In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

Rob Janssen: Before and After I started CrossFit

 “Het succesverhaal van…” Rob Janssen. Van XXL naar L!

“Mijn leven veranderde op vrijdag 21 april met een proefles bij CrossFit Heerlen. Op dat moment had ik al tien jaar zo goed als niets gedaan aan sport. Na een vervelend einde van mijn relatie deed ik weinig anders dan werken, op de bank liggen met een zak chips en in het weekend op stap gaan. Ik zat op het randje van een zware depressie, mijn dochter had ik toen al bijna een halfjaar niet gezien en ineens realiseerde ik me dat het anders moest: 180 graden het roer om. Stoppen met roken, gezond eten en meer bewegen! Ik verzamelde moed en stuurde via Facebook een berichtje naar CF Heerlen.”

Rob vóór (links) en Rob na (rechts)

Hartelijke ontvangst
De proefles was snel gepland na een aantal berichten met coach/eigenaar Danny en eigenaresse Thessyana. Die vrijdagavond ging ik met frisse tegenzin naar de box: bang dat ik niet goed mee zou kunnen doen. Ik was te dik – wat je nogal een understatement zou kunnen noemen met zo’n 120 kg – en had een heel slechte conditie. Het gevoel er niet tussen te passen was ik snel kwijt, ik werd hartelijk ontvangen door Manfred die ook buiten zat te wachten tot onze WOD (“Workout of the Day“) zou beginnen. Even later stelden de anderen, waaronder coach Gena, zich ook aan mij voor. Niemand gaf mij het idee dat ik er niet bij hoorde, sterker nog, ze waren blij dat ik er was! De eerste ervaring met de CrossFit Heerlen Community was geweldig! Na deze WOD, met o.a. rennen en wall balls, was ik hooked en kapot. Ik heb me meteen ingeschreven voor de Fundamentals (beginnerscursus) en ben twee weken later echt begonnen.

“It is truly amazing what you have accomplished. Keep up the hard work!” – Coach Jos

Spierpijn
In die twee weken heb ik veel gelezen over CrossFit en de lifestyle die erbij hoort. Vanaf dat moment ben ik gezond gaan eten, veel water gaan drinken. Gestopt met roken was ik al voor de proefles. Ik begreep dat ik er met alleen twee keer per week sporten niet zou komen, niet dat ik op dat moment al een echt doel had behalve bewegen en gezonder leven.
De zes lessen Fundamentals waren voor mij op dat moment erg zwaar en de spierpijn van de les ervoor was nog niet weg en er was alweer een nieuwe les. Dit weerhield mij er niet van iedere beginnersles, onder begeleiding van Gena en samen met een erg leuke groep, er tegenaan te gaan! #sumodeadserious

Motivatie vanuit de groep
Na de Fundamentals begon het echte werk met twee keer per week een WOD, en dat was meer dan genoeg op dat moment. Iedere WOD was afzien en ik was geregeld nog als laatste bezig, waarbij iedereen me aanmoedigde. Dat werkte ontzettend motiverend. Het gevoel van: Het is niet erg dat je nog niet klaar bent, je bent er en je beweegt! Dat was wat telde!

Rob vóór (links) en Rob na (rechts)

“What a transformation! Proud of you!” – Coach Nadesch

Uitdaging voor 2018
Ik heb in die eerste weken zelfs een kwart van de benchmark workout Murph gedaan, één van de zwaarste CrossFit workouts, en was zeer onder de indruk van iedereen die eraan meedeed en hoe de community iedereen aanmoedigde. Voor mij was dat een bijzondere avond waarbij ik mijn eerste doel stelde: in 2018 een volledige Murph. Die uitdaging staat er dus nog steeds.

Juni 2017: Rob na afloop van de workout Murph (1/4 voor tijd: 400m Run, 25 Pull-ups, 50 Push-ups, 100 Air Squats, 400m Run)

“When the sun goes down, the stars come out… Keep shining Rob!” – Thessyana

Way of life
Intussen had ik mijn leven volledig ingericht om te kunnen sporten. Het rooster op m’n werk zodanig aangepast dat ik drie tot vier keer per week naar CrossFit kon. Daarnaast ben ik flink met mijn voedingspatroon aan de slag gegaan. Het ontbijt bestaat uit een pot kwark met fruit, banaan of appel. Tussendoor fruit en/of een havermoutreep. Als lunch brood met ei en salade en bij het avondeten veel groente met wat vlees of vis. Daarnaast natuurlijk nog de bekende eiwitshakes. Zo krijg ik voldoende goede voedingsstoffen binnen om te kunnen sporten.

“I remember the day you came for your trial class. You are a different person!” – Coach Gena

Hechte community
Nog steeds ga ik met veel plezier een aantal keer per week naar CrossFit, niet alleen om te sporten maar ook als onderdeel van de geweldige community. Er wordt met regelmaat iets georganiseerd, zowel in the box als daarbuiten, waaraan ik graag deelneem.

“A not only physical but also mental transformation. Keep inspiring people Rob! Be proud” – Coach Danny

De man in de spiegel
Sinds de start in april/mei ben ik minimaal 30 kilo kwijtgeraakt. In shirts ben ik van XXL naar L gegaan en in m’n broeken van maat 42 naar 32/34. Wanneer ik nu in de spiegel kijk, zie ik een totaal ander persoon in de spiegel dan zes maanden geleden. Dat beeld klopt niet met wat er in mijn hoofd zit, dat is nog wel even wennen. Geregeld krijg ik positieve opmerkingen: ‘Wat ben je afgevallen,’ en ‘Het is altijd afwachten hoe Rob er vandaag binnen komt lopen.’ Bedankt daarvoor!!!

Gezond en fit leven
Mijn leven is drastisch veranderd. Ik voel me gezond en fit nu. Daarvoor ook mijn dank aan: Danny, Thessyana, Gena, Daniel, Jos en Nadesch voor de goede WOD’s en support!! En natuurlijk de hele community, een aantal van jullie stonden wat dichterbij het afgelopen halfjaar en weten wat meer van wat er op de achtergrond speelt, ook voor jullie: Dankjewel voor de support!! Dat we nog veel WOD’s samen mogen doen!!

“You are a perfect example” – Coach Daniel