In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFitter van de maand: Peggy Hoeksma

Peggy Hoeksma
Peggy’s favoriete oefening: Jumping Pull-ups!

Peggy Hoeksma

Leeftijd: 34
Beroep: Secretaresse

Sinds wanneer ben je lid van CrossFit Heerlen?
Sinds 9 januari 2016.

Deed je aan sport voordat je met CrossFit begon?
Nee, niet echt… Ik heb wel een tijdje de trappen bij Snowworld gelopen en fitness thuis gedaan, maar ik kwam hier niet verder mee. Ik heb wat dat betreft toch sturing nodig…

Hoe kwam je in aanraking gekomen met CrossFit?
Via mijn zusje Cindy (die al bij Danny sportte). Helaas is zij er in april mee gestopt omdat ze voor 3 jaar in Texas is gaan wonen… 🙁

Wat was je eerste WOD?
Reversed ladder: Goblet Squats en Push-ups + Interval FLR en 50-100 unbroken rope jumps. En ik weet nog dat ik dagenlang spierpijn had. Ik kon mijn armen gewoon niet meer bewegen, maar ik wist dat dit maar even was en dat ik moest doorbijten. Was gelukkig voor mij geen reden om te stoppen!

Welke doelen zou je in de komende zes maanden willen bereiken en hoe ga je dat doen?
20 keer opdrukken (unbroken). Nu lukt het me om het 10 keer te doen. En dat is al meer dan toen ik startte. Toen waren het er maar 2 ofzo… En ik wil de double unders ook unbroken kunnen doen.

Wat is je minst favoriete CrossFit-oefening?
Squats met een barbell of kettlebell

En… wat is je favoriete CrossFit-oefening?
Jumping Pull-ups en Box Jumps

Verzin een WOD en geef hem een naam 😉
5 rondes voor tijd:
10 Box Jumps
10 Jumping Pull-ups
20 Double Unders
10 Butterfly Sit-ups
10 Russian Kettlebell Swings

Naam van deze WOD:
Peg

Welk nummer (muziektrack) hoor je het liefst tijdens een WOD?
Fais ft. Afrojack – Hey

Op welke CrossFit-prestatie ben je het meest trots?
Op het voltooïen van de hele Hero-workout Murph (1,6 km hardlopen, 100 Pull-ups, 200 Push-ups, 300 Air Squats en 1,6 km hardlopen voor tijd). Wel scaled (Jumping Pull-ups) en zonder vest, maar misschien het volgend jaar eens proberen met vest… 🙂

Wat is je favoriete moment bij CrossFit Heerlen?
Toen ik klaar was met Murph (zie vorige). Ik had nooit gedacht dat ik dat zou kunnen. En de Caveman Run met het CrossFit Heerlen team was ook heel erg leuk!

Heb je nog andere interesses naast CrossFit?
Mijn 2 kindjes: zoontje Jamie van 7 en dochter Dewi van 5 jaar, lekker in de zomer naar festivals gaan en met vriendinnen bijkletsen.

Wat is je favoriete “cheat meal” en wanneer heb je die voor het laatst gegeten?
Zelfgemaakte frietjes. Vorige week vrijdag.

Welk advies heb je voor nieuwe atleten van CrossFit Heerlen?
Ik ben zo blij dat ik CrossFit ontdekt heb. Je traint er zoveel verschillende dingen. Steeds is er weer iets nieuws en alles loopt in elkaar over waardoor alle oefeningen op elkaar aansluiten. Het is nooit saai!! Advies is dan ook, ervoor gaan en ook al lijkt t niet haalbaar: push jezelf en uiteindelijk ben je zo trots!!

Danny over Peggy
Peggy houdt er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Toen ze hoorde dat ze CrossFitter van de maand was geworden was ze positief verrast, maar ze bleef bescheiden. Ze had het niet verwacht. Net zoals ze nooit verwacht had dat ze Murph zou voltooïen, 10 Push-ups vanaf haar tenen zou doen of de Double Unders zou gaan beheersen. Dat doet ze nu al na slechts een paar maanden trainen. En… this is only the beginning!

Na al dat harde werken verdient Peggy het dan ook om in de spotlights gezet te worden, en mag ze trots zijn op zichzelf. Ze traint hard, eerlijk, consequent en mist nooit een training. Ze laat niets aan het toeval over en verbreekt haar persoonlijke records in rap tempo. Van absolute beginner tot gedreven CrossFitter in 6 maanden. En daarnaast is ze ook nog eens een hardwerkende moeder. Keep up the hard work, Peggy!

1 Response

Leave a Reply