In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFitter van de maand: Julia Kasch

Julia Kasch

Leeftijd: 27
Nickname: GEEN! (…ik heb ze na mijn middelbare schooltijd gelukkig allemaal kwijt kunnen raken)
Beroep:PhD studente (Ik werk aan een 4-jarig onderzoeksproject.)

Sinds wanneer ben je lid van CrossFit Heerlen?
December 2017

Waarom besloot je te gaan CrossFitten?
Ik zag op YouTube een filmpje van de CrossFit Games en vond het super gaaf wat ze allemaal deden. De afwisseling en variatie aan bewegingen sprak me erg aan en daarnaast leek het me best tof om ook zo gespierd te worden. Haha 😉

Deed je aan sport voordat je met CrossFit begon?
Ja, ik deed verschillende sporten. Vanaf jongs af aan eigenlijk, maar CrossFit was toch wel nieuw voor mij. Het begon met atletiek en judo en later ook pukulan en yoga.

Hoe kwam je in aanraking gekomen met CrossFit?
Toen ik tijdens mijn studententijd aan judo deed heb ik weleens een proefles meegedraaid in een CrossFit box in Enschede. Destijds beviel CrossFit me ook al, maar was ik te druk met judo en pukulan.

Wat was je eerste WOD?
Ik heb al moeite te onthouden wat ik de dag ervoor heb gedaan maar na heel veel klikken heb ik in de app kunnen vinden dat mijn eerste WOD op 22.12.2017 was:

3 Rounds (scaled):
10 Front Squats (60/40)
20 Pull-Ups
100 Single Unders

Welke doelen zou je in de komende zes maanden willen bereiken en hoe ga je dat doen?
Ik wil sowieso weer meedoen aan de CrossFit Open. Dit jaar deed ik ook mee terwijl ik sommige oefeningen nog nooit had gedaan. Aan wedstrijden meedoen vind ik gewoon heel erg leuk, ook al weet ik dat ik niet de beste scores zal halen. Mijn doel is om tijdens de CrossFit Open 2019 zo veel mogelijk onderdelen scaled te kunnen doen. Dit jaar was zelfs scaled te zwaar voor me, dus het zou best tof zijn als ik niet meer hoef aan te passen de volgende keer. Ik probeer nu ook al tijdens de WODs minimaal één onderdeel volgens het scaled gewicht te doen. Dat lukt nog niet altijd, maar goed, het kost ook gewoon tijd om sterk(er) te worden.

Wat is je minst favoriete CrossFit-oefening?
Ik heb niet echt één minst favoriete oefening, al word ik nooit zo blij van wall balls. Of nog erger, rennen met een wall ball. xD Maar zelfs tijdens de wall balls is het een leuk gevoel als het je lukt om grotere sets vol te kunnen houden.

En… wat is je favoriete CrossFit-oefening?
Stiekem vind ik handstand push-ups en handstand walks super gaaf. Ik kan geen van allebei maar ik vind het heel leuk om ze te oefenen. Het is een combinatie van kracht en balans.

Verzin een WOD en geef hem een naam 😉

Haha oké… hier komt’ie:

“Ik ben een WODje”
AMRAP in 27 minutes with a buddy. Each individual will participate in all movements. Since I like the game factor in sports this WOD has a little twist. There are no “fixed” reps for the movements but each team will have to pick a piece of paper out of a bucket. The number that is written on the paper is the number of reps the team has to do for the entire round. Every round the team will have to pick a new paper. The total score is the sum of all papers each team picked and completed.

Push-Press (reps according to picked paper)
Synchronized Bar Facing Burpees (reps according to picked paper)
10 meters PARTNER CARRY
Dumbbell snatch (reps according to picked paper)
10 meters handstand walk (buddy’s help each other if needed)
Double dumbbell box step overs (reps according to picked paper)

Welk nummer (muziektrack) hoor je het liefst tijdens een WOD?
Hmm… ik ben daar best makkelijk in. Alles wat een beetje tempo heeft of een leuke beat heeft vind ik prima.

Op welke CrossFit-prestatie ben je het meest trots?
Ik denk de CrossFit Open. Toen was ik nog maar net met CrossFit begonnen en kende ook nog niet zo veel mensen in de box. Fysiek vond ik het ook best zwaar om 5 zaterdagen een WOD te doen en ik had toen ook echt even een middagdutje nodig. Toch ben ik erg blij dat ik de Open op mijn eigen niveau mee heb gemaakt.

Wat is je favoriete moment bij CrossFit Heerlen?
Als je de box binnenkomt en mensen zijn al lekker aan het sporten. Ik vind het leuk om anderen te bekijken en te zien hoe ze een WOD aanpakken.
Of als je bezig bent met een beweging en je dan een tip krijgt van een coach en het dan op eens veel makkelijker gaat. Vaak zijn het al hele kleine dingen die je zoveel sterker/sneller kunnen maken in een beweging.

Heb je nog andere interesses naast CrossFit?
JA, mijn hond! Haha. Ik ben graag met hem buiten en vind het ook super leuk om met hem te trainen. Hij komt uit het buitenland en was een straathond. Hierdoor kon hij zich niet optimaal ontwikkelen en zijn we momenteel bezig om hem fitter en sterker te maken. Ik kan er heel erg blij van worden als ik zie hoe hij meer plezier krijgt in bepaalde oefeningen en er helemaal in op gaat.

