In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFit koppel van de maand: Sebastian en Xandra Pelzer

Wie ben je? Stel jezelf aan ons voor.

“Ik ben Sebastian Pelzer, 39 jaar jong. Trotse vader van Luna (15 jaar) en Yves (8 jaar). Dit jaar ben ik 10 jaar samen en 7 jaar getrouwd met de leukste (CrossFit) vrouw, Xandra Pelzer. Ons gezin wordt compleet gemaakt door Jules. Jules is onze trouwe viervoeter waar ik in mijn vrije tijd graag het prachtige heuvelland mee verken. Wij wonen in Simpelveld waar ik een eigen bouw-/timmerbedrijf heb, en waar ik dagelijks een boterham mee probeer te verdienen. In mijn vrije tijd besteed ik graag tijd en energie aan m’n gezin en aan m’n vrienden. En geniet ik vooral van de momenten die het leven mooi maken. Ik ga graag uiteten, en drink nog veel liever een grappa. Daarnaast kom ik, na een drukke dag, met veel plezier naar CrossFit Heerlen om vaak helemaal naar de kl*** te gaan, en dan lekker ontspannen (en met een leeg hoofd) thuis op de bank ploffen, of toch weer kantoor op te gaan…”

“Mijn naam is Xandra Pelzer, 44 jaar en al 10 jaar samen en getrouwd met een waanzinnig leuke man. We hebben twee prachtige kids; Luna van 15 en Yves 8 jaar. Ik ben kapster van beroep en heb al 20 jaar een eigen kapsalon in Simpelveld. Daarbij heb ik nog veel hobbies; CrossFit natuurlijk (op nr. 1) en ik kook ook heel graag. Ik zit al 4 jaar bij een kookclub, en nog een andere hobby van mij is wandelen met onze hond Jules. Ik ga natuurlijk graag op vakantie samen met mijn gezinnetje in de zomer en lekker snowboarden in de winter. Daarbij genieten van de kleine dingen in het leven is mijn motto, bijvoorbeeld lekker eten met vrienden en genieten van mijn gezin.

Wanneer hoorde je voor het eerst over CrossFit en hoe was je eerste ervaring bij CrossFit Heerlen / je eerste WOD?
Sebastian:
 “Ik hoorde voor ’t eerst over CrossFit (en CrossFit Heerlen) op de bruiloft van m’n beste maatje. Zerah en Jennifer waren ook uitgenodigd en mijn vrouw werd geraakt door hun enthousiasme voor CrossFit. Zij heeft zich toen meteen ingeschreven voor een proefles en de Fundamentals cursus doorlopen. Ik had wat meer tijd nodig om gepakt te worden door het ‘CrossFit-virus’. Ik deed al 16 jaar helemaal niets aan sport en was destijds een fervent blower. Ik dacht hier mijn ontspanning uit te halen. Ik hoorde bijna dagelijks (tot vervelends toe) hoeveel energie mijn vrouw uit de WODs haalde waarna ik, eind 2017, zelf de Fundamentals ben gaan doen. Met als gevolg dat ik nu minimaal 4 keer per week m’n ontspanning haal uit CrossFit en de verkeerde geneugte van het leven verbannen heb. Ik ben blij dat CrossFit mij heeft laten inzien dat er ook een gezonde manier is om ontspanning te krijgen in je leven! Mijn eerste wod kan ik me eigenlijk niet meer herinneren. Het enige wat ik me wel kan herinneren van de eerste WODs is dat ik totaal “kapot” ben gegaan. Iets wat ik bij geen andere sport die ik beoefend heb had ervaren.”
Xandra: De eerste keer dat ik iets hoorde over CrossFit was op een bruiloft van vrienden. Daar waren Jennifer en Zerah die vol overtuiging vertelden over CrossFit Heerlen. In februari 2017 deed ik mijn eerste proefles en de week erna begon ik direct met de Fundamentals. Mijn eerste WOD kan ik me echt niet meer herinneren. Wel weet ik nog, dat ik een week bijna niet meer kon lopen van de spierpijn.”

