In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFit koppel van de maand: Geert & Sandra

“Geert en Sandra zijn een lief, sterk en gemotiveerd koppel! Tijdens de WOD en Open Gym uren zijn ze er bijna altijd samen en zijn daardoor twee vertrouwde gezichten in de box. Ze werken allebei hard om hun eigen doelen te behalen, gaan geen uitdaging uit de weg, en motiveren ook graag hun mede CrossFitters!” – Coach Nadesch

Lees hieronder het interview met Geert en Sandra en het volledige commentaar van het CrossFit Heerlen team

Geert Heutmekers & Sandra Joeris

Nickname: Geert: Verschilt nogal (afhankelijk wie je het vraagt); Sandra: Sunny
Leeftijd: Geert 29 en Sandra “iets rond de 25 :-)”
Beroep: Geert: Fysio- & Manueel therapeut en mede-eigenaar van Fysiotherapie Heerlen; Sandra: Manueel therapeut/ fysiotherapeut en docent in de Manuele therapie

Sinds wanneer ben je lid van CrossFit Heerlen?
Geert: Sinds september 2016
Sandra: Sinds oktober 2016

Deed je aan sport voordat je met CrossFit begon?
Geert: Ja, tot mijn 23ste heb ik altijd gevoetbald. Echter door blessures en tijdgebrek ben ik destijds gestopt. Erna ben ik altijd zoekende geweest naar een nieuwe sportieve uitdaging. Hierbij heb ik van alles geprobeerd: van hardlopen en bootcamp tot vechtsport.
Sandra: Een heleboel: voetbal, kick-boksen, bootcamp, moderne dans, etc.

Hoe kwam je in aanraking met CrossFit?
Geert: Tijdens mijn zoektocht naar een gevarieerde sport waarbij ik zowel op technisch, conditioneel maar vooral ook op kracht gebied zou worden uitgedaagd. CrossFit biedt dit allemaal.
Sandra: Via Geert die meteen verkocht/verslaafd was aan de trainingen in jullie box.

Geert aka “Warface”

Waarom CrossFit Heerlen?
Geert: Naast de sportieve uitdaging vind ik het nog veel belangrijker dat wij ons prettig, gewaardeerd en thuis voelen. Het gevoel na de eerste proefles was direct al erg goed en dit gevoel werd na elke WOD en vooral na elk ‘community event’ zoals bv: The Open of de Cavemanrun bevestigd en versterkt.
Sandra: Ik had meteen een prettig gevoel en werd zeer hartelijk ontvangen. Bovendien was het de eerste keer dat niemand mij vroeg: “dig bis neet van heij, toch?” (wees niet te kritisch op mijn spelling in het dialect).

Wat was je eerste WOD?
Geert: Deze heb ik even moeten opzoeken 😉
400 m Run for time
21 – 15 – 9 – 6 – 3 For time
Back Squat (40kg)
Shoulder press (40kg)
Pull ups
Sit ups
Sandra: Annie! (in de eerste 20 seconden keek ik alleen stomverbaasd om mij heen en vond het ongelofelijk dat er zoveel atleten waren die double unders konden).

Welke doelen zou je in de komende zes maanden willen bereiken en hoe ga je dat doen?
Geert: Momenteel werk ik tijdens de open trainingen met name aan de technische aspecten van de handstand walk, bar muscle ups en de olympische lifts. Hier is absoluut nog veel ruimte voor verbetering. Daarnaast gaan we eind september met een heel leuk “super-team” deelnemen aan het Njoya Prep Event. Hier is het doel om te bekijken aan welke onderdelen wij als team en individu nog kunnen werken, maar vooral om plezier te maken!
Sandra: Ik wil graag de muscle up kunnen, butterfly pull-ups, pegboard tot boven en weer omlaag, triple unders, handstand walks, overhead squat en snatches technisch verbeteren. En nog veel meer…

Wat is je minst favoriete CrossFit-oefening?
Geert: Burpees over the bar.
Sandra: Wall balls. Het ligt niet aan de oefening maar aan mijn gooikunsten 🙂 dus dit is zeker ook een oefening waarin ik het komende half jaar graag verbetering zou willen zien.

