In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFitter van de maand: Bas Maijntz

Dankzij Alex kwam Bas in aanraking met CrossFit…

Bas Maijntz

Nickname: Basje
Leeftijd:
 31
Beroep: Production Engineer

Sinds wanneer ben je lid van CrossFit Heerlen?
1 mei 2016 (Sinds de opening van de Garage Gym locatie op industrieterrein In de Cramer in Heerlen. Bas had zijn proefles al gedaan op de oude locatie. Destijds nog in een peuterspeelzaal van een leegstaande basisschool)

Deed je aan sport voordat je met CrossFit begon?
Niet echt. De laatste serieuze sport die ik beoefend heb was rugby. Maar dat is inmiddels jaren geleden. Daarna vele pogingen gedaan, maar ik kwam niet echt iets tegen wat ik zo uitdagend en leuk vond als CrossFit.

Hoe kwam je in aanraking gekomen met CrossFit?
Via Alex en Joyce 🙂

Wat was je eerste WOD?
5 rondes: 10 Pull-ups, 20 m Bear Crawl, 25 American KB Swings + EMOTM 2 Burpees

Welke doelen zou je in de komende zes maanden willen bereiken en hoe ga je dat doen?
Ik wil de mobiliteit van mijn polsen en schouders verbeteren, en ik wil me nog wat meer gaan verdiepen in mobiliteitsoefeningen en die thuis ook gaan doen. En hierbij ook gebruik maken van o.a. de lacrosse bal.

Wat is je minst favoriete CrossFit-oefening?
Squat (maakt niet uit welke)

En… wat is je favoriete CrossFit-oefening?
Power Snatch

Verzin een WOD en geef hem een naam 😉
400 meter run
20 clean en jerk
20 wall balls
20 toes to bar
15 clean en jerk
15 wall balls
15 toes to bar
10 clean en jerk
10 wall balls
10 toes to bar
400 meter run

Naam van deze WOD:
“Guilty Pleasure”

Welk nummer (muziektrack) hoor je het liefst tijdens een WOD?
Maakt me niet uit. Zolang er maar een goed ritme in zit om te volgen.

Op welke CrossFit-prestatie ben je het meest trots?
Elke keer weer als het me lukt om een extra push-up te doen. Nooit gedacht dat ik er nu meer dan tien achter elkaar zou kunnen doen.

Wat is je favoriete moment bij CrossFit Heerlen?
Er zijn er wel een aantal te noemen; de zomer bbq waar iedereen elkaar beter leerde kennen, de LLTD Qualifier WOD’s, samen live kijken naar de finale van de Lowlands Throwdown, en er zullen er vast nog meer bijkomen…

Heb je nog andere interesses naast CrossFit?
Eigenlijk heeft alles waar techniek in voorkomt wel mijn interesse…

Wat is je favoriete “cheat meal” en wanneer heb je die voor het laatst gegeten?
Zelf gemaakte pizza, rijk belegd met zelfgemaakte tomatensaus.

Welk advies heb je voor nieuwe atleten van CrossFit Heerlen?
Probeer elke keer je grens te verleggen, en net iets verder te gaan dan de vorige keer. Je zult versteld staan van hoe snel je vooruitgang zult zien.

De coaches over Bas
Danny: “Bas is een vastberaden CrossFitter die in korte tijd veel vooruitgang heeft geboekt. Tijdens de WOD’s gaat Bas altijd tot het uiterste, maar over zijn prestaties is hij niet snel tevreden. Erg kritisch naar zichzelf, maar laat zich makkelijk coachen. Dit alles leidt ertoe dat hij zijn doelen snel weet te bereiken. Zo is Bas al 14 kilo kwijtgeraakt in minder dan 6 maanden door behalve te sporten ook goed op zijn voeding te letten! En nu concentreert hij zich vooral op het verbeteren van zijn techniek en skills. Daarnaast is Bas een graag geziene gast in de box. Altijd een vriendelijk woord voor iedereen, en vóór en na de WOD blijft hij meestal nog even hangen. Als hij ziet dat hij ergens te hulp kan schieten dan stáát hij er. Ook na de WOD’s waarvoor dank 😉 Kortom, Bas is een sympathieke en gedreven CrossFitter die nog veel meer zal gaan bereiken door zijn gedrevenheid en enthousiasme.”
Gena: “When Bas walks into class I know that he is going to give 100% to the workout. He is always focusing on his technique with all the movements and pushing himself to become a better athlete. One of the coolest things he has done is take part in one of my fundamentals courses to further work on his technique with Olympic Lifting. A seasoned athlete working with an empty barbell along side new members to better themselves lets new members know it’s not always about the weight on the bar. Bas is committed to the community at CrossFit Heerlen and his sport of CrossFit.”

 

 

1 Response

Leave a Reply