In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFitter van de maand: Frank Gelissen

Frank Gelissen

Naam: Frank Gelissen
Leeftijd: 33
Beroep: Docent

Sinds wanneer ben je lid van CrossFit Heerlen?
17 april 2017

Waarom besloot je te gaan CrossFitten bij CrossFit Heerlen?
CrossFit Heerlen lag destijds dicht bij mij in de buurt en er sportten in die tijd ook al mensen die ik kende.

Deed je aan sport voordat je met CrossFit begon?
Ja, ik heb eerder aan voetbal gedaan, snowboarden en breakdance.

Hoe kwam je in aanraking gekomen met CrossFit?
Via mijn all-time buddy Maikel Schmetz.

Welke doelen zou je in de komende zes maanden willen bereiken en hoe ga je dat doen?
Ik zou heel graag de pistol squat willen kunnen doen. Daarnaast staat de Ring Muscle Up ook nog op mijn lijstje. Oh ja, en ik zou graag alle work outs in de komende Open “as prescribed” willen kunnen doen (zonder in te schalen)… 😀 Vorige open heb ik 1 niet RX kunnen doen. Dat vond ik wel jammer.

Wat is je minst favoriete CrossFit-oefening?
Push ups. Ben ik gewoon slecht in.

En… wat is je favoriete CrossFit-oefening?
Voor nu, de Bar Muscle Up, omdat die eindelijk is gelukt. De meeste gymnastics oefeningen vind ik super tof. Ook al kan ik ze niet allemaal.

Verzin een WOD en geef hem een naam 😉
“Jopie”
1,6km run
20burpees
75double unders
800m run
10 burpees
50double unders
400m run
5 burpees
25 double unders

Welk nummer (muziektrack) hoor je het liefst tijdens een WOD?
Alles van Slipknot, System of a down, Godsmack, Linkin park en andere herrie. Hoewel afwisseling van muziek af en toe ook wel leuk is.

Op welke CrossFit-prestatie ben je het meest trots?
De prestatie voor mij is hoe ver ik tot nu ben gekomen. Als ik het afzet met waar ik begon, vind ik het knap dat ik dit allemaal heb bereikt, waarvan ik nooit dacht dat ik het kon.

Wat is je favoriete moment bij CrossFit Heerlen?
Mijn TV debuut na de Open 2019 in februari, haha. Daarnaast is mijn favoriete moment altijd de 10 seconden aftellen voor de start van de work-out. Er is dan toch nog altijd zo’n spanning en de zin om te beginnen. Uiteraard hoort daar dan ook het welbekende ‘zenuwplasje/spanningspoepje’ bij.

Heb je nog andere interesses naast CrossFit?
Ik houd heel erg van muziek maken en luisteren, op mijn neefjes passen, met vrienden afspreken/gamen en met mijn vriendin leuke dingen doen.

Wat is je favoriete “cheat meal” en wanneer heb je die voor het laatst gegeten?
Ik houd altijd van een frietje speciaal met kroket ofzo. Niks bijzonders, maar wel lekker!

Welk advies heb je voor nieuwe atleten van CrossFit Heerlen?
Luister goed naar je lichaam. Leg de lat niet te hoog, maar ben ook trots op de kleine dingen die verbeteren of waar je in groeit. Zorg er ook voor dat je plezier blijft behouden. En bedenk iedere keer dat als je in de box bent, je de grootste stap weer hebt gezet.

Zou je nog iets willen vertellen of zeggen?
Yeah buddy!

Het CrossFit Heerlen Team over Frank

Danny & Thessyana: Het enthousiasme straalt er altijd van af bij de door velen zeer gewaardeerde Frank, of het nu om een persoonlijk record gaat (niet lang geleden deed hij voor het eerst een Bar Muscle Up) of om een leuk onderdeel tijdens de Workout of the Day… Het is makkelijk om Frank’s enthousiasme waar te nemen, want hij vindt bijna alle WODs en CrossFit oefeningen leuk. Ook tijdens het aanmoedigen van zijn buddy’s tijdens de WOD staat Frank meestal vooraan. Dit is niet alleen voor je buddy’s, ook voor je trainers heel motiverend. Daarnaast wil je jezelf altijd verbeteren en dat maakt je ook super gemotiveerd. Altijd zwaarder willen tillen, hoger willen springen en harder willen lopen, een goede eigenschap van een sporter. Met jouw inborst en tomeloze inzet kom je vast nog een heel eind. Bedankt voor je enthousiasme en vrolijkheid Frank! Leden als jij maken het voor leden én coaches een stuk leuker om weer naar de box te komen.

Coach Nadesch: Frank is echt een topper! Work hard stay humble is hem op zijn lijf geschreven vanaf de dag dat hij de box inliep. Altijd vriendelijk en oprecht geïnteresseerd in zijn CrossFit buddies! Frank bouwt hard aan zijn eigen piramide van fitheid en deze wordt steeds hoger. Zijn aanpak voor zijn workouts kiest hij nauwkeurig uit en hij houdt zich aan zijn plan. Doordat hij dit zo consequent doet en heel coachable is groeit hij heel steady door in zijn overall fitheid. Gefeliciteerd Frank! Ga zo door 💪🏼

Coach Stephanie: Gefeliciteerd Frank! Een gedreven sporter met een goed humeur, dat is waar ik aan moet denken bij jou. Je staat altijd open voor feedback en tips, en je probeert dit ook direct toe te passen. Dat maakt het als coach erg prettig en je voelt je als coach gewaardeerd. Geniet van je titel en ga zo door. Ik weet zeker dat je opnieuw gaat vlammen tijdens de Open!

Coach Valerie:Frank is not only a hard worker, but always brings good vibes to the gym when he walks in. His kindness and friendly attitude makes everyone around him feel happy, including coaches. Over the past few months, Frank has been working especially hard at “Come early, Stay late” and can now do bar muscle-ups! We are all proud of him for his dedication and work ethic, but more than that, Frank embodies the CF Heerlen motto of “Work Hard, Stay Humble” and we can all learn from his positivity. Congrats to Frank for being the September CrossFitter of the Month!

Coach Armand: Frank is een doorzetter pur sang. Wanneer hij weer een nieuwe beweging geleerd heeft is hij niet tevreden met half werk. Het moet mooi, het moet soepel, het moet virtuoos. Daarnaast is hij ontzettend humble en heeft hij altijd een positieve motivatie voor je klaar. Deze keer mag spotlight eens op hem staan; gefeliciteerd Frank!

Coach Quinten: Frankie, een wel verdiende Crossfitter van de maand! Congratz met je eerste muscle ups. “Hard work pays off”, dat laat je wel weer zien. Elke week ben je weer hard aan het werk om het beste uit jezelf te halen, en de laatste maanden is deze progressie duidelijk zichtbaar. Blijf de motivatie voor anderen en laat dit harde werk niet verloren gaan. Keep up the good work en hopelijk kun je ons tijdens de Open doen laten verbazen waar je de afgelopen tijd zo hard voor gewerkt hebt!

Coach Manfred: Whenever he comes into the box he fills the room with positive energy. He’s that guy that never complains about the work that has to be done. He scales what’s needed and works his ass off. All to become the best version of himself. Frankie, you really deserve the title!