En… wat is je favoriete CrossFit-oefening?
Geert: Zo’n beetje alles met een barbell (behalve burpees over the bar uiteraard) oftewel: Front Squats, Overhead Squats, Deadlifts, Snatches en Clean en Jerk.
Sandra: Elke oefening, behalve wall balls.

Verzin een WOD en geef hem een naam 😉
Geert: ‘Keep something in the tank’

SWOD:
1RM Snatch

WOD:
Buy in: 50 Butterfly sit ups
21 – 15 – 9 – 15 – 21 For time
Assault bike Calories
Overhead Squat (RX 45/30)
Buy Out: 50 Dubbel unders

Sandra: Mijn WOD heet: ‘Hupsen en Rupsen’

Skill work
handstand push ups, rope climbs (20 min.)

WOD
30 minutes (AMRAP)
10 deadlifts (120/80)
9 burpees
8 pull-ups
7 box jumps (70/60)
6 hand-stand push ups
50 dubble unders
400m run
3 rope climbs
20 toes to bar
1 man maker
0 wall balls

Welk nummer (muziektrack) hoor je het liefst tijdens een WOD?
Geert: ‘Royal blood – Loose change’ Of de stevige up tempo nummers van: The Foo Fighters, Chase & Status, Limp Bizkit, Justice of Deadmau5.
Sandra: Michel Fokine ‘de stervende zwaan’, balletsolo 😉 Beyoncé ‘Run the world (Girls)’

Op welke CrossFit-prestatie ben je het meest trots?
Geert: Dat ik een groot deel van het event: “the open” in mijn eerste jaar Rx heb kunnen uitvoeren.
Sandra: Die moet er nog komen, ben niet zo trots aangelegd.

Wat is je favoriete moment bij CrossFit Heerlen?
Geert: De 10 seconden voor de WOD begint. Nog even kort om je heen kijken, iedereen om je heen in diepe concentratie, dan die 3 laatste piepjes. Een laatste diepe ademhaling, volledige focus op je fysieke prestatie. Even geen tijd voor iets anders. Een heerlijke manier van prioriteiten stellen. En vervolgens fysiek leeg, voldaan en fris (in je hoofd tenminste) je korte lijdensweg samen met je mede-sporters evalueren.
Sandra: Met iedereen een praatje maken en dan 3-2-1 sauzen….

Heb je nog andere interesses naast CrossFit?
Geert: Uiteraard: reizen, muziek, festivals en bijna elke sport waarbij een bal of barbell betrokken is (lees: o.a. voetbal) Het menselijke fysieke functioneren heeft mij altijd geïnteresseerd.
Sandra: Ja! Ik hou van reizen, festivals en afspreken met leuke mensen en vrienden. Bovendien vind ik mijn vak ontzettend leuk en besteed ik veel aandacht om mij hierin door middel van cursussen en studies door te blijven ontwikkelen.

Wat is je favoriete “cheat meal” en wanneer heb je die voor het laatst gegeten?
Geert: Een weekje of 3 geleden is er nog een pizza Napolitana gesneuveld.
Sandra: You get out what you put in… Ik heb serieus geen cheat meal. Maar als Guiness als maaltijd mag worden beschouwd dan heeft Ierland een trouwe afnemer.

Welk advies heb je voor nieuwe atleten van CrossFit Heerlen?
Geert: Voor de nieuwe leden: blijf met plezier komen, neem jezelf niet te serieus, zie elke WOD niet als een obstakel maar al een uitdaging en geniet van de leuke leden en de geweldige coaches. Dan komen de prestaties en doelen vanzelf dichterbij! Voor iedereen die twijfelt om eens deel te nemen: In mijn ogen is CrossFit toegankelijk voor iedereen, van ongetraind tot topsporter. De kracht van CrossFit Heerlen zit in de community en dat iedereen gelijkwaardig is en elke prestatie of verbetering noemenswaardig is. Men motiveert elkaar om een betere versie van zichzelf te worden. Oftewel: ervaar het zelf eens!
Sandra: Wees open en probeer in de community te groeien. Kijk tijdens de WOD niet naar links of rechts maar concentreer je op jezelf. Laat je niet opjagen, er is altijd iemand die iets beter kan dan jezelf! Leer van anderen en leer anderen iets waarin jij goed bent. Maar het allerbelangrijkste: have fun and never ever get beaten by yourself!

