In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62
Forging the Future of Fitness
CrossFit Teens

CrossFit Teens is a method for teaching CrossFit to teenagers. Based on the principle of Mechanics, Consistency and then Intensity, CrossFit Teens emphasizes good movement throughout childhood and adolescence. The default language for this program is Dutch.

Wat is CrossFit Teens?

CrossFit Teens heeft veel gelijkenissen met CrossFit voor volwassenen; constant variabele, functionele bewegingen, onder (relatieve) hoge intensiteit, alleen aangepast aan het veranderende lichaam van de tiener. CrossFit Teens is voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar. De nadruk ligt op het consistent goed uitvoeren van de bewegingen voordat de intensiteit (gewicht, snelheid en/of herhalingen) wordt vergroot. Een ander doel van CrossFit Teens is het leggen van een fundering voor een gezonde levensstijl. Vooral in de tienerjaren zijn de verleidingen van een ongezonde levensstijl groot.

Schrijf je direct in door hier te klikken!

Binnen CrossFit Teens wordt op een positieve manier aandacht besteed aan de voordelen van gezond leven, zonder belerend over te komen. In de lessen wordt er ook aandacht besteed aan samenwerken, het omgaan met regels, het nemen van eigen verantwoordelijkheid en het krijgen van feedback.

Wat zijn de voordelen van CrossFit Teens?

De voordelen van CrossFit Teens zijn dezelfde als voor volwassenen die aan CrossFit doen:

Sterkere spieren en botten
Een betere lichaamshouding en bewustzijn
Een gezondere lichaamssamenstelling
Een positieve kijk op bewegen
Meer zelfvertrouwen
Betere schoolprestaties
Betere prestaties bij evt. andere sporten

In de tienerjaren zijn er veel fysieke en mentale veranderingen. Door het beoefenen van CrossFit Teens ontwikkelen de tieners een beter lichaamsbewustzijn en leren ze hier verantwoord mee omgaan. Dit heeft een positief effect op het zelfvertrouwen.

Hoe en wat?

De CrossFit Teens lessen worden gegeven door onze bekwame CrossFit Level 1 trainers Nadesch Johnson en Veerle Kloth. Zij zijn tevens gecertificeerd CrossFit Kids trainers. De lessen duren 60 minuten en worden gegeven op woensdag van 17:00 – 18:00 uur en zaterdag van 12:30 – 13:30 uur.

Schrijf je direct in door hier te klikken!

De kosten bedragen €40 per maand voor maximaal 2 keer per week. De opzegtermijn is 1 maand. 

CrossFit Heerlen is one of the few recognized CrossFit Kids Registered Programs in The Netherlands and the only one in Limburg. As a CrossFit Kids Registered Program our kids’ trainers are required to pass and maintain an annual background check, are at least Level 1 trainers and they all have taken the CrossFit Kids Course. We guarantee to have taken all steps to ensure the safety and best possible instruction for your children.

Wachtlijst
Op dit moment draaien we op volle capaciteit. Je kunt jezelf – of uw kind als u de ouder bent – hieronder aanmelden voor de wachtlijst. Wij zullen dan vrijblijvend contact met u opnemen zodra er een plek vrij komt. De wachttijd bedraagt ca. 1-3 maanden. In de tussentijd bent u altijd welkom voor een praatje in onze box!