In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFitter van de maand: Raymond Stijntjes

Raymond Stijntjes

Leeftijd: 43
Nickname: Ray, Evil Ray, Raaaaaychen, Stijn, Stino, kale klats
Beroep: Frontend Developer bij VodafoneZiggo

Sinds wanneer ben je lid van CrossFit Heerlen?
3 oktober 2016

Waarom besloot je te gaan CrossFitten?
Aangestoken door het enthousiastme van Dominique. Die was zo’n blije vogel na haar proefles dat ik het ook wilde proberen. Meteen ingeschreven en nooit spijt van gehad (behalve op de dagen dat ik de trap af en op moest strompelen misschien). Ik had gehoord dat daar wel relaxte, nuchtere mensen zijn en dat er een gemoedelijke sfeer hangt. Da’s wel belangrijk voor mij. Ben niet zo van de ‘Johnny Bravo, wanna see me flex’ sportomgevingen 😊

Deed je aan sport voordat je met CrossFit begon?
Ik heb veel gesquashed. 2-3 keer in de week gedurende een jaar of 10. Vind ik nog steeds heel leuk om te doen.

Wat was je eerste WOD?
Poeh! Een pijnlijke? Ik heb ’t effe moeten opzoeken. Dat was die van mijn proefles, samen met Mark Veenendaal:
30 minute running clock:
• 30 Clean & Jerks 60/40kg
• 400 Meter Run Penalty for dropping the bar
Then in remaining time:
AMRAP:
• 25 Russian KB Swings 24/16kg
• 50 Double Unders

Welke doelen zou je in de komende zes maanden willen bereiken en hoe ga je dat doen?
Tja, da’s wel een beetje een ding bij mij. Ben niet zo goed in prioriteiten stellen 😊 Maar wat ik wel heel graag zou willen is van de elastieken af bij de pull-ups. En naar 3x in de week crossfitten. Moet t alleen in zien te passen (kids en werk enzo)…

Wat is je minst favoriete CrossFit-oefening?
Burpees. Daar kan ik maar niet aan wennen. Na 10 van die kl*tedingen ben ik al helemaal gaar.

En… wat is je favoriete CrossFit-oefening?
Heb er wel een paar, maar deze doe ik heel graag. Hang Power Clean. Die vind ik echt leuk om te doen. En buddy WODs! Love those!

Verzin een WOD en geef hem een naam 😉

Een verzameling van wat ik leuk vind om te doen 😊

De ‘Evil Ray’ 😈:

For time:
4 x 200m Run, wissel om de 200 meter
60 Hang Power Cleans
4 x 200m Run, wissel om de 200 meter
80 Burpee Box Jumps
4 x 200m Run, wissel om de 200 meter
60 Hang Power Cleans

Welk nummer (muziektrack) hoor je het liefst tijdens een WOD?
Niet direct een voorkeur, zolang t maar een beetje opzwepend is. Deze luister ik graag met rennen bijvoorbeeld: Epic van Sandro Silva https://open.spotify.com/track/7Lsit44IUNNuigoFM5rpT4?si=QpuguinfQkK-xmN-axClbw

Op welke CrossFit-prestatie ben je het meest trots?
Dat ik in 43 jaar voor ’t eerst bovenin een touw heb weten te klimmen!

Raymond (links) tijdens de workout Murph samen met zijn buddy Mark in 2017

Wat is je favoriete moment bij CrossFit Heerlen?
Dat zijn er best veel! Zoals de Board Game Night bijvoorbeeld. Maar één van de coolste momenten was wel de 2e keer dat ik Murph deed en daar een whopping 20 minuten sneller (!) was dan de eerste keer. Niet gedacht dat ik zoveel kom bereiken in een jaar tijd!

Raymond na afloop van de workout Murph in 2018 – een nieuwe PR

Heb je nog andere interesses naast CrossFit?
Gamen! Zowel online (PS4 en XBOX) als offline met vrienden. Skieën, snowboarden en motor rijden. Ik ga graag naar de bios.

Wat is je favoriete “cheat meal”?
Ik ben gek op chips. HamKa’s (kwijl). Maar wat ik op ieder moment van de dag (of nacht) kan eten is biefstuk!

Welk advies heb je voor nieuwe atleten van CrossFit Heerlen?
Laat je niet afschrikken door de eerste 2 maanden van spierpijn. Het is zo cool om te zien hoe snel je zoveel sterker en fitter kunt worden.

Is er nog iets dat je graag zou willen zeggen?
Crossfit Heerlen is Awesome!!

Het CrossFit Heerlen Team over Raymond

Thessyana & Danny: Congrats Raymond on being our next CrossFitter of the Month. You are a breath of fresh air in the box. We love that you work hard, and that you consider our WODs as your happy hour of the day. You’re always striving for progress, but it doesn’t define or control you. You do not take yourself too seriously and you never get wrapped up in the workout in such a way that you miss the community element. You always have an eye for your CrossFit buddies and 0ur gym wouldn’t be what it is without characters like you, Raymond. Each coach loves having you in class. Not only because you work hard, but you always come in with a smile on your face and approach every workout with a positive attitude. Keep shining Raymond!

Coach Nadesch: Raymond is in de box altijd vrolijk en opgewekt en neemt daarmee een goeie vibe mee. Hij komt consequent naar de box meerdere malen per week voor zijn WODs en ook die volbrengt hij zonder gezeur en met een goed gevoel voor humor en een glimlach. Raymond is een topper! Gefeliciteerd met de titel ‘CrossFitter van de maand’ december!

Coach Jos: Raymond komt altijd op zijn motor. Weer of geen weer. Dat kun je ook zeggen over zijn inzet. Het maakt niet uit wat hij voor zijn kiezen krijgt, hij gaat er telkens weer voor. Blijf dit vooral doen kanjer. Gefeliciteerd met deze eretitel!

Coach Stephanie: Raymond komt altijd vrolijk naar binnen, en blijft dit ook altijd tijdens de WOD. Zelfs met zweet in zijn ogen, en verzuring in zijn benen, als je naar hem kijkt om te checken of het goed gaat, laat hij altijd een glimlach zien. Daar word ik als coach vrolijk van! Je bent een openstaande gast die altijd in is voor een praatje en zet altijd je best beentje voort tijdens de trainingen en/of open gym. Ga zo door maat!

Coach Valerie: With determination and grit on his face, Raymond pushes himself to the limit on each WOD. Although it may look like he is in pain, Raymond loves the intensity and always has a smile on his face upon completing the workout! He is a cheerleader for others and the first one to give you a high-five. We’re so glad to have friendly, motivating athletes like Raymond at CrossFit Heerlen! Congrats!

Coach Armand: Raymond is een fijn mens en eens geweldige persoonlijkheid om te mogen coachen. Zijn ego is het eerste dat hij achterlaat bij de deur. Zelden kun je hem betrappen op slechte zin of negativiteit, met hem om je heen wordt je dag nog een beetje leuker. Maar vergis je niet want hij is ook een bijtertje en gaat elke WOD tot het gaatje. Raymond gefeliciteerd, je hebt het verdiend.

Coach Quinten: Raymond, een diehard in hart en nieren. Altijd neemt hij deel aan de WODs met volle overgave. Klaagt nooit en is altijd klaar om te vlammen. Kritisch naar zichzelf, maar laat zich nooit uit het veld slaan. Al met al een topgast die zeker nog ontzettend mooie stappen gaat maken in zijn CrossFit avontuur. Keep up the good work!!