In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFitter van de maand: Patricia Redelinghuijs – Pluijmen

Patricia Redelinghuijs – Pluijmen

Leeftijd: 32
Beroep: Research technician bij Maastricht University

Sinds wanneer ben je lid van CrossFit Heerlen?
Juni 2017

Deed je aan sport voordat je met CrossFit begon?
Voor mijn zwangerschap volgde ik een paar keer per week Zumba lessen en daarna deed ik met vlagen fitnessen of hardlopen. 3 jaar geleden ben ik begonnen met 2 keer per week kickbokstraining (recreanten niveau). Hier probeer ik wekelijks nog een lesje van te volgen, hoewel ik nu toch vaker kies voor een WOD.

Hoe kwam je in aanraking gekomen met CrossFit?
Ik had op Netflix de documentaire van Rich Froning gezien. Toen ben ik gaan zoeken op internet en na een tijdje een proefles gevolgd. Toen was ik verkocht!

Wat was je eerste WOD?
Deze was nog op de oude locatie / in de oude box. Coach Jos gaf de les en de Workout of the Day was:

16 min Alternating EMOM (4 rounds of 1 minute A,B,C and D)
A= 12 overhead lunges 5 kg plate
B= 14 deficit push ups (each hand on a 20 kg plate)
C= 30 sec robe jumps
D= 50 sec plank hold

Daarna volgde nog een tabata V-ups. Een mooie vuurdoop dus 😉

Welke doelen zou je in de komende zes maanden willen bereiken en hoe ga je dat doen?
Mijn grootste angst is een blessure oplopen, dus ik moet leren om niet te snel te willen gaan en stapje voor stapje naar een doel toe te werken. Er zijn nog zoveel movements die ik graag onder de knie wil krijgen. Ik wil me vooral focussen op de techniek en meer richting de gymnastic movements gaan werken zoals de kipping pull ups, handstand push ups, handstand walks, touwklimmen en een begin maken aan de ringoefeningen.

Wat is je minst favoriete CrossFit-oefening?
Lange afstanden roeien vind ik zwaar, dan ren ik liever. Ik ben 2 keer gevallen tijdens box jumps dus die zou ik ook niet vaak vrijwillig uitvoeren.

En… wat is je favoriete CrossFit-oefening?
Dat is moeilijk kiezen. Ik denk dat ik dan toch voor de Clean & Jerk ga.

Verzin een WOD en geef hem een naam 😉

“The Allround Chipper”

Buy in: 600 m run
15 front squats
15 double unders
15 box jumps
15 clean & jerks
15 burpees over the bar
15 toes 2 bar
15 power snatches
15 push ups
15 ball balls
Buy out: 5 meter handstand walk

Welk nummer (muziektrack) hoor je het liefst tijdens een WOD?
Het liefste iets in de richting van hardstyle of dance. Maar een stevig rocknummer is ook niet verkeerd.

Op welke CrossFit-prestatie ben je het meest trots?
Ieder PR is mooi om neer te zetten, vooral bij weightlifting! Op dit moment ben ik de handstand walks aan het oefenen. De progressie hierin geeft zeker een trots gevoel.

Wat is je favoriete moment bij CrossFit Heerlen?
Het moment van binnenkomst; even een uurtje (of langer) alle dagelijkse zaken vergeten en ontspannen.
Maar vooral ook het geluksgevoel dat vrijkomt na de WOD, dit geeft een heel voldaan gevoel iedere keer.
Qua event hebt ik ontzettend genoten van de Crossfit Games Open dit jaar. 5 zaterdagen achter elkaar in de box doorbrengen samen met zoveel andere atleten.  Dit was ook een mooi moment om mensen beter te leren kennen en te leren van elkaar.

Heb je nog andere interesses naast CrossFit?
Uiteraard tijd doorbrengen met mijn familie, gezellige momenten beleven met vrienden zoals een festival bezoeken en creatief bezig zijn. Netflix draait ook overuren hier in huis.

Wat is je favoriete “cheat meal” en wanneer heb je die voor het laatst gegeten?
Ik vind het gezellig om buiten de deur te eten. Dan kies ik ook voor een gerecht dat ik echt lekker vind en let ik niet op de macro’s of kcal. Dit is alweer een paar weken geleden, ik weet het niet eens meer!

Welk advies heb je voor nieuwe atleten van CrossFit Heerlen?
Heel cliché, maar focus eerst op de techniek en dan pas op de hoeveelheid gewicht. Blijf bij jezelf en probeer vooral niet buiten je grenzen te gaan om indruk te maken op anderen. Ik lees ook veel online over CrossFit. Op social media vind je veel CrossFit gerelateerde sites en top atleten die je kunt volgen. Zo leer je steeds meer over de sport. Maar wees gewaarschuwd; once your hooked, there is no way back 😉

Het CrossFit Heerlen Team over Patricia

Coach Stephanie: Patricia is erg gemotiveerd en heeft veel passie voor CrossFit. Stopt veel tijd in haar trainingen! Komt niet alleen naar WODs, maar maakt ook gebruik van de Open Gym uren. Haar PRs blijven maar komen, keep up the good work Patries!

Coach Nadesch: Patricia is een lieve vriendelijke vrouw die heel gemotiveerd is en veel tijd besteedt om aan zichzelf te werken. Het is leuk om te zien hoe je gegroeid bent, en ook anderen tijdens een WOD motiveert om hun laatste reps eruit te knallen!

Coach Jos: Patricia gaat als een speer. Ze is zeer leergierig en niets is haar teveel. Ze is absoluut geen cherry picker, ze komt altijd. Ze is ook altijd present als ze zich eenmaal heeft ingeschreven en gaat voluit. Ook in de Open Gym is Patricia vaak te vinden om haar skills te trainen. Hierdoor volgen persoonlijke records elkaar snel op. Blijf zo doorgaan topper!

Coach Valerie: Patricia always comes early to class, ready to tackle whatever WOD is posted on the board. She is clearly dedicated to improving her own fitness, but she works hard while staying humble. Her focus on progressing her own capabilities is an inspiration to us all!

Coach Armand: Patricia is een PR monster. Er gaat geen week voorbij dat ik er geen voorbij zie komen in de box, of op Instagram. Ze werkt elke dag keihard aan met een vastberadenheid die maar weinige gegeven is. Keep it up! Patricia, you’re a badass power woman!

Coach Danny: Patricia is een goede en slimme atleet. Ze is niet iemand die alleen oefeningen of workouts doet waar ze goed in is, of die ze leuk vindt om te doen. Ze doet ook dat wat ze niet of minder leuk vindt om te doen, omdat ze bijvoorbeeld nog niet over de vereiste behendigheid, conditie, kracht of mobiliteit beschikt. Hierdoor blijft ze zichzelf voortdurend op deze gebieden verbeteren en is ze in zeer korte tijd uitgegroeid tot een crossfitter met een breed arsenaal. In dit interview omschrijft ze bijvoorbeeld waar ze de komende zes maanden aan wilt gaan werken, maar ze is al hard op weg om dit in minder dan 6 maanden te bereiken. Coach Danny & Thessyana: Ze is meer dan een goede, slimme crossfitter. Als je haar beter leert kennen merk je ook dat ze altijd vriendelijk en/of correct is, dat haar gezin haar trots is en dat ze alles wat ze doet probeert goed te doen. Patries, blijf ons en iedereen om je heen verbazen!

Coach Gena: Patricia is a fierce athlete. She is in the gym fighting to meet her goals daily. When she can’t make it to the gym she is working out at home. She is a great role model for her daughter and women everywhere because of her strength and determination. Keep pushing forward!