In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

Evenementfoto Opening CrossFit Heerlen (1024px)

Kom op zondag 1 mei naar de OPENING van CrossFit Heerlen; de eerste officiële CrossFit sportschool in Heerlen!

Van 10.00 tot 14.00 uur krijg je een indruk van CrossFit en kun je kennis maken met de sfeer, de trainer en de “box” (een zogenaamde CrossFit sportschool). Daarnaast zullen er 2 demo’s van zogenaamde WOD’s (‘Work-outs of the Day’) gegeven worden.

Wil je CrossFit ervaren? Dan kun je tijdens de opening direct een proefles plannen. Besluit je je direct in te schrijven? Dan krijg je de cursus CrossFit Fundamentals t.w.v. €60 cadeau!

Wat is CrossFit?

Voormalig turner Greg Glassman ontdekte dat een training optimaal is als deze gevarieerd is en bestaat uit functionele oefeningen die worden uitgevoerd met een hoge intensiteit. Hij richtte CrossFit op: een combinatie van gymnastiek, hardlopen en gewichtheffen. Door de trainingen verbeter je je uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, snelheid, souplesse en behendigheid.

Enkele kenmerken

Wat opvalt bij CrossFit zijn de inrichting en sfeer van de ruimtes. Anders dan bij de meeste fitnessclubs zie je in een CrossFit gym geen spiegels, tv’s en fitnessapparaten.

Gevarieerde trainingen

Iedere dag staat er een andere WOD (Workout Of the Day) op het programma. Touwspringen, opdrukken, touwklimmen, zwaaien met kettlebells, rennen en springen: alles komt aan bod. Je werkt aan je gewichtheftechniek, doet Squats, deadlifts en trekt je op. Door de combinatie van de oefeningen en de intensiteit train je alle spiergroepen optimaal.

Functioneel bewegen

Bij Functioneel bewegen werken spieren en gewrichten moeiteloos en pijnvrij. Je leert hoe je mechanisch efficiënt beweegt, of het nu gaat om sport, algemene conditie training of alledaagse activiteiten. Belangrijk voor iedereen, omdat je fit blijft en je er blessures door voorkomt.

Hoge intensiteit

Een CrossFitter zul je niet trots horen verkondigen dat hij wel vier uur heeft getraind. Eerder is het: ‘Ik was na 30 minuten klaar’. Een hoge intensiteitstraining kost een fractie van de tijd die je gewend bent, maar leidt tot snellere en betere resultaten.

Ja, iedereen

Tijdens elke training doet iedereen hetzelfde, maar op een andere schaal. Mensen met verschillende conditionele niveaus, persoonlijke doelen en vaardigheidsniveaus kunnen hierdoor op een veilige manier naast elkaar werken. We motiveren elkaar en moedigen elkaar aan. Er is een gezonde vorm van wedijver, maar bovenal helpen we je bij elke training om het beste uit jezelf te halen!

[blockquote style=”simple” cite=”Danny Plesz | Eigenaar en Trainer CrossFit Heerlen”]Van CrossFit zul je nog horen![/blockquote]

Voor meer informatie over CrossFit, de tarieven en de trainingstijden ga je naar www.crossfitheerlen.nl.

Leave a Reply