In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFitter van de maand: Patrick Janssen

Patrick Janssen

CrossFit Heerlen - Patrick JanssenLeeftijd: 35
Beroep: Lead technician bij Dynafix
Nickname: Patje (altijd al vreemd gevonden met mijn lengte 😂)

Sinds wanneer ben je lid van CrossFit Heerlen?
Juli 2016

Deed je aan sport voordat je met CrossFit begon?
In mijn tienerjaren basketbal, heel even waterpolo en voor de rest veel zwemmen. Was hier graag mee doorgegaan maar moest helaas ermee stoppen in verband met ziekte. Tussen de jaren door wel eens fitness gedaan, maar nooit echt serieus want dat vond ik al snel saai. Voordat ik CrossFit leerde kennen ook begonnen met rennen en meegedaan aan de Caveman Run (15km).

Hoe kwam je in aanraking gekomen met CrossFit?
Via mijn collega Deliana. Ze had mij een half jaar daarvoor al gemotiveerd om te gaan rennen en ze begon onder werktijd over CrossFit. Ik dacht dat lijkt mij wel een uitdaging, dus ben ik samen met haar naar een proefles gegaan. Drie weken later de Fundamentals gehaald en sindsdien lid.

Wat was je eerste WOD?
Dat is een goeie vraag. Weet wel nog de warming-up en dat was rennen in meerdere variaties en in een elastiek die iemand vasthield. In ieder geval leuk en uitdagend genoeg voor mij om meteen aan te melden 😉

Welke doelen zou je in de komende zes maanden willen bereiken en hoe ga je dat doen?
Meer skills leren zoals double unders, handstand push-ups, etc. Heb de open gym gebruikt om meer kracht te krijgen en wil mij nu focussen op techniek. Dit ga ik doen zoals voorgaande maanden; door adviezen ter harte te nemen, zoveel mogelijk te trainen en rust te nemen. Al is rust nemen mijn grootste uitdaging vaak 😂

Wat is je minst favoriete CrossFit-oefening?
De Lunge maar meer omdat ik die lastig vind. Dus dat wordt oefenen de komende tijd.

En… wat is je favoriete CrossFit-oefening?
Variatie en uitdaging zijn voor mij favoriet bij CrossFit. Niet specifiek één oefening.

Verzin een WOD en geef hem een naam 😉
5 rounds of:
12 wallball shots 9/6
9 chin-ups
6 box jumps 60/50
30 seconds L-sit

Naam van deze WOD:
Shoot, pull, jump, hang repeat

Welk nummer (muziektrack) hoor je het liefst tijdens een WOD?
Als er maar veel bas in zit en hard staat 😉 En als ik echt moet kiezen is Major Lazer favoriet.

Op welke CrossFit-prestatie ben je het meest trots?
Op de prestaties die ik nog ga bereiken.

Wat is je favoriete moment bij CrossFit Heerlen?
De steun en het motiveren van de coaches en mede leden. Ik wilde bijvoorbeeld laatst perse 50 push-ups strict doen en omdat ik door ziekte niet zo fit was duurde dat langer. Hierdoor was ik het langst bezig van iedereen, maar toen de rest klaar was kwamen ze wel om mij heen staan om mij aan te moedigen. Dit doet heel goed en motiveert om net iets meer te kunnen.

Heb je nog andere interesses naast CrossFit?
Ik hou heel veel van muziek en het bezoeken van evenementen, dus ik ga veel naar festivals en concerten. Ik hou ook van reizen en avontuur. Ik wil graag de hele wereld zien. En ik ben gek op tattoos.

Wat is je favoriete “cheat meal” en wanneer heb je die voor het laatst gegeten?
Kapsalon kipfilet, vorige week.

Welk advies heb je voor nieuwe atleten van CrossFit Heerlen?
Bij Crossfit wordt het hardst geklapt voor diegene die het laatste is. Dat heb ik ooit eens gelezen en dat klopt echt!
Dus niemand hoeft zich te schamen. Ook niet als je denkt niet zo sterk of snel te zijn.
Dat komt allemaal goed en je wordt vanzelf beter als je: naar de adviezen van de coaches luistert, aan de WODs deelneemt en als je deel uitmaakt van de fijne community bij CrossFit Heerlen.
Let’s WOD 💪🏼

De coaches over Patrick

Danny: Patrick is bijna elke dag te zien in onze box. Ook tijdens de Open Gym uren werkt hij hard om sterker te worden en zijn techniek te verbeteren. Zijn ego is nooit een probleem geweest. Hij laat zich graag coachen, is leergierig en streeft altijd naar vooruitgang. Zo voerde hij vandaag nog feilloos de L-sit in de ringen uit. Een zware gymnastiekoefening en het bewijs dat hij hard heeft gewerkt om zijn lichaam sterker te maken (core to extremity). Patrick is in korte tijd een sportieve fanatiekeling geworden. Zelfs als het sporten even niet gaat, bijvoorbeeld door ziekte, blijft hij de box bezoeken. Daarnaast is Patrick een super sociale gast die graag een praatje maakt met iedereen. Een aanwinst voor onze box!

Gena: If you are in the gym and you hear a man mimicking the sound effects in the music during the WOD… Then Patrick is working out next to you. Patrick is always a joy to have in the gym. He gives 100% in the WOD, and is always seeking advice to become a better athlete. It has been exciting to watch him grow as an athlete. Patrick walks in the gym with a smile everyday and is a great example of fitness to his children. When he brings his children to the gym on “CrossFit Competition Days”, he stays late to introduce them to kid friendly movements and gives them a love for a healthy lifestyle. Keep pushing forward in your CrossFit journey Patrick. Oh yes, and he also leaves with a smile on his face… as long as there is FitAid. Haha!

Jos: Patrick is altijd en tegen iedereen vrolijk. Komt vanaf het begin bijna iedere keer naar de Open Gym en werkt aan zijn skills. De WOD’s gaat hij zeker niet uit de weg. Kan hij niet komen trainen laat hij vaker zijn gezicht even zien en loopt even binnen met zijn kids.

Leave a Reply