In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFitter van de maand: Roel Renneberg

Roel Renneberg

Naam: Roel Renneberg
Leeftijd: 42
Beroep: Eigenaar belastingadvies- en administratiekantoor Renters

Sinds wanneer ben je lid van CrossFit Heerlen?
Sinds oktober 2016

Hoe heb je CrossFit ontdekt en waarom besloot je te gaan CrossFitten bij CrossFit Heerlen?
Ik heb CrossFit en CrossFit Heerlen ontdekt via Tim Fichtmuller. Een bekende van Danny en Thessy. Ik heb voor CrossFit Heerlen gekozen omdat CFH de box is in Heerlen. Als er meerdere waren had ik waarschijnlijk toch voor CFH gekozen.😄

Deed je aan sport voordat je met CrossFit begon?
Ja, lange tijd Judo (20 jaar), Squash (25 jaar), Bootcamp, Kickboksen.

Wat was je eerste WOD?
De volledige WOD weet ik niet meer, wel weet ik nog de warm up. Dat was namelijk Sally, je weet wel: “Bring Sally up, bring Sally down”. Dat was een leuke binnenkomer.

Welke doelen zou je in de komende zes maanden willen bereiken en hoe ga je dat doen?
Mobiliteit is één van mijn zwakke punten. Dit uit zich vooral bij diverse weightlifting skills. Zoals overhead squats. Eigenlijk is dit niet iets voor de komende 6 maanden, maar voor altijd. Voor de komende 6 maanden moet ik eigenlijk de muscle up fatsoeneren, dus geen chicken wings meer. Kortom, oefenen, oefenen, oefenen.

Wat is je minst favoriete CrossFit-oefening?
Double Dumbell overhead lunges. 22,5 kg. Heeft ook weer met mobiliteit te maken, maar hier wordt aan gewerkt…

En… wat is je favoriete CrossFit-oefening?
(Ring) Muscle ups. Waarschijnlijk omdat ik deze pas sinds kort kan.

Verzin een WOD en geef hem een naam 😉

“Pulling hell”

For Time (TC 25 min)

1 strict pull up
1 rope climb
1 meter handstand walk
2 strict pull ups
1 rope climb
2 meter handstand walk
3 strict pull ups
1 rope climb
3 meter handstand walk
4 strict pull ups
1 rope climb
4 meter handstand walk
5 strict pull ups
1 rope climb
5 meter handstand walk
6 strict pull ups
1 rope climb
6 meter handstand walk
7 strict pull ups
1 rope climb
7 meter handstand walk
8 strict pull ups
1 rope climb
8 meter handstand walk
9 strict pull ups
1 rope climb
9 meter handstand walk
10 strict pull ups
1 rope climb
10 meter handstand walk

Welk nummer (muziektrack) hoor je het liefst tijdens een WOD?
Master of Puppets.

Op welke CrossFit-prestatie ben je het meest trots?
Recentelijk de (Ring) muscle ups.

Wat is je favoriete moment bij CrossFit Heerlen?
Vrijdagochtend om 09:00. De vibe is dan relaxed omdat het de dag voor het weekend is.

Heb je nog andere interesses naast CrossFit?
In mijn vrije tijd ben ik een halve lumberjack. Bomen omhalen, hout klieven en natuurlijk hout stoken in de haard.

Wat is je favoriete “cheat meal” en wanneer heb je die voor het laatst gegeten?
Oei, dat is een lastige vraag. Duyvis borrelnootjes, de Poësta variant. 2 weken terug nog een hele zak van leeg gegeten. Achteraf heb ik hier altijd spijt van. Een rolletje Dürum kan ik ook waarderen, vooral na het stappen. Dat is overigens alweer een tijdje geleden.

Welk advies heb je voor nieuwe atleten van CrossFit Heerlen?
Blijf de verschillende movements oefenen. Er zijn dagen dat het niet lijkt te lukken, houd in gedachten dat iedere keer dat je komt helpt. Ook al lijkt dat soms niet zo. Schaal de workouts in, de kans op een blessure is groot als je te zwaar traint. Als je eenmaal een blessure hebt betekent dit vaak dat je langere tijd uit de running bent.

