In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFitster van de maand: Daniëlle Driessen

Daniëlle Driessen

Naam: Daniëlle Driessen
Nickname: Daan
Leeftijd: 24
Beroep: Senior Biotech Associate bij Lonza

Sinds wanneer ben je lid van CrossFit Heerlen?
Eind augustus 2017 heb ik een proefles gehad, hierna heb ik me meteen ingeschreven voor de Fundamentals.

Deed je aan sport voordat je met CrossFit begon?
Ik heb meer dan 10 jaar gekorfbald maar ben gestopt toen ik naar Heerlen verhuisde. Hierna ben ik gaan fitnessen en hardlopen.

Hoe kwam je in aanraking gekomen met CrossFit?
Tijdens mijn studie heb ik een tijdje in Kaapstad gewoond voor een stage. Hier kwam ik in aanraking met cross training op hoge intensiteit gecombineerd met martial arts. Ik vond dit erg leuk om te doen, toen ik eenmaal thuis was ben ik op zoek gegaan naar een CrossFit box in de buurt. Zo kwam ik uit bij CrossFit Heerlen!

Welke doelen zou je in de komende zes maanden willen bereiken en hoe ga je dat doen?
Op het moment werk ik aan mijn double unders. Ik kan er nu 46 unbroken maar tijdens de WOD lukken ze vaak niet goed, vooral wanneer ik moe word kan ik er maar een aantal achter elkaar. Dit duurt tijdens de WOD vaak te lang waardoor ik DU attempts of single unders ga doen. Mijn doel is dat ik ze over 6 maanden kan doen wanneer ze in de WOD staan. Dit wil ik bereiken door tijdens de open gym of voor/na ik een WOD doe te oefenen.

Wat is je minst favoriete CrossFit-oefening?
Mijn minst favoriete crossfit-oefeningen zijn burpees en box jump overs.

En… wat is je favoriete CrossFit-oefening?
Lastig, ik vind veel verschillende oefeningen leuk. Maar denk dat power cleans en pull-ups toch mijn favoriet zijn.

Verzin een WOD en geef hem een naam 😉

“Daan”

Buy in: 800m run

21-15-9
Hang power cleans
Pull-ups

Welk nummer (muziektrack) hoor je het liefst tijdens een WOD?
Muziek van AC/DC of Metallica geeft me altijd net wat meer power om de WOD door te komen.

Op welke CrossFit-prestatie ben je het meest trots?
Rebecca en ik hebben ons als buddy team gekwalificeerd voor de finale van de Dutch Throwdown 🙂

Wat is je favoriete moment bij CrossFit Heerlen?
De CrossFit Open, ik vind het leuk dat iedereen elkaar aanmoedigt en je leert veel mensen beter kennen.

Heb je nog andere interesses naast CrossFit?
Naast CrossFit vind ik het leuk om naar de bioscoop te gaan, Netflixen en reizen met mijn vriend of vriendinnen.

Wat is je favoriete “cheat meal”?
Pizza van Enzo en friet speciaal. 😛

Welk advies heb je voor nieuwe atleten van CrossFit Heerlen?
Luister naar het advies van de coaches, heb plezier en vergelijk jezelf niet teveel met anderen, iedereen begint op een ander niveau.

Het CrossFit Heerlen Team over Daniëlle

Thessyana & Danny: Daniëlle is een opvallend onopvallende badass. Work Hard Stay Humble staat haar op het lijf geschreven. Na de WOD kan ze niet wachten om haar extra setje(s) strict pull-ups te doen. Ze verkiest vorm boven intensiteit, maar haar “langzaam” of “licht gewicht” is zeker niet langzaam of licht meer vergeleken met toen ze begon met CrossFit. Ze heeft zichzelf in bijna twee jaar ontwikkeld tot een geconditioneerde atleet met een diversiteit aan vaardigheden. Naast gymnastics en cardio stopt ze ook veel werk in haar lifts tijdens de OLY hours van onze Weightlifting Club, en dat is te zien. Als coach vind ik het vooral bewonderenswaardig om te zien hoe zij in alles efficiënt weet te handelen. Binnen en buiten de box. Ze verspilt geen tijd en bundelt haar energie om haar doelen in een zo kort mogelijke tijd te behalen, zonder teveel te doen en zeker niet te weinig. Keep up the great presence, attitude and hard work Daniëlle! 🙂

Coach Nadesch: Gefeliciteerd Daniëlle, wat een groei heb jij doorgemaakt. Vanaf het begin af aan heb jij hard gewerkt en ben je blijven groeien. Een van jouw krachten is dat je je workouts zo aanpast zodat je er het beste uit kunt halen om te groeien in je eigen proces. Je bent daarmee een voorbeeld voor anderen en zelf kun je op deze manier alleen nog maar meer progressie maken! Keep going 💪🏼

 

Coach Valerie: It’s been so fun watching Daniëlle work hard these past few months to accomplish her goals. She started off not being able to do a single pull-up, but then she spent 5 minutes each day after her WOD to work on pull-up negatives. Now she can do more strict pull-ups than me! As a coach, she has impressed me with her quiet work ethic of chipping away each day and making progress. Congrats to Daniëlle for being named CrossFitter of the Month and I can’t wait to see you shine in October at the Open #2!

Coach Stephanie: Gefeliciteerd Daniëlle! Een welverdiende titel.. zoals Coach V ook al zegt; je stopt extra tijd en effort in movements en de techniek ervan.. dat in combinatie met een karakter dat humble omschrijft en de consequentheid van je trainingen resulteert in een mooie opwaartse lijn van progressie.. goodjoooob gurlllll

Coach Armand: Daniëlle is een bevlogen CrossFitster met een groot doorzettingsvermogen en het doel om zichzelf elke keer weer te verbeteren. Ze neemt elke coaching tip graag eigen in deze quest naar de beste versie van zichzelf.

Coach Quinten: Danielle super gedaan; een terecht verdiende erkenning! Je bent een van de hardst werkende leden van de box en je gaat geen uitdaging uit de weg. Je werkt hard aan je doelen en je hebt je recent zelfs gekwalificeerd voor een wedstrijd, super goed bezig! Keep up the good work en blijf een inspiratie voor de rest!