Wat is je favoriete “cheat meal”?
Ehm.. ja geen idee. Ik heb niet echt een “cheat meal”, want ik eet alles wat vegan is. Op calorieën let ik nooit, ik eet waar ik zin in heb. Zeker als ik op het werk een deadline heb dan eet ik heel veel snoepjes en comfort food. Iemand zei laatst tegen me dat je vanaf je 30ste meer op je calorieën moet letten… tot dan heb ik gelukkig nog even dus ik blijf wel lekker dooreten. Haha.

Welk advies heb je voor nieuwe atleten van CrossFit Heerlen?
Doe je eigen ding. Je sport voor jezelf en niet voor anderen. Zeker aan het begin had ik bijvoorbeeld de neiging om me met anderen te vergelijken: Hoeveel gewicht doen zij? Hoeveel tijd hadden zij nodig? Hoeveel herhalingen hadden zij? Ik had al moeite met de techniekstang (7,5kg) en voelde me best zwak vergeleken met al die power vrouwen om me heen. Maar in plaats van jezelf slecht of zwak te voelen kan je beter inspiratie halen uit de mensen om je heen. Want als je zelf door blijft trainen zal je over een tijd ook dat kunnen doen wat zij doen. Dus blijf lekker op je eigen niveau trainen, luister naar je eigen lichaam (en natuurlijk de coaches) en hou vol. Het zal even duren voordat je verbetering merkt, maar als je consistent blijft trainen dan komt de succes gegarandeerd.

Is er nog iets dat je graag zou willen zeggen?
Ik ben heel erg blij dat ik met CrossFit ben begonnen en vind onze box super gezellig. Twee weken geleden had ik een drop-in in een CrossFit box in Berlijn (CrossFit Aorta). Terwijl niemand onaardig was en de WOD leuk was, voelde ik me niet op mijn plek. Later realiseerde ik me hoe dat kwam: ik miste het groepsgevoel. CrossFit Heerlen heeft een hele leuke community en dat voel je ook direct als je binnenkomt. Ik heb dit altijd maar voor lief genomen maar door die drop-in realiseerde ik me hoe bijzonder onze box is. Dus dank je wel aan alle coaches die ervoor zorgen dat we zo een leuke community zijn.

Het CrossFit Heerlen Team over Julia

Thessyana & Danny: Julia is nog niet zo lang lid van onze community, maar toen we haar besproken tijdens één van onze coach meetings wisten we wie de eerstvolgende CrossFitter van de maand moest worden. Julia is bescheiden, vriendelijk, eigenwijs en door haar gezonde dosis zelfspot ook soms heel erg grappig. In haar geval is het ook bijzonder prettig dat ze eigenwijs is, want alles dat ze doet doet ze zorgvuldig. Ze had al snel door dat ze alleenmaar geduld hoefde te hebben om haar doelen te bereiken als ze consequent en consistent zou trainen. Ze heeft nu sinds een paar maanden ook door dat ze sterker is geworden en alsmaar sterker wordt. Hierdoor begint ze ook steeds meer lef en zelfvertrouwen te krijgen, waardoor ze nóg sneller vooruitgang boekt. Zoals zij aan het begin van haar CrossFit avontuur naar anderen keek, keken anderen naar haar toen ze tijdens de OCR Fundamentals ons Monkey Bar rig bestormde. Julia, we hopen dat je nog lang plezier zult blijven beleven tijdens het CrossFitten en dat de koffie goed zal smaken met de officiële CrossFit Heerlen “CrossFitter of the Month” beker! 😉

Coach Nadesch: Gefeliciteerd Julia! Misschien niet verwacht over jezelf maar je hebt het echt verdiend! Altijd vriendelijk en een lach voor iedereen en daarnaast serieus bezig om het beste uit jezelf naar boven te halen! Je bent heel benaderbaar en dat is prettig! Julia wilt graag leren en veel tijd besteden aan haar techniek. Blijf zo doorgaan en jezelf uitdagen.

Coach Jos: Julia is een doorzettertje. Ze kan meer dan ze zelf denkt. Heb haar al eens uitgedaagd en dat ging prima. Zeer nauwkeurig in de techniek. Heel prettig om te coachen en ja altijd met een big smile. Keep up the good work and keep smiling!

Coach Stephanie: Julia is een gedreven CrossFitter, je wilt altijd in alle nauwkeurigheid werken, erg lettend op techniek! Fijn om te coachen, je mag zelfs wat meer je grenzen opzoeken! Maar daarvoor zal ik je uitdagen 🙂 :).. Ga zo door topper! The only way is up!!

Coach Valerie: Julia always shows up early for class, excited and ready to go! She is very teachable and catches on quickly to coaching instructions. It is always exciting to see her face light up when she tries something new and is able to do something she did not expect! Congrats on being CrossFitter of the Month, Julia–we love seeing your smiles and hard work in the box!

Coach Armand: Julia is crossfitster van de maand door haar onverzettelijkheid om elke WOD weer het beste uit haarzelf te halen. Dat doet ze altijd met een glimlach en een positieve energie. Ze laat zich ontzettend goed coachen en we hebben nog lang niet alles gezien wat deze doorzetter in huis heeft.

Coach Quinten: Top gedaan Julia, zeker verdiend. Harde werker, altijd bereid tot het uiterste te gaan en een fijn persoon om mee te werken. Keep up the good work en succes met je toekomstdoelen die je met ons als coaches zeker gaat behalen!