In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

CrossFit koppel van de maand: Alex & Joyce Negendank

“You can see our new CrossFit couple of the Month during different times throughout the week because they are balancing work, family time with a dancing toddler, and life. Alex and Joyce are a power couple at CrossFit Heerlen and it shows in their weekly improvements. When a coach tells them to work on form or technique you can see the focus and response in their movements. I am excited to see the PR’s in this Power couple’s future! Congratulations Alex and Joyce!” – Coach Gena about our new CrossFit couple of the Month

Read our full (Dutch) interview with Alex and Joyce below

Alex & Joyce Negendank

crossfit-heerlen-alex-en-joyce-negendank-3Leeftijd: Alex 33, Joyce 31.
Nickname (zowel Alex als Joyce): (Nog) geen
Beroep: Alex: Project productie manager bij een aluminium gevelbouwer; Joyce: Preventiemedewerker bij een hypotheekverstrekker

Sinds wanneer zijn jullie lid van CrossFit Heerlen?
Alex: Ik heb me ingeschreven bij Danny in januari 2016, dit was kort nadat hij officieel is gestart onder de naam Crossfit Heerlen.
Joyce: Vanaf het begin 😀. Eind 2015 bij Danny begonnen met sporten in een sporthal waarin hij een paar avonden per week een zaal huurde. Daarna vanaf januari tot en met april 2016 menig WOD in het gymzaaltje in Vrieheide gedaan. En vanaf april 2016 mogen we in deze mooie box sporten.

Deed je aan sport voordat je met CrossFit begon?
Alex: In het verleden heb ik meerdere sporten beoefend waaronder voetballen, kickboksen en ook was ik regelmatig in de sportschool te vinden. Maar dat is allemaal al een paar jaar geleden…
Joyce: Ik heb vanaf m’n 8e tot en met m’n 26e ongeveer gevoetbald. Tussendoor ook nog wat andere sporten geprobeerd, zoals fitnessen. Dat is helemaal niks voor mij. Voetballen is altijd mijn sport geweest en het was lastig om daar een waardige vervanger voor te vinden. Maar ik kan wel zeggen dat dit met CrossFit heel goed gelukt is 😀

Hoe kwamen jullie in aanraking gekomen met CrossFit?
Alex: Ik ben in 2014 via Joyce in aanraking gekomen met CrossFit en ik heb reeds kennis mogen maken met een aantal mede-fanatieke-leden, waaronder onze huidige trainers Danny en Jos.
Joyce: Dankzij Danny ben ik met CrossFit in aanraking gekomen. In 2013 ben ik via via bij Danny terecht gekomen voor het volgen van Insanity lessen. Danny deed toen zelf al CrossFitten en is dit in zijn lessen ook steeds meer gaan introduceren. Toen ben ik besmet geraakt met het CrossFit-virus.

Alex Negendank

Wat was jullie eerste WOD?
Alex: Daar zitten te veel WODs tussen om me dit nog te kunnen herinneren ;-). De eerste WOD die ik in ieder geval heb mogen doen op de nieuwe locatie is me wel bijgebleven. Dat was namelijk de “bear complex” tijdens de opening van de box.
Joyce: Ik moet eerlijk zeggen dat ik echt geen idee heb wat mijn eerste WOD was. In ieder geval zeker weten ene waarvan ik erna heel veel en lang spierpijn heb gehad.

Welke doelen zou je in de komende zes maanden willen bereiken en hoe ga je dat doen?
Alex: Er zijn meerdere basis CrossFit moves die ik (nog) niet kan en die ik me wel als doel heb gesteld om te leren. De “ring muscle-up” is daar denk ik een goed voorbeeld van en staat dan ook bovenaan op mijn lijst. Bijna bij elke WOD leer ik nog steeds iets bij waarmee ik mezelf kan verbeteren. Dus nog een aantal maanden doortrainen (misschien in combinatie met een aantal open gyms) en dan zou het super zijn als ik deze van mijn to-do-list kan doorstrepen.
Joyce: Het wordt toch echt eens tijd dat ik die eerste strict pull-up kan doen. Daar zal ik nog heel veel voor moeten oefenen, oefenen en oefenen. Dus toch gebruik gaan maken van de Open Gyms.

Joyce Negendank
Joyce, hier nog te zien met twee elastieken om haar pull-ups in te schalen. Nu, slechts een paar weken later, gebruikt ze nog maar één elastiek. Getting stronger every day!

Wat is je minst favoriete CrossFit-oefening?
Alex: De crab walk. Ik heb deze oefening pas 1x tijdens een WOD moeten doen. Ik heb mijn best gedaan en heb van alles geprobeerd, maar kreeg deze oefening gewoon niet voor elkaar.
Joyce: Medicine Ball Clean. Verschrikkelijke oefening vind ik dat, omdat ik altijd met de techniek zit te worstelen. Die wil ik meteen goed onder de knie hebben. Dat kan natuurlijk niet. Dus ook hiervoor geldt, oefenen, oefenen en oefenen.

