In de Cramer 23A, Heerlen06 - 810 276 62

AED bij CrossFit Heerlen

Sinds kort hangt er een AED in onze gym. Waarom? Met een eigen AED (Automatische Externe Defibrillator voor het hart) in onze sportschool kunnen we deze direct inzetten bij een hartstilstand en worden de overlevingskansen van een slachtoffer vergroot van 2-5% naar maar liefst 90%. We hopen de AED natuurlijk nooit te hoeven inzetten, maar onder het mom van ‘voorkomen is beter dan genezen’ hangt ‘ie er nu dan eindelijk. Eindelijk, omdat we al een tijdje op zoek waren naar een geschikte AED voor onze sportschool. Totdat één van onze leden, Rianne Ronden, dit in de gaten kreeg.

Rianne is huisarts van beroep en vond het zeer positief dat er in haar gym zoveel aandacht is voor veiligheid tijdens de trainingen en dat het gehele personeel de cursus Eerste Hulp bij (Sport)ongelukken en Reanimatie had genoten. Toen ze in de gaten kreeg dat we op zoek waren naar een AED ging ze zelfs zo ver dat ze deze aan haar box wilde schenken. Toen we haar wilden bedanken reageerde ze: “Ik ben niet echt gewend om in de belangstelling te staan als huisarts. Maar ik wil wel graag uitdragen dat ik het belangrijk vind dat iedere sportvereniging een AED tot haar beschikking moet kunnen hebben en dat het personeel reanimatie en EHBO cursussen volgen, en ik weet dat jullie dit doen. Dus met die insteek wil ik jullie graag de AED schenken…”

Wij vonden dit zo bijzonder dat we besloten dit mooie gebaar van Rianne met jullie te willen delen. We maken veel bijzondere dingen mee in onze box, en ook dit bewijst weer dat CrossFit Heerlen niet zomaar een sportschool is. Onze sportschool is community driven, waarbij niet alleen het personeelsteam haar uiterste best doet om een plekje te creëren waar iedereen zich fijn én veilig voelt vóór, tijdens en na het sporten, maar ook de leden.

Rianne, namens de hele CrossFit Heerlen community; BEDANKT!