In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFitter van de maand: Ramon van der Krogt

Ramon van der Krogt

Leeftijd: 42
Beroep: Lid directie VGZ (tot voor kort), vanaf deze maand zelfstandig ondernemer

Sinds wanneer ben je lid van CrossFit Heerlen?
Ik denk dat ik lid ben sinds februari 2018, echter met een periode ertussen uit voor wat medische ingrepen.

Deed je aan sport voordat je met CrossFit begon?
Nou, niet echt… Ik heb wel regelmatig de hardloopschoenen aangetrokken in de 6 maanden voor ik me inschreef bij CrossFit Heerlen… maar dat was meer hobbelen dan hard lopen (schaam schaam). Ik woog namelijk 140 kg, dus moest erg rustig beginnen om blessures te vermijden.

Hoe kwam je in aanraking gekomen met CrossFit?
Ik kwam in aanraking met CrossFit, liggend op de bank, kijkend naar Netflix. Eigenlijk is tv kijken niks voor mij, dus scrollend door allemaal onzin zag ik een documentaire van de CrossFit Games, en daarna een documentaire van Rich Froning… en toen op U tube zag ik Sara huppelepup-dottir… en Sam nogwat, tja… ik was nogal ziek en toen ik deze toppers zag, dacht ik… zij zijn de fitste op aarde, wellicht kan ik ook ergens hier in de buurt beginnen. Ik vond CrossFit Heerlen en schreef me direct in voor een proefles in november 2017. Ik ben met hartritmestoornissen naar huis gereden… maar ik was wel hooked!!

Wat was je eerste WOD?
Sorry, dat heb ik verdrongen… 😊 Ik vond de Fundamentals les al een WOD… wist ik veel. Mijn eerste WOD was shocking…

Welke doelen zou je in de komende zes maanden willen bereiken en hoe ga je dat doen?
De komende zes maanden wil ik werken aan het bereiken van het RX niveau voor iedere WOD waar ik me voor inschrijf. Insane… maar daar hou ik van.. Dat ga ik bereiken door vanaf nu langzaam, maar wel met correctie van de coaches (erg belangrijk voor me), RX niveau in te brengen in de WODS. Vandaag mee begonnen BTW… (over)morgen huil ik van de spierpijn…

Wat is je minst favoriete CrossFit-oefening?
uhhh.. lastig.. ik vind eigenlijk alles leuk om te doen, als ik maar hard kan werken.. Ik vind wel bepaalde WODs spannend.. zoals op je handen staan, (laat staan lopen,) maar goed, ik heb vier kinderen die me lachend ff wijzen op hoe het moet natuuurlijk… dan kan ik niet achterblijven, dat begrijpen jullie wel…

En… wat is je favoriete CrossFit-oefening?
Mijn favoriet is de bear complex, (en zo…) veel gewicht en duwen… Maar, ik moet zeggen dat ik die verschrikkelijke conditie, of burners ook wel leuk begin te vinden. Heeft vooral te maken met de progressie denk ik.. Ik wist niet dat ik 2k onder de 8 minuten kon roeien bijvoorbeeld. Wel echt leuk toen het lukte, of dat ik opeens (in de achterhoede van de kopgroep weliswaar) sneller ging hardlopen, bij de hardloopsessies.. (echt een zwak, qua motivatie en vaardigheid, maar goed, gewoon niet uitschrijven en door-buffelen)

Verzin een WOD en geef hem een naam 😉

“Polar Bear Complex”

For time (your cold and need to get warm… FAST!)

21 burpees
21 Pull ups
21 push ups
1 bear complex rx 70 kg fitness 50 kg
15 burpees
15 pull ups
15 push ups
2 bear complex rx 60 kg fitness 40 kg
9 burpees
9 pull ups
9 push ups
3 bear complex rx 50kg fitness 30 kg

Welk nummer (muziektrack) hoor je het liefst tijdens een WOD?
Booty Bounce van Tujamo -> Tomorrowland 2015  (…hoort natuurlijk bij Polar Bear Complex)

Op welke CrossFit-prestatie ben je het meest trots?
Op dit moment: de 2K Row in 7:49 min

Wat is je favoriete moment bij CrossFit Heerlen?
Mijn fijnste moment is behalen wat ik wilde behalen tijdens de WOD (meestal bijna dood neervallen na eender welke WOD), mijn tweede favoriete moment is na de WOD uitpuffen en napraten met WOD friends, of toch het (meestal korte) naïeve moment voor de WOD dat dit wel ff gefikst wordt…? Tja, you choose 😉

Heb je nog andere interesses naast CrossFit?
Op 1: Mijn gezin, familie en vrienden…
Op 2: Mijn werk… Ondernemer in hart en nieren
Op 3: Mijn motor.. ( net na CrossFit natuurlijk..)