En… wat is je favoriete CrossFit-oefening?
Alex: De “Snatch”. Het is en blijft, in ieder geval voor mij, een vrij complexe oefening. Maar het is telkens weer een succes moment als het weer gelukt is om er een paar kilo’s bij te doen.
Joyce: Deadlift. Lekker met de gewichten aan de slag.

Verzin een WOD en geef hem een naam 😉
Alex: “33”
33 Pull ups
33 Power snatches
33 Sit-ups
33 Push ups
33 Back squat
33 Box Jumps
Joyce: HAPPY HUNDRED 😉
100 Air Squat
100 Push Ups
100 Sit Ups
100 Russian Ketllebell swings
100 Grasshoppers

Welk nummer (muziektrack) hoor je het liefst tijdens een WOD?
Alex: Hardwell – Sally
Joyce: Macklemore & Ryan Lewis – Can’t Hold Us

Op welke CrossFit-prestatie ben je het meest trots?
Alex: Kortgeleden voor het eerst meegedaan aan een qualifier WOD, in dit geval voor de Dutch Throwdown. Het was een super ervaring om mee te maken en vooral ook de support die je krijgt van andere leden tijdens zo een evenement maakt deze box tot een geweldige community.
Joyce: Dat vind ik een lastige vraag. Er is niet specifiek 1 prestatie waarop ik trots ben. Op elke kleine vooruitgang ben ik trots.

Wat is je favoriete moment bij CrossFit Heerlen?
Alex: 3…2…1…PIEP!!!
Joyce: Mijn favoriete moment is tijdens de WOD zelf. De energie die er dan hangt. Als iedereen volledig met zichzelf bezig is, er 110% voor gaat, de muziek lekker hard staat en je vallende gewichten (en soms oergeluiden door de inspanningen 😉) hoort.

Heb je nog andere interesses naast CrossFit?
Alex: Naast CrossFit, vind ik het belangrijk om zo veel mogelijk tijd door te brengen met familie en vrienden. En als er dan nog een beetje tijd overblijft wil ik nog wel eens mijn camera afstoffen en mijn hobby fotografie oppakken.
Joyce: Qua sport heb ik geen andere interesses. Niks is zo leuk als CrossFit.

Wat is je favoriete “cheat meal” en wanneer heb je die voor het laatst gegeten?
Alex: Pizza Taco. De laatste keer dat ik deze gegeten heb, is denk ik toch al een hele tijd geleden… Ik denk dat ik toch al bijna een week zonder heb kunnen volhouden. 😛
Joyce: Hmmm mijn favoriete cheat meal. Ik vind zoveel dingen lekker om te eten, dat is lastig kiezen. Ik ben een echte zoetekauw. Met een pot Ben & Jerry’s ijs kun je mij wel blij maken. Het is wel al een tijd geleden dat ik dit gegeten heb. Paar maanden geleden schat ik. Nu ik er zo over nadenk… zometeen nog maar een bezoek aan de supermarkt brengen 😉.

Welk advies heb je voor nieuwe atleten van CrossFit Heerlen?
Alex: Techniek is alles. Bij CrossFit, en met name ook bij ons in de box, zul je snel nieuwe mensen leren kennen. Je zult na je eerste WODs al snel je eerste PRs weten te behalen. Maar het is niet de bedoeling om jezelf te willen meten met anderen, niet als dit ten koste gaat van je techniek. Gelukkig hebben wij 3 top coaches die op je zullen letten tijdens de workouts en ervoor zullen zorgen dat je de techniek op juiste manier aangeleerd krijgt.
Joyce: Gewoon DOEN. Ik hoor mensen om me heen vaak zeggen “dat kan ik helemaal niet”. Nou, geloof me, je kunt het zeker wel. CrossFit is voor iedereen geschikt. Iedereen heeft zijn sterke en zwakke punten. Het gaat om je eigen individuele ontwikkeling. Als community ondersteunen en helpen we elkaar daar in.

Jos over Alex en Joyce
Ik vind Joyce en Alex een super leuk stel die in de box niet onder doen voor elkaar. Competitiestrijd onderling is zeker aanwezig. Altijd vrolijk en tijd voor een praatje. Zo kan ik hen het beste omschrijven. Ze hebben het predicaat “CrossFit-koppel van de maand” dik verdiend!

Danny over Alex en Joyce
Ik ben het volledig eens met coach G en coach Jos. Alex en Joyce zijn zowel als individu en als koppel twee mooie mensen. Als je ze tijdens een buddy/partner WOD laat samenwerken zullen velen het onderspit delven. Maar het leuke aan Alex en Joyce is dat het hen daar eigenlijk niet om draait. Alex en Joyce doen CrossFit omdat ze het vooral erg leuk vinden om te doen, en dat ze er daardoor fit gaan uitzien (en fit worden) is een leuke bijkomstigheid… maar ze doen CrossFit uit liefde voor de sport. Laat ze tegen elkaar strijden, en ze willen hoe dan ook van elkaar winnen. Ze zijn allebei heel toegankelijk zonder valse bescheidenheid. “Work hard and stay humble” staat ze op het lijf geschreven. En met humble bedoel ik eerder eenvoudig dan nederig. Want ze zijn wel trots. Trotse ouders, trotse CrossFitters. En met recht. En ik… ik ben hun trotse coach.

Leave a Reply