In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFitter van de maand: Dion Hanssen

Dion Hanssen

Leeftijd: 29
Nickname: In het dagelijks leven ‘Hansse’ en in de CrossFit community noemen ze me ‘the strict master’
Beroep: Student Leerjaar 4 Zorgtechnicus

Sinds wanneer ben je lid van CrossFit Heerlen?
Op 1 mei 2016 kocht ik een rittenkaart bij CrossFit Heerlen, omdat ik het toen leuk vond om op meerdere locaties te trainen. Ik trainde toen namelijk nog bij CrossFit WT en CrossFit Posterus. Nadat ik de Crossfit Games ‘The Open’ had meegedaan bij Crossfit Heerlen was ik gelijk niet meer weg te denken bij CrossFit Heerlen en heb ik een abonnement aangeschaft voor twee keer in de week. Nadat ik mijn vriendin Kim eindelijk zo ver had dat ze ook begon met CrossFit ben ik overgegaan naar drie keer per week.

Deed je aan sport voordat je met CrossFit begon?
Ik ben al vrij vroeg begonnen met sporten. Als kind heb een aantal jaren gehockeyd. Daarna ben ik overgegaan op voetbal bij VV Chevremont waar ik ook een aantal jaren aanvoerder van het team was. Dit was heel leuk om te doen. Hoe ouder ik werd hoe vaker ik op stap ging. Ik begon het stappen steeds leuker te vinden. Zo leuk dat ik het stappen tot “laat” in de ochtend verkoos boven het voetballen. Toen ik een jaar of 16 was, begon ik met fitnessen bij Fitland en later bij Basic Fit. Hier was ik al heel gedreven en niet meer weg te denken uit de sportschool. Vier keer per week was ik er te vinden.

Hoe kwam je in aanraking gekomen met CrossFit?
Ik doe naast CrossFit ook aan OCR, ofwel obstacle course racing / runs. Dit is mijn 2e passie. Ik wilde hiervoor gaan trainen en ben toen opzoek gegaan naar een goede trainingsmethode. Na wat zoekwerk op het internet en YouTube filmpjes te hebben bekeken kwam ik terecht bij CrossFit. Na een proefles gedaan te hebben was ik gelijk verslaafd.

Wat was je eerste WOD?
Mijn eerste WOD ooit was een Benchmark Girl Nicole:

20min AMRAP
– 400m Run
– Max Pull Ups

Welke doelen zou je in de komende zes maanden willen bereiken en hoe ga je dat doen?
We hebben net het eerste CrossFit evenement “out of the box” gehad met de community; het Njoya Prep Event. Dit was een zeer geslaagde dag en smaakte naar meer! Zodoende heb ik me met Geert ingeschreven voor het volgende evenement: de Njoya League, een buddy WOD event. Deze vindt plaats in december. Deze dag krijgen we drie workouts en als we goed genoeg zijn staan we in februari in de finale. We gaan hier de komende twee maanden flink voor trainen. We hebben al een plan van aanpak gemaakt, blijven de reguliere WOD’s doen in de box en ik doe nog extra werk. Ik volg namelijk ook nog een trainingsschema van RXGuide.

Wat is je minst favoriete CrossFit-oefening?
Mijn minst favoriete oefening zijn de Wall Balls. Ik krijg hierdoor vaak last van mijn onderrug. Ik doe ze liever niet dan wel. Ik wil de komende tijd meer aan mijn techniek gaan werken, zodat ik minder last krijg van de onderrug.

En… wat is je favoriete CrossFit-oefening?
Mijn favoriete CrossFit oefening is de Deadlift . Ik ben hier best sterk in en dat is altijd leuk om te ervaren.

Verzin een WOD en geef hem een naam 😉

The Hansse Killer

For time:

20 Deadlift 100KG
400m Row
20 Toes to bar
400m Row
20 Handstand push ups
400m Row
20 one arm Dumbell snatch 20KG
400m Row
20 Power Cleans 55KG
400m Row

Time cap: 20 min

Welk nummer (muziektrack) hoor je het liefst tijdens een WOD?
Ik heb niet echt een favoriete muziektrack tijdens de wods. Ik train wel het liefst met muziek waar een goede beat in zit. Ik vind het ook wel fijn als de muziek lekker hard staat. Goede rock of house muziek heeft mijn voorkeur.