Zou je nog iets willen vertellen of zeggen?
Inmiddels train ik 3 jaar bij CFH en al die jaren met veel plezier. Bij deze wil ik Danny en Thess bedanken voor de volwassen aanpak de afgelopen jaren. Mede hierdoor is de box uiteindelijk geworden wat die nu is. Uiteraard wil ik de rest van het team ook bedanken, ze staan er toch weer iedere keer voor ons. Keep up the good work…

Het CrossFit Heerlen Team over Roel

Danny & Thessyana: Roel doet het goed en is een harde werker. Zowel binnen als buiten de box. We hebben ook enorm veel bewondering voor Roel als collega-ondernemer, trotse vader en echtgenoot. Hij is een man van weinig woorden met een mooi gezin. En de woorden die hij uitspreekt, daar is over nagedacht. Geen fratsen, dat scheelt. Hij houdt altijd rekening met anderen. Hij begrijpt ook dat niet iedereen dezelfde doelen heeft en is daarmee een graag geziene gast in onze box. Roel deelt ook graag zijn ervaringen. En dat wordt gewaardeerd door de leden, want ervaring heeft hij inmiddels. Als coach ben ik er ontzettend trots op om te zien hoe hij gegroeid is tot een veelzijdig crossfitter. Van bootcamper tot CrossFit-virtuoos. Hij begrijpt ook ontzettend goed dat het zonder goede techniek, vorm en consistentie geen zin heeft om te denken dat je een Rx atleet bent, of om telkens alleenmaar te “vlammen”. Rx betekent ‘zoals voorgeschreven’ en daar hoort techniek en een goede vorm bij. Inmiddels is Roel één van onze Rx atleten. Een voorbeeld voor velen. Mét goede techniek, vorm en consistentie geeft hij met zijn 42 levensjaren menigeen het nakijken… Want Roel houdt ook wel van een beetje competitie. Maar het moet wel leuk blijven. En daar zorgen mensen als Roel voor in onze community. Roel, bedankt voor wie je bent in onze box, je enthousiasme en tomeloze inzet. Want hierdoor motiveer je ook weer anderen. Ga zo door en je zal “shinen” als nooit tevoren! 😉

Coach Nadesch: Gefeliciteerd Roel! Al heel lang een vertrouwd gezicht binnen de box en nog altijd een even harde werker en doorzetter. Je bent altijd gemotiveerd en positief in de box en helpt daarmee niet alleen jezelf, maar ook anderen. Ik vind je een voorbeeld omdat je heel veel mooie prestaties weet neer te zetten en toch heel bescheiden blijft! Keep going!

Coach Stephanie: Roel, gefeliciteerd met deze titel! Je bent een harde werker en gaat doelgericht te werk. Je bent iemand die nadenkt, voelt en zich dingen afvraagt. Adviezen neem je ter harte en probeer je ook direct toe te passen. Je bent ook een prettig persoon om in de lessen te hebben; tijdens de WODs én OLY uurtjes! Ik hoop nog veel goede dingen te gaan zien van jou. Zoals bijvoorbeeld max effort ring muscle ups! Hahaha let’s go for it Roel!

Coach Valerie: Roel is a humble CrossFitter and extremely hard worker. When others slow down, he starts pushing harder. As a coach, I am especially proud of Roel’s attention to technique, listening to his body, and training with purpose. With just a few minutes each day with “come early, stay late,” Roel has made big strides this past year in skill and strength. Great job, Roel – you are the example of a CrossFit Heerlen athlete!

Coach Armand: Sinds jaar en dag een gewaardeerd lid van Crossfit Heerlen en ondertussen heeft hij ook de rest van het gezin verslaafd gemaakt. Roel is een no-nonsense vent, die ontzettend goed te coachen is omdat hij een innerlijke drive heeft om vandaag beter te zijn dan gisteren. Na de les blijft hij altijd nog wel even hangen om wat extra werk te doen zodat hij de volgende keer wel die handstand walk voor elkaar krijgt. Je zult hem ook zelden alleen aantreffen, hij is altijd wel in gesprek met de andere leden en staat altijd klaar om te helpen daar waar nodig is. Van harte gefeliciteerd met de titel Crossfitter van de Maand!

Coach Quinten: Roel, gefeliciteerd met de titel CrossFitter van de maand. Dik verdiend! Hard werken staat jou op het lijf geschreven, geen uitdaging is voor jou te groot en je gaat ze dan ook graag aan. Persoonlijk vind ik het ontzettend gaaf om te zien dat jij je ego heel makkelijk bij de deur kan laten, en met net zoveel motiviatie en plezier de workout wil inschalen als hierdoor jouw vorm en techniek beter is. Keep up the good work en succes met je toekomstige doelen!

Coach Manfred: Je bent vaak stil aanwezig, maar je resultaten spreken voor zich. Ons motto “Work Hard Stay Humble” staat jou op het lijf geschreven. Gefeliciteerd CrossFitter van de maand en ga zo door!

Coach Simon: Hey Roel, ik heb je helaas zelf nog niet mogen coachen maar ik ken je uiteraard wel als atleet. Ik kan niet anders zeggen dat je volledig tot je recht gekozen bent als CrossFitter van de maand. Je toont altijd volledige inzet, je bent altijd in voor een praatje en steeds opzoek naar verbetering. Keep up the good work en hopelijk tot snel in de box in één van MIJN lessen…