In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFitter van de maand: Brigitte van den Eertwegh

Brigitte van den Eertwegh

Leeftijd: 25
Beroep: Schoonheidsspecialiste en momenteel serveerster
Nickname: Bibi

Sinds wanneer ben je lid van CrossFit Heerlen?
Sinds 1 juni 2016

crossfit-heerlen-brigitte-van-den-eertwegh-1

Deed je aan sport voordat je met CrossFit begon?
Ja, fitness en hardlopen. En heel vroeger heb ik nog fanatiek gekorfbald.

Hoe kwam je in aanraking gekomen met CrossFit?
Via Thessyana. Ik had het al vaker op internet voorbij zien komen, en toen sprak het me gelijk heel erg aan. Daarna ben ik het internet gaan afspeuren voor een box, maar er was er alleen een in Landgraaf. En die vond ik toentertijd te duur. En uiteindelijk zag ik vorig jaar via Thessyana op Facebook de opening van CrossFit Heerlen. En toen ben ik heel snel gekomen!

Wat was je eerste WOD?
Goede vraag..  ik durf het niet meer te zeggen! Ik weet alleen nog dat Jennifer en Zerah erbij waren. En de WOD eindigde met single unders (100). Die haalde ik toen unbroken, en daar was ik wel trots op! haha

Welke doelen zou je in de komende zes maanden willen bereiken en hoe ga je dat doen?
Afvallen en sterker worden zodat ik meer dingen RX kan doen. En eigenlijk wil ik weer meer gaan hardlopen, maar sinds ik met CrossFit ben begonnen staat dat op een laag pitje.
En hoe ga je dat doen? Gezond blijven eten, net zo vaak blijven komen, en het hardlopen weer oppakken. Dan hoef ik alleen nog geduldig te zijn! 🙂

Wat is je minst favoriete CrossFit-oefening?
De Medball Clean, daarmee ben ik altijd in gevecht..

En… wat is je favoriete CrossFit-oefening?
Mijn favoriete oefening heb ik niet echt. Ik vind het vooral leuk om met de barbell te werken. Je 1RM gewicht te zoeken, Box Jumps, of conditionele oefeningen te doen. Dat is waarom ik CrossFit zo leuk vind! Lekker veel variatie!

Verzin een WOD en geef hem een naam 😉

Haha oke, daar komt die dan..

“Go hard or go home!”
4 Rounds for time:
200 Meter Run
30 Russian Kettlebell Swings 24/16
30 Wallball Shots 9/6
15 Push Press
15 Sit ups

Welk nummer (muziektrack) hoor je het liefst tijdens een WOD?
Afgelopen woensdag stond lekkere muziek op, maar vraag me niet wie het was. Maar er zat in ieder geval power in!

Op welke CrossFit-prestatie ben je het meest trots?
Mijn eerste ‘Open Workout’ de 17.4 , daar ging ik hard doorheen!!

crossfit-heerlen-open-workout-17-4-20

Wat is je favoriete moment bij CrossFit Heerlen?
Die heb ik niet, ik zoveel mooie momenten meegemaakt.. De community, de positieve en gezellige sfeer in de box, de WOD’s zelf die ik zo vaak als ik kan mee probeer te doen. En alle leuke en  lieve mensen die ik heb leren kennen. Daar ben ik ook heel dankbaar voor!

Heb je nog andere interesses naast CrossFit?
Mijn vrienden, vriendinnen en familie zijn belangrijk voor me. En daar probeer ik dan ook zoveel mogelijk leuke dingen mee te doen. Verder zou ik graag veel op reis willen kunnen gaan in de toekomst. En op feestjes en festivals kan ik me ook ontzettend verheugen!

Wat is je favoriete “cheat meal” en wanneer heb je die voor het laatst gegeten?
Frietjes :).. dat is alweer een paar weken terug.

Welk advies heb je voor nieuwe atleten van CrossFit Heerlen?
Blijf jezelf uitdagen, blijf regelmatig komen, en heb vooral veel plezier! 🙂

De coaches over Brigitte

Danny: Brigitte komt vaak in de ochtenden als ik coach, en ik zie haar altijd graag komen. Net als iedereen heeft ze weleens een off-day maar je zult haar nooit horen zeuren of klagen. Ze is altijd goed gehumeurd en komt op goede en slechte dagen. Daarnaast heeft ze een ijzersterke discipline, een bovengemiddeld hoge opkomst van 4 WOD’s per week en ze gaat geen WOD uit de weg. Ook niet als haar minst favoriete oefening geprogrammeerd staat, want ze houdt van een uitdaging en geeft zichzelf altijd volledig. Elke WOD doet ze dan ook goed en hard. Zelfs als ze geblesseerd is laat ze de workout voor zich aanpassen zodat ze de WOD’s niet op halve kracht hoeft te doen. Daar heb ik haar ook nog nooit op betrapt, iets op halve kracht doen. Naast kracht ontbreekt het haar ook niet aan conditie waardoor ze mij en anderen vaak verbaast met haar bizar goede engine. De Open Workout was daar een goed voorbeeld van. Brigitte, je hebt deze eretitel dik verdiend en ik hoop je nog lang te mogen coachen. Blijf ons verbazen! 😉

Gena: Brigitte is a quiet warrior during CrossFit. When she is in the gym she is focused and determined. Brigitte always welcomes the difficult WOD’s and leaves the gym with a smile. Congratulations Brigitte! Continue conquering your goals.

Jos: Brigitte is een leuke, lieve, spontane meid die tijdens CrossFit altijd tot het uiterste gaat. Ze luistert aandachtig als er iets wordt uitgelegd en als ze eenmaal begint aan een WOD dan is ze niet meer te stoppen voordat het voorbij is. Ga zo door kanjer! Je bent een voorbeeld en een aanwinst voor CrossFit Heerlen.

Leave a Reply