In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFit Games programma

De CrossFit Games vonden in het jaar 2007 voor de eerste keer plaats met een handvol deelnemers en sindsdien hebben de Games zich razendsnel ontwikkeld. In 2015 namen wereldwijd meer dan 272.000 deel aan de CrossFit Games, variërend in leeftijd van 14 jaar tot 86 jaar. Dat is bijna het dubbele aantal deelnemers vergeleken met 2013 (bijna 140.000 deelnemers). Tijdens de CrossFit Games moeten de deelnemers drie stadia overwinnen.

Eerst begint de jaarlijkse kwalificatie met de ‘Open’. In de Open wordt elke week gedurende vijf weken een work-out opgelegd, die de deelnemers in die week moeten uitvoeren. Je kunt de work-out, mits je het benodigde materiaal in huis hebt, thuis doen en een video uploaden of de work-out bij een officiële CrossFit-box zoals CrossFit Heerlen uitvoeren.

Register for The CrossFit Games World Wide Open

Als je de vijf work-outs hebt uitgevoerd en tot de besten van je eigen regio behoort, dan word je uitgenodigd op de zogenoemde ‘Regionals’. Deze kampioenschappen duren drie dagen en hebben erg uiteenlopende work-outs op het programma staan. Als je daar een podiumplaats verovert, dan kwalificeer je je voor de finale; de CrossFit Games. Dit wereldkampioenschap vindt elk jaar in Californië plaats en duurt ongeveer een week.

Bekijk hieronder de documentaire ‘The Test of Fitness’ over de CrossFit Games:

Bezoek games.crossfit.com om de CrossFit Games te volgen of voor meer informatie over de CrossFit Games.

1 Response

Leave a Reply