Hoe lang doe je al aan CrossFit en wat heb je eerder gedaan aan sporten?
Sebastian: “Ik ben sinds november 2017 actief lid bij CrossFit Heerlen. Zoals ik al zei heb ik hiervoor 16 jaar niet gesport. In mijn jeugdjaren heb ik een aantal jaar gehockeyd en getennist.”
Xandra: Ik heb altijd aan sport gedaan; van fitness tot hardlopen, snowboarden, enzovoort, maar voor mij is CrossFit de leukste sport wat ik ooit beoefend heb. Iedere keer weer een uitdaging voor mezelf, en ik vind het super dat ik het samen met mijn mannetje kan doen.

Hoeveel dagen per week doen jullie aan CrossFit en wanneer komen jullie meestal?
Sebastian: We proberen 4 keer per week samen te komen. Op maandag, woensdag en vrijdag meestal om 20:30 uur en op zondagochtend meestal om 11:00 uur.

Wat is je meest recente PR / prestatie?
Sebastian:
“Mijn meest recente PR is een deadlift van 160kg. Aangezien ik vaker last van mijn onderrug heb moet ik bij deze oefening ervoor zorgen dat ik mijn ego bij de deur laat, wil ik de dag erna nog normaal aan kunnen werken.”
Xandra: Mijn laatste prestatie waren toch wel de 5 setjes van 5 strict pull-ups gevolgd door 10 kipping pull-ups, unbroken. Tijdens het krachtgedeelte en skillwork van een reguliere WOD laatst.

Waarom CrossFit Heerlen?
Sebastian: “CrossFit Heerlen is meer dan een gewone sportschool. De box, de coaches, Thess en Danny, maar ook de community maken dat wij ons bijzonder thuisvoelen en hier graag komen trainen. Zelfs onze kinderen komen wekelijks met veel plezier naar CrossFit Heerlen om lekker lichamelijk bezig te zijn. Het geeft ons een goed gevoel om hier deel van uit te maken!”
Xandra:
CrossFit Heerlen is voor mij een plek waar ik even uit de dagelijkse stress kom, waar ik een uurtje voor mezelf heb en mijn hoofd even kan leegmaken. Maar ook de leuke mensen, de geweldige coaches maken het sporten bij CrossFit Heerlen leuk… wat wil een mens nog meer!”

Wat is je favoriete gezonde maaltijd? En wat is je favoriete cheatmaaltijd?
Sebastian: “Mijn favoriete gezonde maaltijd is toch wel knäckebröd met avocado en zalm… en rijst met kip. Als cheat meal kun je mij wakker maken voor een frikandel speciaal of een lekker pizza.”
Xandra:
“Ik probeer door de weeks altijd wel gezond te eten; veel verse groentjes, fruit en zo min mogelijk uit zakjes en pakjes… Waar je mij s’nachts voor kunt wakker maken is sushi. En alles wat met chocolade te maken heeft… ;)”

Op welke prestaties ben je het meest trots (buiten en/of binnen de box)?
Sebastian: “Dit jaar heb ik samen met mijn zoontje Yves meegedaan met de Dutch Trowdown Buddy Division (parent-kid). In de qualifiers zijn we 8ste geworden waardoor wij op 6 oktober uitgenodigd zijn om onze kunsten te tonen in de finale. Ik ben trots op m’n kleine man dat die beter is dan z’n vader! Buiten de box ben ik het meest trots op m’n gezin, en op de leuke relatie die ik met m’n vrouwtje heb.”
Xandra:
“Mijn kinderen uiteraard 😁 Binnen de box:  Dat ik al bijna 3 jaar met heel veel plezier zonder tegenzin kom sporten en mijn lichaam alleenmaar sterker is geworden. En ik me nu fitter voel.

Wat is je favoriete CrossFit-beweging en/of Benchmark WOD?
Sebastian: “Mijn favoriete movement is de rope climb. The sky is the limit… M’n favoriete benchmark is toch wel de Murph.”
Xandra:Mijn favoriete WODs zijn de Hero WOD Murph en girl WODs Cindy, Angie, Barbara… noem ze maar op! :)”

Wat is je minst favoriete CrossFit-beweging en/of Benchmark WOD?
Sebastian: “Mijn minst favoriete CrossFit movement is de Thruster… verschrikkelijk…”
Xandra:
“Wall Balls.”