Op welke CrossFit-prestatie ben je het meest trots?
Mijn prestaties tijdens het CrossFit Games evenement ‘The Open’ van dit jaar. Deze heb ik voor het grootste deel RX gedaan. Komend jaar hoop ik hier nog sterker te staan.

Wat is je favoriete moment bij CrossFit Heerlen?
Het moment dat de klok aftelt en je de pieptoon hoort. 3…2…1… GO!!

Heb je nog andere interesses naast CrossFit?
Ik doe naast de CrossFit ook veel aan obstakel runs. Tegenwoordig ga ik het liefst naar het buitenland om Spartan Races te lopen, omdat deze parcours uitdagender zijn voor mij. Hier in Nederland allemaal heb ik ze allemaal wel gezien. Ik ga ook nog twee keer in de week baantjes zwemmen. Dit doe ik meer voor de ontspanning. Regelmatig doe ik ook nog trailruns lopen om mijn conditie op peil te houden. Verder vind ik het leuk om met vrienden uitstapjes te maken.

Wat is je favoriete “cheat meal” en wanneer heb je die voor het laatst gegeten?
Pizza kip-kebab van Domino’s Pizza. Tijdens de verbouwing van de nieuwe Box kwam Thessyana met lekkere pizza’s aan. Sindsdien ben ik verkocht aan deze pizza. Deze heb ik 2 weken geleden nog gegeten.

Welk advies heb je voor nieuwe atleten van CrossFit Heerlen?
Doe het rustig aan. Je kunt morgen altijd wat extra doen, maar als je vandaag te veel doet kun je dat niet ongedaan maken. Als je dan geblesseerd raakt, kun je een langere periode helemaal niet trainen en is een groot deel van je vooruitgang teniet gedaan. Neem ook de tijd om technieken te leren en bijvoorbeeld bij het gewichtheffen honderden (zo niet duizenden) herhalingen te maken met lichte gewichten om het erin te slijpen; zorg dat je niet te snel naar die sterke hoge kilo’s wil, of naar allerlei kipping hspu/muscle-ups/pull-ups/ring-dips etc als je niet de benodigde kracht hebt om ze strict uit te voeren. Het enige waar dat goed voor is, is je ego. Verder, ben niet eigenwijs en zoek (capabele) mensen op om naar je bewegingen te kijken en ze te beoordelen. Ook al ben je het misschien niet met ze eens, meestal kun je wel 1 of 2 dingen oppikken die jou misschien wel verder kunnen helpen.

Maar vooral: Blijf het met plezier doen!

De coaches over Dion

Danny: Dion is een jongen waarvoor je steeds meer bewondering krijgt naarmate je hem beter leert kennen. Altijd positief. Rustig en introvert. Respectvol en humble. Geen woorden, maar daden. Hij traint consequent, beschikt over een tomeloze inzet en is erg coachable. Ondanks zijn ervaring blijft hij leergierig. En dat werpt zijn vruchten af. Ik heb hem zien groeien tot een veelzijdige atleet. Daarnaast bewonder ik Dion ook enorm als persoon. Zijn drive, toewijding én bescheidenheid zijn bewonderenswaardig. Ik ben er trots op dat Dion bij CrossFit Heerlen sport. Dion, van harte gefeliciteerd met deze eretitel!

Gena & DL: Dion is always in the gym working on skills and strength training before and after class. He is also a consistent athlete that we see in the box daily. His love for CrossFit is undeniable and so his hate for burpees. Congratulations Dion!

Jos: Dion is zeer gedreven als CrossFitter en obstacle racer. Een op en top sportman. Zeer leergierig. Altijd je best doen om je prestaties te verbeteren. En ook altijd klaarstaan om te helpen waar nodig. Hij die nooit iets onterecht over iemand zal zeggen. Super Dion. Dik verdiend!

Nadesch: Dion werkt hard en is heel consequent. Van hem kan echt oprecht gezegd worden dat hij “work hard, stay humble” naleeft. Als buddy is hij ook betrouwbaar, behulpzaam, en integer. Hij is ook sterk. Ik zie hem graag aan het werk in de box en ik ben altijd weer onder de indruk van de hoeveelheid lichaamsbeheersing die hij bezit. Dankjewel voor je fijne manier van aanwezigheid, oprechtheid en motivatie. Je bent een topper! Keep going!

En – last but not least – van Thess krijg je ook een 10! Unaniem verkozen tot CrossFitter van de maand! 🙂