In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFitter van de maand: Ingrid de Kok

Ingrid de Kok

Naam: Ingrid de Kok
Leeftijd: 31
Beroep: Leerkracht van groep 3

Sinds wanneer ben je lid van CrossFit Heerlen?
September 2018 begonnen met de Fundamentals.

Deed je aan sport voordat je met CrossFit begon?
Ik heb een langdurige ontsteking in mijn voet gehad, waardoor ik vlak voordat ik met CrossFit begon niet aan sport deed. Daarvoor deed ik hardlopen en veel wandelen. Als kind heb ik aan korfbal gedaan en aan zwemmen, turnen en badminton. Veel verschillende dingen.

Hoe kwam je in aanraking gekomen met CrossFit?
Ik was op zoek naar iets nieuws, Iets wat ik ook met blessures kon doen, en het liefst in de buurt. En toen kwam ik CrossFit Heerlen tegen. Ik ben naar een proefles gegaan en ik was gelijk verkocht.

Welke doelen zou je in de komende zes maanden willen bereiken en hoe ga je dat doen?
Ik zou graag weer pijnvrij willen kunnen rennen. Daarnaast zijn het feilloos en consistent kunnen doen van squat snatches en wall balls een doel van me. Ik ga dit bereiken door hard te blijven oefenen en werken, en door naar de oly lessen te komen. Daarnaast werk ik ook thuis veel aan mobiliteit.

Wat is je minst favoriete CrossFit-oefening?
Euhh dat was altijd de burpee, maar burpees vallen nu mee. Dan toch wall balls. Ik blijf daar echt helemaal kapot op gaan.

En… wat is je favoriete CrossFit-oefening?
Speed steps, farmer walks en sled push.

Verzin een WOD en geef hem een naam 😉

“Let’s work”

For Time:
500m roeien met 10 kilo plate op schoot
400 meter farmer walk 20/15 kilo
200 meter bear hug met plate
100 speed steps (of double unders)
50 air squats
40 plate ground to overhead
30 dumbell hang split jerk
20 dumbell snatch
10 meter sled push
20 dumbell snatch
30 dumbell hang split jerk
40 plate ground to overhead
50 air squats
100 speed steps
200 meter bear hug met plate
400 meter farmer walk
500 meter roeien met plate

Time cap: 35 minuten

Welk nummer (muziektrack) hoor je het liefst tijdens een WOD?
Lekkere Rock muziek of gewoon Top 40. Wel met een beat. Five Finger Death Punch en Nickelback zijn altijd leuk.

Op welke CrossFit-prestatie ben je het meest trots?
Dat ik tot nu toe 2 Open workouts in de  scaled division heb kunnen doen. Vooral op 20.2 was ik wel trots. Ik zag die dag zelf erg tegen de 10 kilo op en knee raises (nog zoiets wat ik niet goed kan), maar dankzij wat peptalk en aanmoediging van de leden heb ik het toch gedaan en ging het beter dan verwacht. Heel fijn dat anderen je zo aanmoedigen. Dat maakt het zo fijn.

Wat is je favoriete moment bij CrossFit Heerlen?
Binnenstappen en dan lekker werken waardoor je alles vergeet. Hele fijne community met superleuke mensen. Coaches die je altijd even aanspreken of interesse tonen. Meedenken met blessures. Heel erg prettig.  Alle leuke seminars (Jump N Rope en Klokov waren ook wel heel erg gaaf).

Heb je nog andere interesses naast CrossFit?
Wandelen, reizen, uit eten gaan, bioscoop, sauna en lezen.

Wat is je favoriete “cheat meal” en wanneer heb je die voor het laatst gegeten?
Sushi, een paar weken geleden.

Welk advies heb je voor nieuwe atleten van CrossFit Heerlen?
Geniet ervan. Luister goed naar de coaches. Ze zijn er om je te helpen. Blijf letten op techniek. Het is niet erg om een lager gewicht te pakken en dan beter op de techniek te letten. En hou je vooruitgang bij. Doordat het zoveel is, zie je soms je vooruitgang niet of minder en dan kan het bijhouden zorgen dat je je progressie toch ziet.