Wat is je favoriete “cheat meal”?
Sushi. Meestal teveel sushi.

Welk advies heb je voor nieuwe atleten van CrossFit Heerlen?
Advies: Schrijf je in en be there, geen gelul. Vervolgens: Luister naar het coachteam.

Is er nog iets dat je graag zou willen zeggen?
Zeker! Heel erg veel dank aan het team CrossFit Heerlen coaches; voor jullie inspiratie, fijne sfeer en professionele kritische houding. Zonder jullie zou ik niet doen wat ik nu doe: dagelijks, blessureloos (!) grenzen verleggen. Wisten jullie dat ik momenteel de gezondste hartpatiënt van het AZM ben? Na in maart en mei 2018 twee hart ingrepen te hebben gehad en dik 40 kilo te zijn afgevallen, leg ik het patiëntschap af en wil ik in 2019 sportprestaties neerzetten die behoren tot de top van onze box. Alleen met jullie hulp gaat dat lukken, het is een lange weg te gaan. Maar met een beetje ouwehoeren, bloed zweet & misschien wel tranen moet het zeker lukken. Groetjes Ramon

Het CrossFit Heerlen Team over Ramon

Thess & Coach Danny: Congratulations to our September Member of the Month, Ramon! He shows up, he works hard, and is a SHINING example of what dedication can do for you. Ramon has made some big improvements in his fitness and health in such a short amount of time. Under the health circumstances he has had to deal with it’s really outstanding! With his smile and positivity he brightens the gym the second he walks in. We also really like how you see things in perspective. It might have something to do with overcoming your health issues, but I also think it’s character. You don’t take yourself and others too seriously. I think that’s one of the reasons you keep coming to the gym (althoug it’s not always “fun” to improve your weaknesses) and why people like to be around you. We love the good energy you carry and we are very proud to have you! Keep inspiring everyone and keep up the good work champ! 💪

Coach Nadesch: Ramon is een bescheiden persoon, iemand die zichzelf niet op de voorgrond zet, maar door zijn vriendelijke uitstraling op een positieve manier de aandacht trekt! In de workouts gaat hij er voor, hij is een doener – geen klager! Keep going, het is fijn om jou in de box te hebben, en heel veel plezier en succes met de doelen die je wilt behalen! 💪🏼

Coach Jos: Ramon. Altijd vriendelijk. Altijd met een lach op zijn gezicht. Altijd uiterst zijn best aan het doen. Altijd behulpzaam met en voor iedereen. Na een ziektebeeld zo goed bezig. Petje af en vooral zo door gaan.

Coach Stephanie: Gefeliciteerd Ramon! Verdiende titel. De progressie die je gemaakt hebt vanaf het begin van de Fundamentals tot nu is super! Zowel fysiek en conditioneel maar merkbaar ook mentaal, altijd zet je door! Als ik jou tijdens de wod vraag; Ramon, alles ok?!  Dan krijg ik altijd een bezweette glimlach en knik terug. Check! Keep it up!!

Coach Valerie: The word I would use to describe Ramon is GRIT. He always gives full effort to the WOD and never gives up. Ramon is the type of athlete who pushes through without complaining–you can even see the determination on his face. He always has a smile (when the WOD is over…haha) and his friendly personality is fun for everyone in class. Congrats to Ramon for being CrossFitter of the Month!

Coach Armand: Het zou me niet verbazen als deze man op staat met een glimlach en ermee naar bed gaat. Zelfs tijdens een workout moet hij moeite doen om er een grijns van te maken. Van de positieve, onverzettelijkheid die hij meeneemt naar mijn lessen wordt mijn dag altijd een stukje leuker. Hij heeft al een grote vooruitgang geboekt ondanks zijn fysieke uitdagingen. Ik ben heel benieuwd wat we nog van hem gaan zien nu die er niet meer zijn. Zet hem op, kanjer!

Coach Quinten: Als ik denk aan Ramon denk ik meteen aan, een zeer vriendelijk persoon, oprecht geïnteresseerd in coach en mede atleet, ontzettend leergierig en iemand die volledig open staat voor feedback. Hij geeft 100% inzet en klaagt nooit. Ramon is een persoon die tot het bittere eind blijft doorzetten. Helaas heb ik Ramon pas een 3x in een WOD mogen ervaren maar de eerste indruk telt en deze is ontzettend positief. Ramon hou vol ga zo door en samen met coach en mede atleet gaan wij jouw toekomst doelen behalen !! succes in de toekomst.