In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

Murph ter ere van Memorial Day bij CrossFit Heerlen

Morgen, maandag 30 mei 2016, is Memorial Day: een Amerikaanse feest- en gedenkdag, gehouden op de laatste maandag in mei, waarop de gesneuvelde Amerikaanse militairen herdacht worden. De gedenkdag begon na de Eerste Wereldoorlog om allen die voor hun land het leven hebben gelaten in militaire dienst te herdenken. Ter ere van deze mensen doen wij op Memorial Day de ultieme “Hero” CrossFit benchmark workout: Murph.

Wat zijn Benchmark CrossFit Workouts?

Benchmark CrossFit Girls WorkoutsEr zijn twee categorieën benchmark workouts: “Girl” workouts en “Hero” workouts. Het doel van deze workouts is om je prestaties na verloop van tijd te kunnen vergelijken en verbeteren (=benchmarking). Voorbeelden van “Girl” workouts zijn CrossFit workouts Cindy en Fran (zie afbeelding). Klik op de afbeelding om alle workouts goed te kunnen bekijken. De CrossFit “Hero” workouts zijn als eerbetoon vernoemd naar militairen die het ultieme offer hebben gemaakt.

 

Wie was “Murph” en wat houdt de workout in?

Michael Patrich Murph MurphyMichael Patrick “Murph” Murphy (7 mei 1976 – 28 juni 2005) was een Amerikaanse Navy SEAL officier, die bekroond werd met de hoogste militaire onderscheiding, de Medal of Honor, voor zijn acties tijdens de oorlog in Afghanistan. Hij was de eerste militair van de US Navy die deze onderscheiding kreeg sinds de oorlog in Vietnam. Ook ontving hij de Silver Star Medal (die later werd opgewaardeerd naar de Medal of Honor) en de Purple Heart. Zijn bijnamen in het leger waren “Murph” en “The Protector”. In CrossFit is Murph de ultieme CrossFit “Hero” workout.

Wat moet je doen om de “Hero” workout Murph te voltooïen?

Voor tijd:
1-mijl (1,6 km) hardlopen
100 pull-ups
200 push-ups
300 squats
1-mijl (1,6 km) hardlopen

…en dit alles met een kogelvrij (of gewichts-) vest aan van 10 kilo!

En hoe doe je dat?

Verdeel het aantal pull-ups, push-ups en squats als dat nodig is. En als je de hoge aantallen niet gewend bent, of er simpelweg niet voor getraind hebt, dan doe je eerst een geschaalde poging en – wellicht onnodig om te vermelden – zonder gewichtsvest. Professionele CrossFit atleten doen ongeveer een half uur over Murph, en sommigen dragen dan een 20 kilo gewichtsvest (in plaats van 10)! De omvang van het aantal herhalingen is ontmoedigend, maar dat is wat deze workout zo bijzonder maakt. Als je 40 minuten bezig bent en nog steeds niet begonnen bent aan je tweede mijl, dan draait het vooral en vaak alleen nog om mental toughness

Een goede mindset tijdens de workout is een mooi eerbetoon aan hen die het ultieme offer hebben gebracht en krijg je door van te voren stil te staan bij hun heldendaden en al je moed te verzamelen.

Leave a Reply