In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFitter van de maand: Jeroen Schröder

Jeroen Schröder

Jeroens favoriete oefening: The Clean ;-)
Jeroens favoriete oefening: The Clean 😉

Leeftijd: 26
Beroep: Software Engineer bij Nigella IT
Nickname: –

Sinds wanneer ben je lid van CrossFit Heerlen?
November 2016

Deed je aan sport voordat je met CrossFit begon?
Ik heb tot mijn 19de volleybal gespeeld, maar door een schouderblessure ben ik daarmee moeten stoppen. Daarna heb ik nog een tijdje geboulderd en deed ik regelmatig fitnessen.

Hoe kwam je in aanraking gekomen met CrossFit?
In november kwam ik op Netflix de documentaire ‘Fittest on Earth’ tegen. Ik had wel al vaker van CrossFit gehoord, maar had me er nooit echt in verdiept. Na het kijken van de documentaire dacht ik meteen: dit wil ik ook! Ik heb me dezelfde week nog ingeschreven voor een proefles en was meteen verslaafd.

Wat was je eerste WOD?

5 Rounds For Time:
20 Abmat Sit-ups
15 Medicine Ball Thrusters
10 Burpees
Tegen de tweede ronde kreeg ik er geen sit-up meer uit.

Welke doelen zou je in de komende zes maanden willen bereiken en hoe ga je dat doen?
Ik zal in ieder geval heel blij zijn als ik in een diepe squat positie kan komen zonder me ergens aan vast te klampen. Dus veel werken aan mobiliteit en flexibiliteit. Maar de oefening die ik het liefst nog zou willen kunnen is de muscle-up. Om dat te bereiken zal ik er eerst voor moeten zorgen dat mijn pull-ups een stuk soepeler gaan.

Wat is je minst favoriete CrossFit-oefening?
Alles waarbij ik meer dan 200m moet rennen..

En… wat is je favoriete CrossFit-oefening?
Waarschijnlijk de Clean & Jerk. Maar ik vind alle oefeningen met een barbell leuk.

Verzin een WOD en geef hem een naam 😉
15 min AMRAP:
15 Deadlifts 100/70
15 Toes to bar
50 Double-unders

Naam van deze WOD:
“Hold on tight”

Welk nummer (muziektrack) hoor je het liefst tijdens een WOD?
Linkin Park feat. Jay-Z- Numb/Encore

Op welke CrossFit-prestatie ben je het meest trots?
Mijn deelname aan de CrossFit Open. Het was echt een super ervaring. Op vrijdag er achter komen wat de workout van de week was en vol ongeloof kijken in wat voor recordtijd de Games atleten het doen. Op zaterdag vol goede moed naar de box om een top tijd neer te zetten. Even aan de Rx gewichten voelen.. en dan toch besluiten om het maar in te schalen, haha. Iets om voor de open in 2018 naar toe te werken. Mijn benchmark is gezet!

Wat is je favoriete moment bij CrossFit Heerlen?
Het komt elke WOD voorbij, net voor het begin van de workout. Je hebt je warming up gehad en iedereen staat klaar. Er wordt nog even wat in het rond gekeken om te zien hoe de rest er voor staat, maar zodra het aftellen begint is het volledige focus. 3, 2, 1 en gaan.

Heb je nog andere interesses naast CrossFit?
Op het gebied van sport heb ik geen hobbies naast CrossFit. Op vrije avonden kijk ik graag een film of lees ik een goed boek. Verder bouw ik met een groep vrienden elk jaar een praalwagen waarmee we tijdens carnaval een aantal optochten lopen.

Wat is je favoriete “cheat meal” en wanneer heb je die voor het laatst gegeten?
Macho Nachos, 2 weken geleden. Voor de liefhebbers:

Welk advies heb je voor nieuwe atleten van CrossFit Heerlen?
Luister naar de coaches en vraag om advies als je ergens niet zeker van bent. Zorg er voor dat je de juiste technieken gebruikt voordat je met zware gewichten begint. Snelheid en kracht komen vanzelf. Kom naar de WOD’s, doe je best en je zult zien dat het elke keer beter gaat. Het is een geweldige community waarbij iedereen welkom is. You’ll be crushing WOD’s in no time! 😉

De coaches over Jeroen

Jeroen krijgt behalve de eretitel CrossFitter van de maand ook de CrossFit Heerlen koffiemok kado!
Jeroen krijgt behalve de eretitel CrossFitter van de maand ook de CrossFit Heerlen koffiemok kado!

Danny: Jeroen staat onze slogan ‘Work hard, stay humble’ op het lijf geschreven. Hij is down-to-earth (“niet lullen, maar poetsen”), leergierig, slim en in zeer korte tijd verslaafd geraakt aan CrossFit. Jeroen heeft een bovengemiddeld hoge opkomst en is nog nooit absent geweest. Hij komt ook met regelmaat naar de Open Gym om o.a. aan zijn Clean & Jerk en andere (OLY/weightlifting) technieken te werken. Dit levert hem veel voordeel op in de WOD’s waarin de lifts zijn verwerkt. Ik hoop dat hij dit nog lang met plezier zal blijven doen. Respect voor je inzet tijdens de WOD’s en je positieve bijdrage aan de sfeer bij CrossFit Heerlen Jeroen!!

Gena: 

Jos: Jeroen is iedere week wel een paar keer te vinden in de box. Hij traint hard en gaat niets uit de weg. Hij probeert zoveel mogelijk RX te doen, maar durft zeker ook een stapje terug te nemen als het zwaar is. Jeroen is ook heel leergierig en een leuke gast die met iedereen wel een praatje maakt. Blijf vooral zo door gaan Jeroen!

Leave a Reply