In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFit Heerlen organiseert officiële Spartan Race Workout op zaterdag 12 mei

CrossFit Heerlen en natuurgebied Terworm vormen zaterdag 12 mei het decor van de Spartan Workout Tour. Sporters trainen tijdens de workout onder begeleiding van gecertificeerde coaches, waardoor ze naast een uitdagende workout ook het een en ander zullen leren. De workout duurt ongeveer 90-120 minuten. Deelnemers ontvangen een ‘I Am Training For A Spartan Race’-shirt. Deelname aan de Spartan Workout Tour is gratis en aanmelden kan via www.spartanrace.nl.

Obstacle course racing (OCR) is net als CrossFit één van de snelst groeiende (wedstrijd)sporten ter wereld. Bij OCR wordt hardlopen gecombineerd met technische hindernissen. Tijdens de Spartan Workout bij CrossFit Heerlen krijg je technieken aangeleerd, leer je nieuwe mensen kennen die het ook leuk vinden om uitgedaagd te worden en word je fitheid getest.

Hieronder de “Aftermovie” van de CrossFit Heerlen Spartan Workout 2017.

Meer dan 1 miljoen mensen deden vorig jaar mee aan Spartan races in 30 landen. Ruim 200 evenementen vonden plaats. Maastricht is in 2018 voor het eerst gastheer, op zaterdag 30 juni. Wie tussen de 5 en 13 kilometer over obstakels wil rennen, moet zich voorbereiden. Om dat mogelijk te maken werkt de organisatie van Spartan Race tijdens de Workout Tour samen met CrossFit Heerlen.

Bij CrossFit Heerlen wordt op hoge intensiteit gesport, het is een trainingsmethode van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert en daarmee de perfecte voorbereiding voor een obstakelrun. Voor de Workout Tour is een parcours door onder meer het natuurgebied Terworm uitgezet. “Het is vooral een kennismaking met de sport, voor zowel deelnemers aan de Spartan Race als geïnteresseerden. Iedereen kan gratis meedoen en de sfeer proeven”, zegt racedirecteur Jeroen Reesen.

Schrijf je nu in voordat het te laat is!