Wat motiveert je om tijdens een WOD door te blijven gaan?
Sebastian: “De energie die je uiteindelijk krijgt van een workout, maar ook de sfeer die er in de box hangt, geven mij de motivatie om te knallen en er vol voor te gaan tijdens het dagelijks uurtje afzien.”
Xandra:
Kom op, doorgaan, niet aanstellen… er zijn erger dingen in het leven dan een paar minuutjes zweten… 😉

Hoe heeft CrossFit je leven gemakkelijker gemaakt?
Sebastian: “In mijn dagelijkse leven heb ik een vrij zwaar lichamelijk beroep. De lessen/oefeningen bij CrossFit maken mij bewuster hoe ik lasten beter kan tillen. Mijn energie-level is ook toegenomen en stress valt makkelijker van me af na een workout.”
Xandra:
Crossfit heeft een positieve invloed op mijn fitheid. Door CrossFit ben ik nu fitter, sterker en heb ik meer energie.

Wat zou je binnen nu en een jaar graag willen bereiken?
Sebastian: “De bar muscle up is een movement die ik nog graag onder de knie zou willen krijgen.”
Xandra:
“Ik zou graag mijn techniek als het gaat om Olympisch gewichtheffen willen verbeteren, en mijn kracht. Om dit te bereiken ga ik naast de WODs ook de gewichtheflessen volgen in de Olympische Gewichthefclub van CrossFit Heerlen.

Fun Questions: deze vragen moeten over elkaar worden beantwoord!

Beschrijf je partner in 3 woorden.
Sebastian: “Lief, topmoeder en een harde werker.”
Xandra: Trots, Humor, liefdevol

Als jouw partner een superheldenpower mocht kiezen, welke zou hij/zij dan kiezen?
Sebastian: “Ik denk dat mijn vrouw graag Mega Mindy zou willen zijn. Of in ieder geval sterker dan mij zou… “
Xandra:
Sebas vindt zichzelf al waanzinnig, dus niks aan veranderen zou ik zeggen.

Wat is een ding dat mensen zou verbazen als ze dit over de ander te weten zouden komen?
Sebastian: “Ik denk dat iedereen verbaast zal zijn om te weten dat Xandra graag met haar mondje open slaapt. Hierdoor komen luidruchtige en rare geluiden vrij die als vervelend kunnen worden ervaren. Maar ja, voor de rest is ze echt een schatje…”
Xandra: Dat hij soms heel onzeker is, en dan niet meer weet of hij geweldig of fantastisch is!

Laatste vraag: welk advies zou je iemand willen geven die net begint bij CFH?
Sebastian: “Het advies dat ik mensen kan geven is; twijfel niet langer, schrijf je in! De sfeer, de community, maar ook het afzien tijdens een WOD (“Workout of the Day”) is effe heerlijke ontsnappen uit de dagelijkse sleur. Het geeft je extra energie om er weer vol tegenaan te gaan. Dus gewoon doen!!!”
Xandra:
Sta op, pak je spullen en kom naar  de leukste box die er is. Soms is er geen betere manier om jezelf te motiveren dan gewoon te gaan. Eenmaal in de box merk je snel genoeg dat je nieuwe energie krijgt om de WOD zo goed mogelijk uit te voeren. Geniet van het CrossFitten en zorg op deze manier dat je de sport leuk blijft vinden. Een betere motivatie is er niet! En last but not least, have fun! Niets is zo belangrijk als met plezier naar je training te gaan.