Over Geert en Sandra

Statistieken
Geert: 137x aanwezig geweest sinds 2 augustus 2016 (inclusief Open Gym), boxrecordhouder Death by Burpees (overall)
Sandra: 104x aanwezig geweest sinds 29 oktober 2016 (inclusief Open Gym), boxrecordhouder Death by Burpees (women)

Coach Danny
Het is duidelijk dat Geert en Sandra een sportief koppel zijn, maar CrossFit is meer dan alleen sport. Het is een leefstijl en onbewust zijn Geert en Sandra daarom hét CrossFit koppel van de maand. Ze zijn heel bewust bezig met voeding en sport en streven altijd naar nog niet behaalde resultaten. En ze gaan verbazingwekkend snel vooruit. Zo was de kipping pull up voor Sandra eerder een uitdaging, nu een vanzelfsprekendheid. En Geert doet nu al meerdere overhead squats met 70kg. Iets wat een paar maanden geleden zelfs met één herhaling een persoonlijk record zou betekenen. Ook staan ze de atleten in onze box vaker bij met raad en daad als het gaat om lichamelijk pijntjes en kwaaltjes gezien hun vakbekwaamheid op het gebied van anatomie. Maar het gaat verder; zo mag Geert Sandra geen high fives meer geven na een WOD, alleen nog maar kusjes… En dat maakt hen een sterk koppel! Jullie zijn een enorme aanwinst voor onze box.

Thessyana
Geert en Sandra zijn er altijd bij – ook tijdens evenementen – en zijn erg behulpzaam binnen onze community. Wat ik ook vooral leuk aan hen vind is hun positivitieit. Ze geven zo nu en dan een welgemeend complimentje om iemand anders weer een hart onder de riem te steken en ze zijn oprecht geïnteresseerd. Daarnaast werkt hun motivatie en inzet aanstekelijk voor anderen. Ons motto “Work hard, stay humble” staat hen op het lijf geschreven. Gefeliciteerd toppers!

Coach Gena
“Geert and Sandra bring so much to the gym and community. They are always pushing themselves and helping others reach their goals daily. They truly care for the well being of our members. I have seen them drop everything during their workout to make sure another member was okay. One of my favorite things about this power couple is their ability to work as a team and their passion for CrossFit. Congratulations Geert and Sandra!”

Coach Jos
“Sunny heeft hoogtevrees, maar toch klimt ze het touw in, tikt de balk aan en komt weer naar beneden. Wat een doorzetter. Geert is super enthousiast, heeft al vele sporten gedaan maar heeft nu eindelijk gevonden wat hij zocht. Beiden hebben dan ook een super positieve uitstraling naar de community van CrossFit Heerlen. Geert vergeet wel eens iets na zijn workout, maar van al die burpees wordt hij steeds beter. Blij dat jullie bij CrossFit Heerlen sporten. Dik verdiend deze titel!”

Coach Daniel
Geert and Sunny are two of my favorite people to see in the gym. I love competing against Sunny when we get the chance and I love learning from Geert about the human body. She is always ready to beat me by one rep in a WOD and he is always happy to teach me something. They are some of the friendliest people I know and a big part of the CFH community.

Coach Nadesch
Geert en Sandra zijn een lief, sterk en gemotiveerd koppel! Tijdens de WOD en Open Gym uren zijn ze er bijna altijd samen en zijn daardoor twee vertrouwde gezichten in de box. Ze werken allebei hard om hun eigen doelen te behalen, gaan geen uitdaging uit de weg, en motiveren ook graag hun mede CrossFitters!

 

1 Response

Leave a Reply