In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFitter van de maand: Daniëla Schoemans

Daniëla Schoemans

Daniëla SchoemansLeeftijd: 49
Beroep: Startend onderneemster in de schoonmaak

Sinds wanneer ben je lid van CrossFit Heerlen?
Sinds 21 maart 2016.

Deed je aan sport voordat je met CrossFit begon?
Ja, aan Zumba en fitness.

Hoe kwam je in aanraking gekomen met CrossFit?
Door mijn dochter Nadesch. Na de proefles blijven hangen.

Wat was je eerste WOD?
Dat waren 4 rondes voor tijd: 5 lunges 1+1, 10 box jumps, 15 sit-ups, 20 dips, 50 single unders… Het gevolg was dat ik de dag erna niet meer de stap fatsoenlijk kon op- en aflopen…. hahaha

Welke doelen zou je in de komende zes maanden willen bereiken en hoe ga je dat doen?
Ik wil graag meer aan mijn skills/techniek werken. En ik wil mijn box jumps verbeteren. De gewichten voor de box moeten weg. De houding van mijn rug bij het squatten mag ook beter.

Wat is je minst favoriete CrossFit-oefening?
Dat zijn lunges. Ik vind ze echt vreselijk, maar misschien moet ik ze ook meer als doel zien… 😀

En… wat is je favoriete CrossFit-oefening?
Dat zijn sit-ups, pull-ups en deadlifts.

Verzin een WOD en geef hem een naam 😉
Ojee nou… Komt die: vijf rondes voor tijd:
20 box jumps
20 sit-ups
20 air squats
20 Russian kettlebell Swings 12/16 kg
100 single unders

Naam van deze WOD:
“Niet nadenken, gewoon doen”

Welk nummer (muziektrack) hoor je het liefst tijdens een WOD?
Maakt niet uit zolang er maar een goeie beat in zit. Maar als ik me echt kwaad moet maken, dan hoor ik graag “Smells like teen spirit” van Nirvana.

Op welke CrossFit-prestatie ben je het meest trots?
Dat zijn er eigenlijk twee. In de box de work-out Murph (1/2). Ik had nooit gedacht dat ik dat zou redden… Hahaha! En samen met enkele andere toppers van de box de Cavemanrun… Geweldige ervaring!

Wat is je favoriete moment bij CrossFit Heerlen?
Ik heb meerdere favorieten momenten, maar de slag op de PR Gong na mijn eerste RX’d WOD gaf me echt een super gevoel!

Heb je nog andere interesses naast CrossFit?
Ja, ik heb veel hobbies en interesses. ik kook graag en ik kan erg genieten van een goed boek. Daarnaast vind het leuk om creatief bezig te zijn. Ik ga ook graag naar concerten en ik luister graag muziek. ik interesseer me ook heel erg voor inrichtingen van huizen. Dat vind ik heel erg leuk.

Wat is je favoriete “cheat meal” en wanneer heb je die voor het laatst gegeten?
Friet zuurvlees met heel veel mayo… Laatste keer was denk ik zes weken geleden.

Welk advies heb je voor nieuwe atleten van CrossFit Heerlen?
Vergelijk jezelf nooit met anderen. Denk nooit dat gaat me nooit lukken, maar geloof in je eigen kunnen. Uit eigen ervaring weet ik dat je meer kunt dan je denkt. Iedereen heeft zijn of haar eigen tempo, sterke en minder sterke punten. Blijf positief en je zult je doel bereiken.

De coaches over Daniëla
Danny: “Daniëla is een harde werker! Aan het begin van haar CrossFit avontuur stond het huilen haar vaker nader dan het lachen, maar ze bleef maar komen. Daniëla is een echte doorzetter die in korte tijd niet alleen fitter, maar ook sneller en sterker is geworden. Ik ben er dan ook trots op dat ze voor CrossFit Heerlen heeft gekozen. Bij maar weinig mensen die ik heb mogen coachen heb ik de verandering zo duidelijk gezien als bij haar. Zowel fysiek als mentaal. Nu hoef ik haar niet meer te overtuigen van al haar kunnen. Nu overtuigt ze anderen.”
Gena: “The definition of strong should have a picture of Daniela. Strong: /strɒŋ/ adjective 1. having great physical power and ability 2. having a lot of strength 3. not easy to break or damage. There is no denying Daniela is strong physically and with her mind. I have seen her fight through a workout that was brutal with a smile on her face. After the “WOD” I asked her why she was smiling, she walked straight to the PR gong and said, “I completed my first RX’d WOD.” I will never forget that day. Daniela is the athlete that will not give up. I am so proud that she is Athlete of the Month!”

Leave a Reply