In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

De aantrekkingskracht van CrossFit

Wat maakt CrossFit zo fascinerend? Ik denk dat hier heel veel factoren in meespelen. Enkele belangrijke aspecten zijn ongetwijfeld de foto’s en video’s van extreem getrainde en aantrekkelijke sporters en sportsters die de media overspoelen. Een andere bepalende factor wordt gevormd door de vele succesverhalen van onsportieve mensen die in relatief korte tijd veel gewicht verloren en aanzienlijk sterker zijn geworden.

Mijn persoonlijke mening gaat echter onder een andere richting uit: iedereen die CrossFit uitprobeert en het CrossFit-virus te pakken heeft, zal er niet alleen maar om de hierboven vermelde redenen mee blijven doorgaan, maar ook om twee andere redenen.

CrossFit Quote 7De eerste reden is de CrossFit-familie. Dit is een grote gemeenschap, waar ik later nog dieper op inga. Het andere aspect ligt in de work-out zelf. Het biedt de sporter een kleine lichamelijke overlevingsstrijd in een anders overwegend zittend en voornamelijk psychisch stressvol leven. En juist dat is volgens mij van doorslaggevend belang, want CrossFit-work-outs vereisen een grote lichamelijke inspanning; je zoekt altijd je eigen persoonlijke grenzen op en verlegt die vaak. De work-outs zijn moeilijk, je moet volharding tonen en jezelf steeds weer overwinnen om vol te houden en verder te gaan. Maar na de work-out heb je het geweldige gevoel dat je iets bereikt hebt – dat je overleefd hebt – en mag je terecht trots op jezelf zijn.

Leave a Reply