Het CrossFit Heerlen Team over het CrossFit koppel van de maand

Danny & Thessyana: “Het “sporterspaar” van deze maand komt voor niemand als een verrassing. Sebastian en Xandra zijn absoluut één van de meest gewaardeerde koppels van onze box. Dat vinden niet alleen de coaches, maar ook de leden. We hebben sinds dat ze zijn begonnen fenomenale verbeteringen gezien bij beide sporters en we zijn zo trots op alles wat ze hebben bereikt. Waar ze eerder alleen maar wilden knallen zonder er al teveel bij na te denken, nemen ze nu het woord van de coaches nog meer ter harte en schalen ze in zonder aarzelen om bijvoorbeeld vervelendere blessures te voorkomen. Onder het mom ‘een slimme atleet is een goede atleet’ zijn ze vooral op dit vlak ontzettend gegroeid. Daarnaast komen ze beide elke dag met een lach en open mind binnen, en pakken ze elke WOD altijd met een positieve houding aan, hoe moeilijk de taak ook lijkt. We zien jullie graag in onze box! Bedankt voor jullie positiviteit, gedrevenheid en aandacht voor alles en iedereen!”

Coach Valerie: “Sebastian & Xandra always come to the box with a big smile on their faces, and are just fun people to be around. But once that clock starts, it’s all business as they go 100% and leave nothing on the table! Their competitive spirit inspires others in class to work hard, and I applaud their all-out effort in every workout. Congrats on being named CrossFit Couple of the Month!”

Coach Nadesch: “Van harte gefeliciteerd toppers! Jullie hebben deze titel zeker verdiend. Beide werken jullie hard tijdens jullie workouts. Xandra net iets harder dan Sebas… 😉 grapje! Sebas is net iets eigenwijzer! Geen grapje… 😉 Jullie zijn allebei coachable en bescheiden (“humble”). Ik vind het heel fijn om jullie les te kunnen geven, en ook jullie twee mooie lieve kinderen. Ik weet dat jullie het in jullie dagelijkse leven, en gezinsleven, heel druk hebben, en ook heel hard werken. Toch komen jullie altijd met een big smile en een heerlijke dosis humor de box binnen, en maken er steeds weer een feestje van. Ga zo door toppers! Keep working and keep focused on your own progress! Op naar nog vele jaren samen als koppel buiten en binnen de box. 💪🏼”

Coach Stephanie: “Sebas en Xan, gefeliciteerd met deze titel! Welverdiend. Jullie zijn iedere week terug te vinden in de box. Meestal samen, en zo niet, dan komen jullie toch. Ook alleen. Super! Ik vind het altijd gezellig om jullie in mijn lessen te hebben. Jullie zijn spontaan en altijd in voor een praatje. Zowel met mij als met andere leden/coaches. Jullie zijn ook altijd bereid om te helpen wat erg fijn is. Jullie hebben een bepaalde gezelligheid om je heen, en zijn heel open en eerlijk, en dat kan ik waarderen. Jullie zijn fanatiek en staan open voor feedback. Tijdens de lessen zijn jullie dan ook liever wijs, en weten jullie wanneer je iets beter kan aanpassen/inschalen. Advies en meningen van coaches nemen jullie altijd van harte en dit maakt jullie humble maar ook relentless tijdens de WODs. Keep the good work up lieve Sebas en Xan, en blijf vooral gezellig naar mijn trainingsuurtjes komen. ;)”

Coach Armand: “Sebas en Xandra, zowel binnen als buiten de box fantastische, energieke en vooral positief ingestelde kanjers. Altijd opgewekt en klaar voor het onbekende, je zou dus kunnen zeggen dat zij gemaakt zijn voor CrossFit. Altijd opgewekt en altijd tijd voor eenieder in de box, wanneer je bij hun in de buurt bent krijg je vanzelf energie. Jullie zijn een inspiratie voor velen! “

Coach Quinten: “Xandra en Sebastian, terecht verdiend Crossfit koppel van de maand! Jullie zijn ontzettend gedreven en leergierig. Altijd trouw aanwezig in de box en gaan elke WOD tot het gaatje. Tijdens de Open hebben jullie 100% gegeven en er alles aan gedaan om in een zo hoog mogelijke schaal mee te doen. Keep up the good work. Blijf een inspiratie voor velen, zoals jullie een eigen zaak, kids en hobby vlekkeloos weten te combineren! Succes in de toekomst.”