In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

Wendy Pebesma: Before and After I started CrossFit

CrossFit Heerlen introduceert “Het succesverhaal van…” waarin leden hun verhaal delen met jou. Wendy Pebesma doet de aftrap!

Wendy Pebesma
Wendy vóór (links) en Wendy na (rechts)

 

Danny – coach en eigenaar van CrossFit Heerlen – vroeg of ik mijn succesverhaal wilde delen met anderen. Hij zei: “Wen, met jouw verhaal en ervaringen zou je andere mensen wel eens kunnen inspireren.”, dus besloot ik mijn verhaal te schrijven.

Ik kwam Danny eind 2015 weer tegen op Facebook. Een tijdje later begon hij met CrossFit Heerlen in de gymzaal op Vrieheide. Ik wenste hem veel succes en áls ik wat was afgevallen “zou hij me wel eens zien komen” waarop hij reageerde met: “Waarom wachten? Je kunt ook nu beginnen”. Vooruit dacht ik. Ik had mezelf op een foto gezien op Facebook en ik was behoorlijk geschrokken van hoe ik eruit zag. Met name door mijn gewicht.

Ik ben 14 januari 2016 gestart. Het was nog kleinschalig, hooguit 4 personen per les en persoonlijke aandacht. Ik was meteen verslaafd, alhoewel het behoorlijk zwaar was met mijn gewicht van toendertijd 94 kilo. Soms kon ik haast niet lopen van de spierpijn. Maar ik bleef fervent komen en merkte al gauw verschil in conditie. En na een paar maanden ook in gewicht. Ik viel al af. Op het ogenblik weeg ik 81,5 kilo.

Toen verhuisde Danny in mei naar de huidige box. Meer materiaal, nieuwe oefeningen, meer mensen, en de community begon te groeien. De sfeer werd steeds leuker en mijn zelfvertrouwen groeide met de week. Je doet dingen waarvan je nooit gedacht had dat je dat kon. De Cavemanrun bijvoorbeeld; ik was nog maar net begonnen maar door de steun van mijn CrossFit familie – want zo noem ik jullie – heb ik hem toch mooi gelopen…

Ik ben het meest trots op mijn gewichtsverlies. Mijn schildklier functioneert te traag, maar ondanks medicatie kwam ik elk jaar bij. Ik ben nu om en nabij 14 kilo kwijt. Ik heb spiermassa opgebouwd, ik loop anders en ik voel me anders. Mijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid en het heeft me de kracht gegeven bepaalde stappen te zetten in mijn leven die hard nodig waren. Ik koos voor mezelf.

Wendy Pebesma
Wendy vóór (links) en Wendy na (rechts)

 

Mijn doelen voor de toekomst zijn meer oefeningen RX doen (RX = onaangepast). Ik werk ook aan mijn snelheid, probeer nog sterker te worden, en ik wil meer durven. Ik schat mezelf vaak nog te laag in. Gelukkig word ik hierin gesteund door drie geweldige coaches. Stuk voor stuk anders, maar stuk voor stuk stimulators en motivators voor iedereen in de box. Dat maakt het fijn om terug te komen. Je voelt je doodmoe, maar super voldaan na een WOD (“Workout of the Day”). Een heerlijk gevoel en dat geeft weer “nieuwe” energie!

Mijn minst favoriete oefening is – what else – de burpee. Een hel vind ik het. En hardlopen vind ik ook niet leuk, maar daar wordt aan gewerkt. Eén meest favoriete oefening heb ik niet echt, maar mijn meest favoriete oefeningen zijn met de barbell.

Mijn advies naar anderen is om het vooral te proberen. Het ziet er zwaar uit, maar je begint bij het begin en je verbetert jezelf steeds. Als ik het kan, kan iedereen het. Het geeft zelfvertrouwen. Ik kan eigenlijk niet met woorden omschrijven wat het met je doet. Ik weet alleen dat crossfitters er over de hele wereld hetzelfde over denken. De community, de verbondenheid en de support naar elkaar stimuleren natuurlijk ook.

Dit is mijn success story maar ook die van coach Danny. Zonder hem had ik dit nooit bereikt. Ik heb hem vaak genoeg vervloekt: “Ga door.. je kunt het! Kom op.. Ass to the grass!!” Haha, ik heb het natuurlijk zelf gedaan, maar zonder zijn motivatie en begeleiding was ik nooit zo ver gekomen. Thanks Danny! En Thess niet te vergeten… de vrouw achter de schermen. Toppertjes!!

 

6 Responses
 1. Wow, wat een geweldige prestatie en een mooi verhaal! You Go Girl! Nu ben ik nóg geïnspireerder dan voorheen. Vandaag sluit ik de “Fundamentals” af. Hierna ga ik beginnen met echte WOD’s! Top Wendy, Danny en iedereen! Groetjes Antoine.

  Wellicht een mooie track om toe te voegen aan de CrossFit playlist is Captain Sensible – “Wot”. (“He said Captain, I said WOT(D)”) 🙂

  YouTube:
  https://www.youtube.com/watch?v=_pqC563bX_w

  Spotify:
  https://open.spotify.com/track/0BwPsktNxRjDXkolclcCfT

  1. Wendy

   Thanks antoine..daar was het om te doen ..mensen inspireren..als ik het kan kan iedereen het..voor je het weet ben je verslaafd..let”s wod..groetjes wendy

Leave a Reply