. Bespreken hoe zwaar de WOD was.

Heb je nog andere interesses naast CrossFit?
Naast skaten ben ik een verzamelaar van vinyl; soul, funk, jazz, 70’s… En op z’n tijd dj ik ook nog wel eens, maar niet meer zo vaak als voorheen.

Wat is je favoriete “cheat meal” en wanneer heb je die voor het laatst gegeten?
Ik ben een fan van hamburgers. Het maakt niet uit of deze belegd is met vlees of een bonenburger Portobello met geitenkaas en walnoten. D’r is gewoon iets met een broodje met vanalles erop; handen die vettig worden en saus in m’n baard… Dan voel ik me weer een beetje oermens.

Welk advies heb je voor nieuwe atleten van CrossFit Heerlen?
Vorm boven gewicht, en heb vooral plezier. Je doet het samen, maar vooral voor jezelf.

Zou je nog iets willen vertellen of zeggen?
Ik zou Danny en Thess, en alle coaches willen bedanken voor deze super box. En de hele community, voor al jullie gezelligheid en support. Samen maken we deze box speciaal.

Het CrossFit Heerlen Team over Sigi

Thessyana & Danny: Sigi is one of the most committed members of our great community. You can find him in class several times a week. Besides that, he always comes early and stays late to put in extra work. Anyone that knows Sigi can immediately tell that he has the biggest heart and is always interested and in for a chat. Not only does he excel physically during our workouts, but whenever we have a social event, Sigi is there supporting the community. He always brings a great attitude to every class and is ready to put in work. He also shows a lot of creativity and athleticism during Open Gym. Sigi’s self-invented workouts are truly inspiring and fun to watch. His hard work, dedication, and improvements in the gym embody what we strive for at CrossFit Heerlen and we are thrilled to award him Athlete of the month for April 2019!

Coach Nadesch: Sigi is someone who’s present in a good and positive way. He is always in the mood for a talk and he stays humble whatever his results are. He is working hard on his own CrossFit journey and he always prioritizes form and good movement before intensity . Keep it going Sigi and congratz with being our CrossFitter of the month April 👊🏼

Coach Jos: Sigi volgde zijn eerste WOD bij mij. Hij viel direct op door zijn uitstraling en gezelligheid. Sigi is altijd in om iets nieuws uit te proberen en altijd aandachtig de les aan het volgen. Super atleet en door zijn tweede hobby skating kom je hem overal tegen. Gefeliciteerd en dik verdiend, Sigi!

Coach Stephanie: Gefeliciteerd Sigiiii! Ik vind het altijd leuk om te zien hoeveel je interesse toont wanneer een coach iets uitlegt. Daarnaast zie je dat je zelf ook veel dingen opzoekt (calisthenics of gymnastic stuff) en dan is het leuk hierover net je te sparren. Je staat ook altijd paraat om andere leden te helpen en you put in work! Tijdens de WODs, maar ook ervoor en/of erna. Ga zo door maat!

Coach Valerie: Sigi has really been focusing on auxiliary work the past few months, and it has made a visible difference in his daily WODs! Besides attacking every workout with intensity, Sigi has a positive and humble attitude in class. Most of all, he is just fun to be around and his positivity affects everyone around him. Congrats on being CrossFitter of the Month, Sigi!

Coach Armand: Sigi is een voorbeeld voor ons allen. Gefocust tijdens de les/WOD, altijd aan het werk met extra oefeningen, altijd goed geluimd, altijd vriendelijk. In zijn geheel een prettig mens om bij in de buurt te zijn. Sigi van harte gefeliciteerd als Crossfitter van de Maand.

Coach Quinten: Sigi, congratulations with this well deserved title ‘CrossFitter of the Month’. You’re an example to us all. Always a positive attitude in the box. Always working hard and making up fun and creative things to get his cardio and abs on fire (literally). Keep up the good work Sigi and don’t hit yourself to hard on you’re stomach 🤣