In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFitter van de maand: Maikel Schmetz

Maikel Schmetz

Leeftijd: 31
Nickname: Kiel
Beroep: docent wiskunde

Sinds wanneer ben je lid van CrossFit Heerlen?
Oktober 2016

Deed je aan sport voordat je met CrossFit begon?
Ik ging 1 maal in de week naar de sportschool en ik heb een tijdje gevoetbald. Ik vond ik het altijd wel leuk om te sporten maar ik ben nooit echt intensief met iets bezig geweest.

Hoe kwam je in aanraking gekomen met CrossFit?
Mijn vriendin Dominique wilde het eens proberen en ik ging mee. Het bleek een goede beslissing!

Wat was je eerste WOD?
De warmup was een team-warmup waarbij 1 persoon op de billen zat met gestrekte benen en armen. De ander moest hier dan overheen springen. Dit blijkt mijn favoriete warmup te zijn geworden! Hierna deden we de benchmark WOD “Fight Gone Bad”. We moesten iedere minuut van station wisselen en ik weet nog dat ik sumo deadlift high pulls zag staan en dat ik geen idee had wat ik moest doen. Het was wel een leuke ervaring! We hebben ons daarna vrij snel ingeschreven.

Welke doelen zou je in de komende zes maanden willen bereiken en hoe ga je dat doen?
Ik wil over 6 maanden het peg board kunnen beklimmen en ik wil een muscle up kunnen doen. Het peg board vind ik vooral vermoeiend voor mijn armen en hiervoor ga ik proberen bij touwklimmen veel met de armen te gaan doen. Ik denk dat als ik een legless rope climb kan dat het peg board snel zal volgen. De muscle up lijkt me iets lastiger. Ik ben nu bezig met chest to bar pull ups en het is me nog niet helemaal duidelijk wat de volgende stap zal worden. Maar als ik bij de chest to bars ben vraag ik hulp aan één van de coaches!

Wat is je minst favoriete CrossFit-oefening?
Wall Balls

En… wat is je favoriete CrossFit-oefening?
Pull-ups

Verzin een WOD en geef hem een naam 😉
“De Kiel”
EMOM7
5 Pull ups
5 Push ups
5 Air Squats
AMRAP Rope Climb

Welk nummer (muziektrack) hoor je het liefst tijdens een WOD?
Fall Out Boy – Centuries

Op welke CrossFit-prestatie ben je het meest trots?
De deelname aan het NJOYA Prep Event in Eindhoven samen met één van mijn beste vrienden. De laatste heat moesten Frank en ik samen 100 Thrusters doen en iedere minuut 1 rope climb. Het was erg zwaar maar we hebben het toch net gehaald. Dat voelde echt geweldig!

Wat is je favoriete moment bij CrossFit Heerlen?
De Murph Challenge vorig jaar. Iedereen was helemaal kapot, maar we hadden het wel gedaan!

Heb je nog andere interesses naast CrossFit?
Gamen, reizen, vissen, hout bewerken.

Wat is je favoriete “cheat meal” en wanneer heb je die voor het laatst gegeten?
Friet met frikandel, en dat was vanavond haha.

Welk advies heb je voor nieuwe atleten van CrossFit Heerlen?
Luister naar je lichaam en luister vooral ook naar de coaches. Als ik deadlift tijdens een WOD gaat mijn techniek nog wel eens achteruit. Toch doorgaan betekent de week daarna last van mijn onderrug.

Wat vind je het leukst aan CrossFit?
Dat ik het samen kan doen met mijn vriendin Dominique en mijn vrienden.

Het CrossFit Heerlen Team over Maikel

Coach Jos: Maikel komt over als zeer bescheiden. Hij let heel goed op als er wat uitgelegd wordt, en staat klaar om iedereen te helpen. Maikel is zeer serieus bezig met de sport CrossFit en vraagt om aandacht als hij denkt zijn techniek nog te kunnen verbeteren. Maikel is een aanwinst voor de box.

Coach Nadesch: Maikel is een lieve, bescheiden jongen die altijd met een lach de box binnenkomt. Hij werkt hard, leert graag en besteedt veel aandacht aan een goede techniek en uitvoering. Dit zie je terug in zijn manier van bewegen en prestaties.

Coach Daniel: Maikel is always fun to have in class. He brings a positive vibe that everyone feeds off of. He is also very eager to learn and improve his skills.

Coach Gena: Maikel works on his form and strength outside of the gym and it shows. He leaves his ego outside of the gym and listens to the coaches. Congratulations Maikel!

Coach Danny: Maikel is een no-nonsense, no drama, no ego kind of guy. Zodra hij de gym binnenkomt start hij met opwarmen. Hij laat geen minuut onbesteed in de gym. Vraagt ernaar als hij iets wilt weten. En hij werkt ook buiten de WODs hard aan zijn mobiliteit, lifts en gymnastic skills. En dat blijkt! Maikel was al geen luie jongen toen hij startte, maar door CrossFit wordt hij steeds meer allround fit. Keep up the good work!

Thess: Door mensen als Maikel heerst er een fijne sfeer in onze box. Zonder valse bescheidenheid is hij zich er niet van bewust dat hij met zijn positieve houding één van de steunpilaren van onze community is. Gefeliciteerd Maikel! We zijn trots erop dat je bij ons sport.