In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

In memoriam: Juan Willems

Een paar keer in je leven vertellen ze je een bericht dat je laat beven. Een bericht waarvan de klanken je doorboren. Een bericht dat je nooit had willen horen. Oneerlijk, onbegrijpelijk en bovenal niet te bevatten.

Op 20 mei is onze buddy Juan Willems (26) overleden. Juan stierf aan de gevolgen van een zwaar auto-ongeluk. Dit is voor ons een volledig onverwachte, onwerkelijke en onbegrijpelijke gebeurtenis. Hiermee verliezen we – zowel binnen als buiten de CrossFit Heerlen member community – een zeer geliefd persoon, maar moeten bovenal familie en vrienden een heel betrokken en fijn mens missen.

Juan had een sterke persoonlijke aantrekkingskracht waardoor veel mensen zich direct bij hem op zijn gemak voelden. Dat merkte je ook in onze box.

“Onvoorstelbaar. Ik had pas nog een gesprek met ‘m over zijn tatoeage. Hij bracht goeie vibes. Echt heel erg om dit te horen…” – Coach Stephanie

Hij voltooide de Fundamentals (beginnerslessen) in december samen met o.a. zijn vriendin Ashley. Door een eerder geplande vakantie en baanverlies was hij begin dit jaar niet heel vaak te zien in de box maar als hij er eenmaal was trainde hij met veel enthousiasme. Ook was hij betrokken met alle leden. Hij maakte graag een praatje na de WOD (Workout of the Day) en vond de gezellige sfeer en de intensiteit van de workouts vooral erg leuk. Samen de workout doen, samen zweten, samen “lijden” sprak hem erg aan. Hij was ook trots op de box, met zijn nicht en aangetrouwde neef als box owners.

“Ik rij liever drie kwartier om bij jullie te sporten, dan ergens anders in de buurt. Ik geniet ervan en ik ben trots op jullie lief nichtje en grote neef…” – Juan

Hij speelde ook graag een potje FIFA en bezocht vele festivals in binnen- en buitenland met zijn vrienden; o.a. reizen en gamen met vrienden waren zijn hobbies. Hij plukte de dag vol overtuiging en wilde nu hij (met een nieuwe baan) wat meer rust had gevonden weer vaker komen trainen. Het mag duidelijk zijn dat hij veel te vroeg van ons is heengegaan.

Ter ere van Juan hebben we een gedenkplekje in de box ingericht en zullen we morgen (donderdag 24 mei) met z’n allen een workout doen als ode aan deze graag geziene gast. De workout “Juan” zal ieder jaar op 20 mei terugkeren om hem te gedenken.

CrossFit Heerlen Benchmark Workout “Juan”

For time:

Buy-in: 100 Unbroken Double Unders

2 Rounds:
20 Medicine Ball Cleans (9/6kg)
5 Bodyweight Deadlifts
20 Dumbbell Snatches (22,5/15 kg)
18 Man Makers (2×10/5kg db)

Buy-out: 100 Unbroken Double Unders

Iedereen die weet het
Jouw leven was niet lang genoeg
Na veel mooie momenten eindigde het veel te vroeg
We blijven aan je denken
Want wat had jij een kracht
En alle fijne herinneringen zorgen dat iedereen lacht

We zullen je missen,
Danny & Thessyana