Het CrossFit Heerlen Team over Ingrid

Danny & Thessyana: Opvallend onopvallend. Dat is Ingrid.  Ze slaat geen training over. Het liefst doet ze er nog eentje extra elke week. Helaas protesteert haar lichaam dan weleens. En ook al vindt ze dat niet leuk, ze luistert er steeds beter naar. Als box owners en coaches genieten we ook echt van jou. We genieten van je persoonlijkheid en successen binnen de box. We zijn vooral heel erg blij met die grote glimlach op je gezicht. We wensen je nog heel veel sportieve en blessurevrije jaren bij CrossFit Heerlen, en ook als community zijn we ontzettend trots en blij met een atleet als jij!

Coach Nadesch: Lieve Ingrid! Gefeliciteerd met je titel CrossFitter van de maand! Helemaal verdiend. Je bent echt een bikkel en ondanks dat je lijf niet altijd meewerkt ben je er telkens weer met een glimlach en probeer je het beste uit jouw workouts te halen. Soms is het misschien moeilijk om je eigen groei te zien… maar als ik je bezig zie tijdens een workout of je iets zie oefenen voor een les dan zie ik al dat je onwijs veel progressie gemaakt hebt. Dit heb je te danken aan jouw mindset en fijne karakter. Ga zo door en je zult alleenmaar blijven groeien! 💪🏼

Coach Stephanie: Ingrid! Wat een grote groei heb jij doorgemaakt vanaf dag 1. Ik verheug me op alle progressie die je gegarandeerd zal gaan maken. Gefeliciteerd met deze titel! Je werkt hard voor verbetering en je hebt er ook nog veel plezier in. Je verlegt grenzen en ook naast de uren in de box doe je aan extra werk thuis. Je bent een fijn persoon om te coachen, erg coachable en gemotiveerd om cues en tips toe te passen. Ga zo door topper!

Coach Valerie: Ingrid is an outstanding example of what a CrossFitter should be — humble, hardworking, constantly grinding it out, not caring what anyone else thinks, keeping her eye on her goals, pushing herself to do her best every time she shows up, maintaining a positive attitude, and celebrating all the small victories along her fitness journey. It has been a joy to watch her steadily progress over the past year, especially in the No Barbell WODs where her conditioning has improved so much. There is a fire inside Ingrid that pushes her to work towards the best version of herself she can be. I’m very proud of Ingrid and can’t wait to see what she does in the coming year!

Coach Armand: Bijna onopvallend doet ze haar stinkende best. Stiekem verbreekt ze elke keer haar PR’s. Ze schreeuwt het nooit van de daken. Ze staat niet graag in de spotlights. Ze slaat niet graag op de PR gong, maar met zevenmijls laarzen aan haar voeten is zij op weg om al haar doelen te realiseren. Ze is leergierig en nauwkeurig (elke WOD wordt opgeschreven in haar boekje). Ze heeft een ontzettend grote wil om te slagen (ondanks blessures). Ze is vriendelijk, maar bovenal is zij de definitie van bescheidenheid. Van harte gefeliciteerd met de titel Crossfitter van de Maand.

Coach Quinten: Ingrid, Crossfitter van de maand… super verdiend! Je bent de laatste tijd zo ontzettend hard aan het trainen dat de vooruitgang enorm duidelijk is. Conditioneel ben je heel hard aan de weg aan het timmeren en de uitvoering van bewegingen gaat ook met sprongen vooruit. Hou deze inzet vast en jouw doelen zullen op zeer korte termijn allemaal behaald worden. En wellicht nog wel meer! Ingrid, blijf een inspiratie voor anderen en hou deze tomeloze inzet vast! 😊

Coach Manfred: Gefeliciteerd Ingrid. Dik verdiend! Zelf heb ik je nog niet veel mogen coachen, maar ik zie er naar uit om dat in de nabije toekomst meer te mogen doen. Je hebt een fijne persoonlijkheid, wilt graag leren en je bent een doorzetter. Een echte harde werker!